Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 листопада 2017, 12:44

Китай обійшов Британію в рейтингу найбільш інноваційних країн

Компанія Clarivate Analytics спільно з Китайською академією наук опублікувала щорічний рейтинг «успішності» країн у різних наукових областях Research Fronts 2017.

Компанія Clarivate Analytics спільно з Китайською академією наук опублікувала щорічний рейтинг «успішності» країн у різних наукових областях Research Fronts 2017.
Фото: betanews.com

Згідно з дослідженням, Китай обігнав Великобританію і зайняв друге місце серед найбільш інноваційних держав після США, повідомляє Хайтек.

Індекс відстежує успіхи топ-20 найбільш інноваційних країн в 143 областях науки, які зібрані в десять основних категорій. Внесок країни оцінюється за кількістю наукових публікацій і цитувань.

Очолює індекс США (281,1 пункту), Китай вперше посів друге місце (118,8), а за ним слідують Великобританія (96,9) і Німеччина (91).

Президент Китайської академії наук Бай Чунлі заявив, що науковий розвиток Китаю «увійшов в нову еру з акцентом на прорив в фундаментальних наукових дослідженнях».

США займає перше місце в восьми дисциплінах — від фізики до біології. Китай лідирує у двох — матеріальної науці і комп'ютерній техніці. У субкатегоріях США лідер в 86 областях, Китай — в 25, а Великобританія і Німеччина — в п'яти (кожна).

У категорії наук про навколишнє середовище Китай піднявся на друге місце, завдяки активним дослідженням механізму формування смогу, говорить Ленг Фухай, дослідник з Інституту науки і розвитку.

Протягом останніх п'яти років Китай підготував 662 наукових доповіді, в тому числі 22 дуже впливові роботи в галузі фундаментальних наук, говорить Ленг. Це втричі більше, ніж у США.

Також Китай лідирує в космічній енергетиці і може стати першою країною в світі, яка побудувала сонячну електростанцію на орбіті. За потужністю і ефективності вона може перевершити земні об'єкти в кілька разів, на які впливають природні фактори і атмосфера.

Це стало можливим, завдяки великим вкладенням китайських вчених в передачу даних через космос. Інвестиціями в цю область також займаються США, ЄС, Японія, Росія, Індія і Південна Корея.

Коментарі - 8

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
11 листопада 2017, 14:02
#
Британия и англичане много сил и энергии в последнее время тратят на Brexit, отвлекая тем самым и другие страны ЕС, государственные и частные структуры от поступательного развития науки и технологий.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
11 листопада 2017, 16:21
#
29 марта 2019 года страна навсегда освободится от оков брюссельских бюрократов и коммуняк, и потом..., будут в шоколаде.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
11 листопада 2017, 16:27
#
У меня знакомая посетила совсем недавно Париж и Лондон с очень коротким промежутком времени (месяц). Резюмируя свои впечатления, говорит: «Лондон есть Лондон, мне всегда хочется сюда возвращаться — ослепительный город». И о Париже: «Это уже не Париж, а конюшня какая-то...»
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
11 листопада 2017, 16:29
#
«знакомая посетила совсем недавно Париж и Лондон»

Кто-бы спорил — пусть всегда возвращается в Лондон, не забывая периодически платить за визу…
Британии сейчас деньги туристов нужны как никогда ранее.
Лишь-бы на ПМЖ не просилась — ведь туристы и местные жители — это две большие разницы…

«будут в шоколаде»

Какао-бобы в Британии не растут — пусть сначала хотя-бы их импортируют и переработают, а уже потом может и «будут в шоколаде».

И конечно мне приятно акцентировать ваше внимание на такой мелочи, что вы лично сейчас признаёте за западными демократиями, в том числе и за Британией, огромное преимущество по сравнению с ранее рекламировавшимися вами странами БРИКС.
Оказывается страны БРИКС полные нули против Британии, если она не в Евросоюзе.
Такой сдвиг вашей риторики тоже говорит о многом — ведь вы ни разу не привели впечатления ваших знакомых от поездок в страны БРИКС или конкретно в Россию, а всё оперируете названиями европейских стран западной демократии.
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
11 листопада 2017, 17:13
#
«И конечно мне приятно акцентировать ваше внимание на такой мелочи, что вы лично сейчас признаёте за западными демократиями, в том числе и за Британией, огромное преимущество по сравнению с ранее рекламировавшимися вами странами БРИКС» — БРИКС для зарабатывания денег, Британия — чтобы тратить уже заработанное, ЕС — ни для того, ни для другого не годится. Утрировано конечно, но смысл примерно такой. А вообще, уже заработанные деньги можно тратить где угодно, хоть на Луне. А в евроЗоне попробуйте заработать хоть что-нибудь выше какой-нибудь зарплатёнки… Мы просто говорим с вами на разных языках. Я вам это уже говорил 100 раз, но вам же нужно гривну заколачивать, и как всегда, делаете вид что всё слышите в первый раз…
+
0
Vasiliy5
Vasiliy5
11 листопада 2017, 22:08
#
Интересно, почему китайцам коммуняки не мешают, а европейцам мешают?
+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
11 листопада 2017, 22:40
#
Законный вопрос и простой ответ: в Китае и России капитализм под вывеской «Коммунизм», в ЕС и США коммунизм под вывеской «Капитализм»...
Создаётся впечатление, что великая октябрьская было ничем другим как проверкой на жизнеспособность, и сейчас практически всё что было в Советском Союзе переносится на западное общество…
https://minfin.com.ua/blogs/semenvekselberg/104407/
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
21 листопада 2017, 10:36
#
Амстердам і Париж перемогли у конкурсі із розміщення двох європейських агентств,
які переведуть з Лондона після виходу Великої Британії з Євросоюзу.

До Амстердаму переміститься Європейське агентство з лікарських засобів (EMA).
В Парижі розміститься штаб-квартира Європейської банківської організації (ЕВА).
Голосування відбувалося 20 листопада в Брюсселі.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися