Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2017, 14:56

Рада підтримала боротьбу з «чорними» ріелторами

Верховна Рада підтримала створення Єдиної бази даних оцінки нерухомості для боротьби з «чорними» ріелторами.

Верховна Рада підтримала створення Єдиної бази даних оцінки нерухомості для боротьби з «чорними» ріелторами.
Рада підтримала боротьбу з "чорними" ріелторами/Фото: biznews.com.ua

«За» законопроект №6776-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» проголосувало 252 народних депутати.

«Ця правка направлена проти так званих» чорних «ріелторів, які занижують ринкову вартість нерухомості, і не поширюється на аграріїв і власників земельних ділянок», — зазначив автор правки народний депутат Максим Курячий, пише «Інтерфакс-Україна».

Як зазначається, прийняті зміни зобов'язують оцінювачів вносити в базу інформацію із звітів про оцінку нерухомості, яку система буде аналізувати на предмет порушень, реєструвати їх з присвоєнням унікального номера або відмовить в реєстрації.

Незареєстрований звіт про оцінку вважається недійсним. У зв'язку з цим, нотаріуси зобов'язані перевіряти реєстрацію звіту і наявність унікального номера при посвідченні угод.

Відповідно до закону, суб'єкт оціночної діяльності може оскаржити відмову в реєстрації оцінки майна протягом 10 днів у Фонді держмайна України. У свою чергу, Фонд зобов'язаний розглянути заяву не пізніше ніж через п'ять днів.

Коментарі - 12

+
+4
toshic
toshic
8 грудня 2017, 17:41
#
Зачем тогда нужен оценщик, если база сама может оценить недвижимость)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
9 грудня 2017, 18:51
#
Если один и тот же актив разными оценщиками и в разных ситуациях оценивается с огромной разницей, то в регистрации такой оценки (сильно завышенной для взятия кредита под залог либо сильно заниженной при продаже этого актива) будет отказано.
+
+15
ballistic
ballistic
8 грудня 2017, 21:27
#
«не поширюється на аграріїв і власників земельних ділянок»
— нелогічне виключення.
Точніше упереджена «логіка» зрозуміла.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
9 грудня 2017, 18:47
#
В связи с продлением моратория на продажу земли — нет смысла производить её оценку и тем более её регистрировать…
+
0
ballistic
ballistic
9 грудня 2017, 20:00
#
Суть в тому, що прикриваючись мораторієм на с/г землі багатії зможуть купляти-продавати приватні земельні ділянки під забудову чи садівництво без реального оцінювання.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
9 грудня 2017, 20:18
#
С этим вполне согласен, но может ещё рано продавать землю а стоит в какой-то способ сначала вернуть потерянное (отобранное) — Крым и Донбасс и затем уже торговать…
+
0
ballistic
ballistic
9 грудня 2017, 20:43
#
Ринок приватних ділянок вже давно існує, але депутати зробили вигляд, наче його нема.
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
9 грудня 2017, 21:02
#
Что-то дешёвая у нас земля…

Участок земли в 1,3 га на греческом острове стоит как 44,5 га в 30 км от Киева — бардак…

+
0
TOR
TOR
10 грудня 2017, 23:48
#
В свое время немцы вагонами наш чернозём вывозили. Земля это наша самая большая ценность. Да многие считают, что в век технологий сельское хозяйство это пережиток чего то старого как каменный век. Мы та страна которая может кормить весь мир, но нам не дадут на этом поднятся. Возможно хотят разрушить до основания то что есть и по максимуму уменьшить население а потом скупить и уже использовать для своих целей. Скажите зачем нам это сельское хозяйство, мол что за абсурд в век новых технологий. Так никто не мешает развивать и их. Но глупо иметь землю — в которую что ни брось все прорастет и даст плоды, и при этом превращать ее в свалку или не использовать.
+
0
ballistic
ballistic
11 грудня 2017, 0:27
#
Розповіді, що хтось хоче «зменшити населення» — це такі самі байки, як і про те, що німці вагонами вивозили чернозем.

Земля це певний ресурс, але не варто його надто возвеличувати.
Сучасний стрімкий прогрес відкриває купу можливостей для тих, хто хоче ними скористатися. Але наша проблема — обмаль тих, хто хоче щось робити. Більшість цікавить халява — кількість коментарів під статтями про «бітки» тому доказ.
+
0
TOR
TOR
11 грудня 2017, 7:17
#
Тобто навіщо нам те, що росте с землі, бо ми можемо їсти хімію? Чомусь американська каргіл наприклад купує нашу пшеницю на ура. А можливості вони завжди є для тих хто шукає як зробити. І поки одні люди пухнуть з голоду інші отримують глобальні монополії у сільскому господарстві. На прикладі США видно що 3-4% відсотки населення можуть обробляти землю та ще й на експорт сільхоз продукції достатньо буде.
Україна, що займає 0,41% світової території суші, в якій мешкає 0,85% населення планети та яка приносить 0,20% світового валового національного продукту. Країна, на території якої зосереджена чверть всіх запасів чорнозему на Землі. Країна, яка входить до трійки найбільших постачальників ячменю, є одним з найпотужніших виробників зерна та разом із Францією, Німеччиною та США є одним з найбільших виробників цукрового буряка. Наша країна входить до сімки найпотужніших у світі виробників рослинної олії, свинини, цукру та картоплі.
+
0
ballistic
ballistic
11 грудня 2017, 13:03
#
«наша проблема — обмаль тих, хто хоче щось робити»
— враховуючи це як же Україні стати процвітаючою в сучасному висококонкурентому світі?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися