Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 грудня 2017, 13:11

Десять прогнозів про майбутній розвиток криптовалют

Американський хедж-фонд менеджер Джеймс Альтушер прогнозує, що скоро Китай запустить потужного конкурента біткоіну, тоді як сотні альткоінів перетворяться в міхур.

Американський хедж-фонд менеджер Джеймс Альтушер прогнозує, що скоро Китай запустить потужного конкурента біткоіну, тоді як сотні альткоінів перетворяться в міхур.
Фото: geekwire.com

У той же час держави почнуть потай акумулювати невеликі кріптокапітали, а валютна монополія уряду піде в минуле. Цими та іншими прогнозами Альтушер поділився з CNBC.

Альтушер допускає, що через невідповідність попиту пропозицією курс біткоіна рано чи пізно подолає позначку в $1 млн. Інвестор вважає, що саме біткоін виявиться найстійкішою одиницею на ринку, тоді як 98% інших криптовалют провалиться, повідомляє Хайтек.

Підприємець поділився 10 прогнозами про майбутнє крипторинку.

1. Валюта як мінімум однієї держави скоро провалиться, і країні доведеться перейти на біткоіни. Альтушер наводить як приклад Аргентини і Венесуели. Буквально через пару днів після заяви інвестора Венесуела оголосила, що вводить власну криптовалюту, яку президент Ніколас Мадуро назвав петрокоіном.

2. Великі банки почнуть приймати біткоіни, а також запустять свої сервіси криптогаманців. В кінці листопада другий найбільший банк Південної Кореї — Shinhan Bank — оголосив про запуск блокчейн-платформи для зберігання біткоін-гаманців. Також Альтушер прогнозує появу перших біткойн-ф'ючерсів.

3. Незважаючи на успіх біткоіна, 95% інших криптовалют чекає такий же крах, який спіткав доткоми в кінці 90-х. Однак ті валюти, які виживуть, сильно виростуть в ціні. Альтушер вважає, що це відбудеться протягом 4-6 місяців.

4. Влада США в таємниці почне купувати криптовалюту і використовувати її для тіньових транзакцій з іншими країнами. Це вже відбувається, але справжній бум почнеться в 2018 році.

5. Китай буде найбільш активно інвестувати в криптовалюту, але, швидше за все, не в біткоін. Ймовірно, уряд КНР запустить власну валюту, яка буде повністю контролюватися владою. Цей хід позитивно позначиться на легітимності криптовалюти в цілому.

6. Волатильність криптовалюти як і раніше залишиться проблемою. Деякі компанії спробують змінити ситуацію. Інвестор покладає надії на Basecoin — стартап, який обіцяє випустити криптовалюту, забезпечену традиційними грошима.

7. Багато компаній почнуть виплачувати фрілансерам гонорари в криптовалюті. Як наслідок, будуть потрібні нові податкові реформи. У довгостроковій перспективі уряди почнуть підвищувати податки з продажів.

8. Колись інтернет позбавив телефонну індустрію монополії. Точно так же криптовалюта позбавить державу монополії на випуск грошей.

9. Будуть створені нові урядові відомства, які будуть займатися регулюванням криптовалюти і підготовкою нових законопроектів. Як наслідок, це призведе до нової хвилі популярності біткоіна і альткоінів з чітко заявленою користю.

10. З'являться тисячі криптокомпаній, але лише кілька з них доб'ються успіху.

Коментарі - 3

+
0
TOR
TOR
10 грудня 2017, 23:59
#
Это не 10 прогнозов, а одно предсказание. Прогноз от предсказания отличается тем, что все ошибки в нём научно обоснованны.
+
0
ballistic
ballistic
11 грудня 2017, 0:15
#
І передбаченням це важко назвати, бо тут аж 10 взаємновиключних варіантів.
+
0
katya pastu
katya pastu
13 січня 2018, 14:35
#
Криптовалюта
Это очередной обман народа и народв с целю дармового обогащения и уклонения от государственных налогов, но Бога обмануть нельзя поетому ее ожидает крах
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися