Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2017, 19:28

Київська влада пропонує пробачити забудовникам 1,8 млрд грн пайової участі

Кожен забудовник зобов'язаний заплатити місту «пайову участь» — за підключення до інженерних мереж.

Кожен забудовник зобов'язаний заплатити місту «пайову участь» — за підключення до інженерних мереж.
Геннадій Пліс пропонує пробачити забудовникам 1,8 млрд грн пайової участі/Фото: КМДА

Боргыв за цими зобов'язаннями в Києві за минулий рік зібралося майже 2 млрд грн. Влада столиці вважає, що ці гроші вже не повернути і краще їх просто списати, повідомляє Дело.

Списати заборгованості забудовників за 2016 рік за сплату пайової участі як безнадійні пропонує перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Геннадій Пліс.

«У нас був борг 1,8 млрд грн в минулому році. За цими грошима давно вже минув строк позовної давності. Їх потрібно просто взяти і списати. Все, що можна було, ми звідти вже витягли», — заявив Пліс.

На думку представника Реанімаційного пакету реформ Віталія Гриба, перед списанням боргу потрібно провести перевірку, яка його частина неліквідна. За його словами, частина юросіб-забудовників вже може не існувати або ж випадок може бути безнадійним.

У той же час, за словами Гриба, існують інші можливості залучення боржників до відповідальності.

«Найчастіше такі заборгованості пов'язані з кримінальними діяннями. Не виключаю, що в деяких випадках заборгованість можна реанімувати за рахунок кримінальної відповідальності», — пояснив він.

За словами Гриба, в 2017 році зросла заборгованість по пайовій участі в міський бюджет Києва: за станом на 1 жовтня цей показник збільшився на 250 млн грн в порівнянні з 1 лютого.

У той же час Пліс пояснив, що рівень сплати пайових внесків забудовниками виріс, а заборгованість збільшилася через зростання інфляції і нарахування пені.

Він додав, що в результаті перевірок аудитори істотно знижували заявлену забудовниками вартість інженерних мереж, яку вираховують із пайової участі, тому, завдяки нововведеній процедурі перевірки інженерних мереж, місто заощадило 200 млн грн.

Коментарі - 4

+
+15
zaNOza :)
zaNOza :)
3 листопада 2017, 9:41
#
Для всех «простых смертных» всегда предоплата гос. услуг, а тут постоплата?
интересно девки пляшут
+
0
Yopta
Yopta
3 листопада 2017, 11:45
#
Было бы странно, если бы этого не предложили — ведь значительная часть властей Киева и есть представители этих самих застройщиков. Когда уже до электората дойдет, что не нужно голосовать за тех, кто идет во власть не улучшать благосостояние города, а улучшить свое благосостояние?
+
0
0675613
0675613
3 листопада 2017, 13:26
#
Срок исковой давности 3 года. А что, с 2016 прошло єто время. Куда боксер смотрел. Все больше начинает напоминать попередников, одна голая демагогия о любви к киянам. Нас опять держат за идиотов. И опять за него проголосуют. Бороться- растреливать не депутатов надо, єто всего лишь следствие. Причина- це ми, нас надо наказівать. Знов невідомо хто гроші поцупив, до другого сроку готується. Бачили очі…
+
0
0675613
0675613
3 листопада 2017, 13:30
#
Все что можно, уже вітянули. Хтоб сумнівався. Це шо і скільки і куди і хто це ми витянули. Пісня, Жванецький відпочиває.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися