Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 грудня 2017, 20:00

Головне за тиждень: фаворити вкладників, результати роботи банків і загадковий біткоін

Долар лихоманить на міжбанку. За минулий робочий тиждень долар на міжбанку зріс на 25 копійок — з 26,87 / 26,90 на ранок понеділка до 27,11 / 27,15 гривень до кінця п'ятниці. «Мінфін» спробував спрогнозувати, якими будуть котирування валюти в обмінниках на вихідні. 

Разухабистый биткоин и «психологический» барьер для гривны

Гривна впервые за долгие месяцы перевалила за психологически важную отметку в 27 гривен за доллар. Нацбанк вышел с продажей доллара. Минфин собрал урожай долларов. Итоги уходящей недели в своем блоге на НВ традиционно подвел специалист отдела продаж долговых ценных бумаг Dragon Capital Сергей Фурса. 

Найкращий банк для вкладників

У цьому році «Мінфін» заснував нову традицію — питати читачів, який з українських банків вони вважають найкращим для вкладників, та якій фінустанові вони беззастережно довірили б суму, яка не покривається гарантіями держави. «Мінфін» знов просить читачів проголосувати за свого фаворита.

Ліцензія НБУ для інвестування за кордон. 5 кроків

Ліцензія НБУ для інвестування за кордон вже не є чимось недосяжним і далеким. Кілька сотень українців її отримали, починаючи з липня 2017 року. 

Біткоін Нацбанку не по зубам

В Україні з легкістю можна купити криптовалюту. Більш того, нею можна оплатити товари і послуги. Але правового статусу криптовалюта до сих пір не має.

Все, чого досягли фінансові регулятори — зрозуміли, чим не є криптовалюта. 

Аномалії української економіки

За даними Держстату, ВВП нашої країни виріс в першому кварталі 2017 року на 2,5%, у другому кварталі — на 2,3%, а в третьому — на 2,1%. Це явне охолодження економічного зростання.

До яких банків вкладники несуть гроші

У третьому кварталі банкам вдалося наростити обсяг депозитів, навіть попри хронічне зниження ставок за депозитами. За даними НБУ, на 1 жовтня на рахунках фінустанов перебувало 891 млрд грн вкладів юридичних та фізичних осіб. Це на 1,72% або 15 млрд грн більше, ніж у другому кварталі.

Найбільш збиткові та прибуткові банки

У третьому кварталі банківська система спрацювала в прибуток — загальний «плюс» по системі склав 1,4 млрд грн. Порадувати акціонерів зміг 71 банк. Решта 17 — все ще працювали в збиток та тягнули вниз результат по системі.

Фонд гарантування пустить з молотка іпотечні кредити українців

У найближчий рік Фонд гарантування вкладів почне розпродавати права вимоги за іпотечними кредитами фізосіб. З молотка піде майже 20 000 кредитів українців. Загальна сума боргу по цих позиках — 36 млрд грн. Це більше половини іпотечних кредитів, що знаходяться в портфелі банків — банкрутів.

Скільки коштує кредит для ФОП

Національний банк почав публікувати дані про кредити, які видані фізособам-підприємцям (ФОПівцям). Як виявилося, підприємці не сильно люблять брати позики. Середня ставка за такими кредитами перевищує 22%. Причому чим менше бізнес, тим вище ставка.

Золотий день біткоіну: криптовалюта дорожчає зі швидкістю $1,2 за хвилину

29 листопада найвідоміша криптовалюта, біткоін, показала небувале зростання. До 16:00 за Києвом її вартість перевалила за $11 500. Таким чином, за середу криптовалюта подорожчала на $1140.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 грудня 2017, 12:16
#
1 декабря в Киеве состоится специализированная конференция по развитию розничных финансовых продуктов и сервисов FinRetail 2017, организатором которой выступает BankOnline

В рамках конференции пройдет поток для микрофинансовых компаний, соорганизатором которого выступает Всеукраинская ассоциация финансовых компаний (ВАФК).
Ежегодно данная конференция собирает специалистов из банков, ритейла, телекома, финансовых и страховых компаний, финтеха и тех, чья ежедневная работа связана с развитием финансовых продуктов и сервисов в сегменте розницы.

В Киеве пройдет конференция FinRetail 2017
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися