Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 листопада 2017, 16:14

ЄС вводить нові заходи проти махінацій з ПДВ

Єврокомісія оприлюднила нові заходи, покликані покращити захист системи податку на додану вартість (ПДВ) в ЄС від махінацій і закрити лазівки для шахрайства з ПДВ в великих розмірах.

Єврокомісія оприлюднила нові заходи, покликані покращити захист системи податку на додану вартість (ПДВ) в ЄС від махінацій і закрити лазівки для шахрайства з ПДВ в великих розмірах.
ЄС вводить нові заходи проти махінацій з ПДВ/Фото: kordon.in.ua

«Ми знаємо, що шахрайство з ПДВ може бути джерелом фінансування злочинних діянь, в тому числі тероризму», — заявив комісар ЄС з економіки і фінансових справ, оподаткування і митниці П'єр Московісі, пише «Інтерфакс-Україна».

«Боротьба з цим вимагає набагато більш ефективного, ніж зараз, обміну інформацією між компетентними національними органами, і сьогоднішні пропозиції допоможуть цьому, — продовжив він. — Наприклад, експерти Еврофіска по боротьбі з шахрайством отримають доступ до даних про реєстрацію автомобілів від держав-членів, допомагаючи відрізати одне з основних джерел шахрайства з ПДВ, пов'язане з реалізацією нових і старих автомобілів».

Хоча податкові органи країн ЄС і зараз обмінюються певною інформацією про транскордонні продажі, цей обмін значною мірою побудовано на ручній обробці інформації.

До того ж інформація про ПДВ і розвіддані про організовані злочинні групи, помічені в серйозних випадках шахрайства з ПДВ, не надходять систематично від національних союзних правоохоронних органів.

Нові заходи передбачають обмін найважливішою інформацією про імпорт.

Зараз товар може надійти з-за меж ЄС в одну з його країн і не обкладатися там ПДВ, з тим щоб податок був сплачений в країні кінцевого призначення.

Це створює зручність для сумлінних компаній, але відкриває лазівку для шахраїв. Нова система передбачає обов'язковий обмін відомостями про імпорт в ЄС товарів між податковими і митними органами всіх держав-членів.

Система єдиного податку на додану вартість відіграє важливу роль в єдиному ринку ЄС.

Він є основним і зростаючим джерелом доходів, сума зборів ПДВ в 2015 році перевищила 1 трлн євро (7% союзного ВВП).

Коментарі - 3

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
30 листопада 2017, 16:49
#
Все европейские компании светятся, с офшорными работать не дают или почти не дают. Интересно, какому дураку сегодня придёт в голову делать махинации с НДС??? В евроЗоне — это смерти подобно. Наверняка в очередной раз пыль в глаза пускают и ищут оправдание на введение паневропейского фискального террора.
+
+15
Strain
Strain
1 грудня 2017, 10:46
#
Всегда поражался вашему однобокому мнению о США и Европе. Какой адекватный человек может считать, что там жизнь хуже чем в Мордоре? Вы там находите врагов буквально во всем. Даже, припоминаю, умудрились в одном из постов найти врага в европейском ограничении 50км в городе…
Когда уже РФ построит большую стену, что бы не одна европейско-американская тварь не пролезла? Ну вы поняли… И в обратном направлении тоже никто с Рашки не вылазил…
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
2 грудня 2017, 17:39
#
На киевских фанатов РФ ни эта стена ни создание чебурнета никак не повлияет.

Только переезд в РФ на ПМЖ их спасёт от тлетворного влияния запада.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися