Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 листопада 2017, 9:37

П'ять банків затягують докапіталізацію — ЗМІ

11 листопада закінчився четвертий місяць з моменту, коли вступили в силу вимоги НБУ щодо мінімального статутного капіталу в 200 млн грн.

11 листопада закінчився четвертий місяць з моменту, коли вступили в силу вимоги НБУ щодо мінімального статутного капіталу в 200 млн грн.
П'ять банків затягують докапіталізацію/Фото:minfin.com.ua

У порівнянні з ситуацією місяць тому, коли сім банків не мали зареєстрований статутний капітал в 200 млн грн, зараз ситуація покращилася.

У жовтні Айбокс Банк завершив докапіталізацію, пише finclub.

За даними Мін'юсту, на 13 листопада шість банків мають статутні капітали менше 200 млн грн. Але акціонери одного з них, Кредит Оптима Банку (капітал — 120 млн грн) сім'ї Бойко, сьогодні повинні схвалити вихід з банківського ринку.

Тому питання збільшення капіталу залишається актуальним лише для п'яти установ.

Зареєстрований статутний капітал банку «Центр» громадянина Франції Хамеда Аліханом становить 120 млн грн.

Капітал Альпарі Банк також не змінювався — 122 млн грн, як і капітал банку «Портал» Ігоря Колосніцина — 125 млн грн (оголосили додаткову емісію до 200 млн грн), або Полікомбанку сім'ї Тарасовець — капітал 145 млн грн.

Капітал Українського банку реконструкції та розвитку дорівнює 120 млн грн, але китайці Дуншен і Чжунюн отримали дозвіл НБУ на купівлю банку і збільшення його капіталу до 244 млн грн.

Згідно з оборотно-сальдовим балансом банків на 1 жовтня, в графі 5004 «Внески за незареєстрованим статутним капіталом» внески значилися у банку «Центр» (80 млн грн), Альпарі Банку (78 млн грн).

Внесок в 80 млн грн навіть «є» у Кредит Оптима Банк, який «передумав» докапіталізуватися. Грошових коштів не було у Полікомбанку, УБРР і банку «Портал».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися