Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 листопада 2017, 20:00

Головне за понеділок: нові правила дорожнього руху, ставки за депозитами і валютний прогноз на тиждень

З 1 січня 2018 року дозволена швидкість руху в населених пунктах знизиться з 60 до 50 км/год. Відповідна постанова Кабміну від 10 листопада 2017 року №883 «Про внесення змін до Правил дорожнього руху» опубліковано в «Урядовому кур'єрі».

Депозитний огляд: лідери задкують

Банки продовжують знижувати середні ставки за депозитами. Раніше прибутковість вкладів зменшували фінустанови, які пропонували й без того скромні ставки. Але тепер скупість стали проявляти й безумовні лідери, які були самими щедрим до вкладників.

Валютний ринок: чи чекати обвалу гривні

Минулого тижня довелося понервувати всім без виключення: і казначеям, і дилерам банків, і клієнтам фінустанов. Після короткострокового затишшя ринок остаточно розвернувся в бік стрімкого зростання валютних котирувань.

Держборг. Україна випустить єврооблігації на $2 млрд

Україна сподівається на початку 2018 року отримати наступний транш в рамках $17,5-мільярдної програми Міжнародного валютного фонду і протягом року вийти на борговий ринок з євробондами на $2 млрд.

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
27 листопада 2017, 22:56
#
27.11.2017
Правління Національного банку України визнало такою, що втратила чинність постанову Правління НБУ від 24 лютого 2015 року № 129 «Про деякі питання діяльності банків».
Ця постанова була прийнята у зв’язку з одночасним негативним впливом на діяльність банківської системи суттєвих факторів, які носили шоковий характер — різке погіршення економічної ситуації, значна девальвація національної валюти, події в Криму та на Сході.
Скасування постанови № 129 обумовлене тим, що негативні наслідки такого впливу вже ідентифіковані банками та враховані в розроблених ними планах заходів з приведення показників своєї діяльності до нормативних вимог, які наразі виконуються. При цьому відбуваються позитивні зміни і в банківському секторі – стабілізувався курс іноземних валют до національної валюти, покращився стан ліквідності в банківській системі.

НБУ змінив вимоги до діяльності банків, прийняті у період погіршення економічної ситуації
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися