Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 жовтня 2017, 11:41

Amazon наближається до рекордної капіталізації в $1 трлн

У найближчі роки у компанії Amazon є всі шанси досягти рекордної капіталізації в $1 трлн.

У найближчі роки у компанії Amazon є всі шанси досягти рекордної капіталізації в $1 трлн.
Фото: journal.thriveglobal.com

За прогнозами експертів, річна виручка Amazon може досягти $200 млрд вже в 2018 році, хоча позначки в $100 млрд вона досягла якихось два роки тому, повідомляє Хайтек.

Швидше цю дистанцію подолала тільки нафтова компанія Exxon, коли в 1998 році купила Mobil. Іншим «іконам» американського бізнесу знадобилося набагато більше часу: Berkshire Hathaway (фонд Уоррена Баффета) — сім років, Walmart — шість, Apple — п'ять.

У минулому році Amazon найняла на роботу 111 тис. чоловік по всьому світу. В цьому році компанія збільшить штат ще на 136 тис. чоловік, не рахуючи 87 тис. співробітників недавно придбаної продуктової мережі Whole Foods і 120 тис. тимчасових працівників.

Читайте також: Сімейна пара «нагріла» магазин Amazon на $1,2 млн

Всього на Amazon в 2018 році буде працювати близько 700 тис. чоловік, що можна порівняти з досить великим містом. Не дивно, що місяць тому Amazon заявила про будівництво другої штаб-квартири на 50 тис. осіб і вартістю $5 млрд.

Зазвичай такі темпи зростання спостерігаються у невеликих компаній або стартапів на ранній стадії розвитку. Однак Amazon — велика корпорація. Одна з можливих причин — лояльність акціонерів. Вже багато років вони не претендують на прибуток, а задовольняються лише зростанням вартості акцій, які з 1997 року виросли в 666 разів (з $1,5 до $1 тис.).

Зараз капіталізація Amazon наближається до $500 млрд, і має всі шанси дістатися до $1 трлн протягом найближчих декількох років, ставши таким чином першою в світі компанією, яка досягла цієї позначки.

Коментарі - 1

+
+15
ballistic
ballistic
28 жовтня 2017, 18:52
#
"выросли в 666 раз"
— совпадєніє? :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися