Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 листопада 2017, 15:46

Тримачі евробондів вимагають від ПриватБанку достроково повернути борг

Нова довірена особа за єврооблігаціями ПриватБанку на $175 млн і на $200 млн надіслала емітенту цінних паперів повідомлення про дострокове стягнення заборгованості.

Нова довірена особа за єврооблігаціями ПриватБанку на $175 млн і на $200 млн надіслала емітенту цінних паперів повідомлення про дострокове стягнення заборгованості.
Держатели евробондов требуют от ПриватБанка досрочно вернуть долг/Фото: itc.ua

Про це свідчить інформація сайті Лондонської фондової біржі, передає Інтерфакс-Україна.

Як зазначається, повідомлення було направлено 2 листопада 2017 року компанією Madison Pacific Trust Limited (Гонконг) на адресу емітента UK SPV Credit Finance plc (Великобританія).

Довіритель буде інформувати власників єврооблігацій про подальше просування процесу.

Раніше повідомлялося, що в  рамках націоналізації ПриватБанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (special purpose vehicle, SPV) — емітентом єврооблігацій — підлягали процедурі bail-in і були примусово обмінені на акції додаткової емісії банку (конвертовані в капітал).

Йдеться про три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн було погашено в серпні 2016 року, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням в 2021 році.

Емітентом єврооблігацій з погашенням в січні і лютому 2018 року, стало UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням в 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Велікобрітарія), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації ПриватБанку компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

З 3 жовтня 2017 року Приватбанк змінив трасти (довірена особа) за єврооблігаціями на $175 млн з погашенням 28 лютого 2018 року і на $200 млн з погашенням 23 січня 2018 року — ним стала Madison Pacific Trust Limited замість Deutsche Trustee Company Limited (Великобританія).

У свою чергу НБУ 27 жовтня 2017 року погодив зміну структури банківської групи ПриватБанк.

Зі складу групи були виключені SIA PrivatLizings (Латвія), Пріватофіс (Дніпро), UK SPV Credit Finance PLC і Ukraine Mortgage Loan Finance NO.1 PLC (Великобританія).

Тримачі євробондів Приватбанку, які володіють різними випусками цінних паперів на загальну суму понад $120 млн, в кінці грудня 2016 року об'єдналися в спеціальний комітет для спільного захисту своїх прав та інтересів.

Коментарі - 2

+
+38
Maleficarum
Maleficarum
6 листопада 2017, 16:05
#
«Держатели евробондов требуют от ПриватБанка досрочно вернуть долг
Новое доверенное лицо по еврооблигациям ПриватБанка на $175 млн и на $200 млн направил эмитенту ценных бумаг уведомление о досрочном взыскании задолженности.» Видать общий кирдык идёт- кредиторы не желают оставаться терпилами… Тем более -что МВФ сворачивает кредитование рошенщиков… «Нема у атамана золотого запасу»
+
0
lukapacioli
lukapacioli
6 листопада 2017, 19:45
#
Надо правильно читать «между строк»:
—. Коломойский и Боголюбов (бывшие акционеры) — они же, судя по всему и «владельцы» данных «ценных бумаг» решили надавить на Минфин и НБУ и «требовать». Украл(вывел из банка в виде кредитов) и ввел как плату за свои-же «ценные бумаги»… и начал требовать. :)
Их щемят за украденное (выведенные «кредиты» на подставшые компании), вот и они решили организовать встречную «игру»…
Не надо быть наивными, на предмет «владельцев» данных «ценных бумаг» и подставного доверенного лица. Там, скорее всего, оффшоры, стоящие на оффшорах, а реальными кукловодами являются беня и Ко.

Вопрос — у кого будет больше ума, профессионализма и напоритстости ?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися