Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2017, 15:01

Криптореволюція і децентралізація міжнародної банківської системи

Думаючи про міжнародну банківську систему, ви, мабуть, уявляєте собі товстосумів в літніх будиночках на Лонг-Айленді, які зберігають більшу частину своїх грошей «за кордоном», щоб уникнути безглуздих податків, які вимагає у них суспільство.

Думаючи про міжнародну банківську систему, ви, мабуть, уявляєте собі товстосумів в літніх будиночках на Лонг-Айленді, які зберігають більшу частину своїх грошей «за кордоном», щоб уникнути безглуздих податків, які вимагає у них суспільство.
Фото: Lawyers Daily

І почасти ви маєте рацію, протягом більшої частини останніх двох століть міжнародна банківська система була синонімом надзвичайного багатства. Але це не тільки через податки. Зовсім ні. Міжнародні банки та банківські операції користуються широким попитом і часто без них просто не обійтися, якщо ви бажаєте брати участь у житті світу за межами своїх міжнародних кордонів!

І, справді, донедавна тільки багаті люди могли проводити багато часу за кордоном або були зацікавлені у здійсненні інвестицій за кордоном.

Але все змінилося.

Освоєння зовнішнього світу

З появою дешевих міжнародних рейсів дедалі більше людей почали літати за кордон просто, щоб побачити країну, а не з метою імміграції. Таким чином, людям стало значно простіше, ніж будь-коли, взаємодіяти зі світом в цілому.

У міру розвитку далекого зв'язку поряд з настанням інформаційної ери, доступ до інформації і знань став більш вільним, ніж будь-коли. Люди змогли переміщатися, знання змогли переміщатися, але гроші вперто залишалися нерухомими. Було складно перевести гроші через кордон – чи то цифрові гроші, чи інші.

Це пояснюється тим, що нації більш схильні захищати капітал, ніж людей або знання. Уряд потребує грошей, щоб функціонувати, і він часто докладає особливих зусиль, щоб перешкодити розвитку міжнародних фінансових відносин і банківської справи. І все це з метою зберегти якомога більше грошей в руках самої держави.

Таким чином, у той час як світ відкрився у багатьох відношеннях, фінанси геть застрягли в минулому.

Пригнічена особиста свобода

Природно, це створює деякі додаткові труднощі: перше – життя за кордоном в цілому. Переміщати гроші через одні кордони досить просто, а через інші практично неможливо. Часто виникають труднощі навіть при відкритті невеликого рахунку за кордоном.

Це також обмежує інвестиційні можливості – для вас самих і для людей, які живуть в інших країнах, але можуть бути зацікавлені в інвестуванні в вашу компанію.

Криптореволюція

Криптовалюта все це змінює. Оскільки криптовалюта є цифровою революцією, для неї, природно, не існує кордонів. В будь-якій точці земної кулі, де є Інтернет, є і криптовалюта. Це означає, що криптовалюта відкриває практично весь світ будь-кому, у кого в гаманці є монета. А це в свою чергу відкриває доступ до всіх можливостей, які раніше були недоступні для широкого загалу.

Почнемо з того, що складність управління кількома валютами вже не є реальною проблемою, оскільки монету потенційно можна обміняти на будь-яку світову валюту. Потрібно відправити гроші за кордон? Використовуйте криптовалюту. Хочете використовувати можливість інвестування за кордоном? Тепер це можливо – навіть якщо у вас не так багато грошей для інвестицій. З ICO це стало ще простіше. Міжнародні монети дають можливість кожному в світі стати частиною підприємства.

І, напевно, найприємніший факт: репресивним урядам до біса важко завадити криптовалютній операції. Тому, якщо малозабезпечений громадянин хоче залишити зону військових дій або хоче забрати все, що можна, з країни, то криптовалюта для нього – найкраще рішення.

Але це, звичайно, найдраматичніший приклад.

Для звичайної людини найбільшою перевагою, напевно, є відсутність витрат на конвертацію валюти і комісій за операції з валютою при використанні криптовалюти в іншій країні.

Криптобанки готують нас до світу, що змінюється

Валюти хитромудрі, а криптовалюти тим паче. Це одна з причин, з якої ми використовуємо послуги банків для управління значною частиною нашого фінансового життя. Одним з прикладів того, що банк готує нас до нової децентралізованої банківської системи, яка розгортається у нас на очах, є Датаріус.

Банківські послуги через кордони – за межами кордонів – це можливість обирати. Ви повинні самі обирати, що робити з вашими грошима і де. З такими банками, як Datarius, ви отримуєте більше можливостей вибору у всіх відношеннях.

Завдяки індивідуальним банківським рішенням, тепер ви можете керувати своїми активами з будь-якої точки земної кулі і вирішувати, які активи ви хочете використовувати, коли, де і як.

З криптовалютою світ змінився. А з ним і банківська система.

Коментарі - 5

+
0
Jack Tomphson
Jack Tomphson
3 грудня 2017, 21:01
#
Какой-то аутотренинг зазывалка… не пишите такие статьи. Здесь бывали и лучше…
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
4 грудня 2017, 1:28
#
Читал, перечитывал… Если честно, статейка ни о чём — криптолизация, дереволюция. При всём уважении к неизвестному автору — хренотень какая-то.

Горячая новость по данной тематике: Мадуро объявил о создании критовалюты Венесуэлы — «Petro». И это не какая-нибудь очередноая виртуальная чепуха, а криптовалюта обеспеченная золотом, нефтью, газом и бриллиантами.Лично я, по возможности, буду покупать!!!

http://www.lavanguardia.com/internacional/20171203/433408239206/criptomoneda-venezuela-petro-nicolas-maduro.html
+
+29
AleksandrBank
AleksandrBank
4 грудня 2017, 10:35
#
«а криптовалюта обеспеченная золотом, нефтью, газом и бриллиантами. Лично я, по возможности, буду покупать!!!» — а чем разница в обеспечении Криптовалюты ПЕТРО и нац.валюты Венесуэллы?????? Когда обвалилсь нац.валюта — она что не обеспечена была Нефть? Обеспечена! ТАк почему же когда цены растут, нац.валюта Венесуэллы никому не нужна? Может потому что экономика и люди этой страны не способны генерить ту силу, в которой будет уверен каждый житель мира, как например доллар, ЕВРО, Фунт и т.д.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
4 грудня 2017, 16:10
#
А кто в мире может купить валюту Венесуэлы??? Этим и определяется цена… Понимание этого — это даже не уровень второго класса.
+
+11
ballistic
ballistic
26 березня 2018, 20:13
#
«Лично я, по возможности, буду покупать!!!» #SemenBalabol
— як виявилося, Сємьон дуже далекий від крипти, купувати не збирався, а тупо балаболив.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися