Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 жовтня 2017, 11:22

Міжбанк: наскільки виросте долар і валютні ралі по євро

У четвер валютний ринок продовжить лихоманити. Причому обсяги угод будуть непоганими. Це говорить про те, що валюта є — але продавати її дешево ніхто не буде.

У четвер валютний ринок продовжить лихоманити.
Фото: pixabay.com

Залишки на коррахунках банків фактично не знижуються (на ранок четверга — становлять більш 52,3 млрд гривень), що дає ресурс для спекулятивної гри «на підвищення».

Тим більше, що тактика експортерів по притримуванню частини валюти та «розігріву» ринку — працює.Тому тренд по зростанню долара на сьогодених торгах — збережеться.

«Мінфін» очікує коридор по долару в 26,77-26,90 гривень при обсязі операцій на 380- 390 млн доларів і укладанні до 600 угод.

Ймовірність виходу на ринок Нацбанку поступово зростає — занадто швидкими темпами дорожчає долар на міжбанку, що загрожує черговим інфляційним стрибком. А з показниками інфляції у регулятора і так великі проблеми.

Крім цього — ми очікуємо сьогодні підвищення облікової ставки НБУ — як мінімум на 0,25-0,5%.

Додасть волатильності на ринку і ситуація на міжнародному ринку. Швидше за все сьогодні стане зрозуміло, що буде робити ЄЦБ щодо подальшої політики кількісного пом'якшення, що призведе до валютних ралі по парі долар / євро. Це відіб'ється і на українському міжбанку (причому швидше за все — ближче до вечора, а також завтра з самого ранку) коли на міжнародних ринках вже відіграють американський і азіатський ринки.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Готівковий долар росте орієнтуючись на збільшення курсу на міжбанку.

Курс американської валюти в банках на 10 ранку: прийом — 26,60-26,73 і продаж 26,75-26,95 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,60-26,70 гривень та продаж 26,72-26,77 гривень.

Про тенденції на торгах за 25 жовтня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рубля — подивитися тут.

Моніторинг настроїв валютного ринку:

У четвер оптимізм читачів «Мінфіну» по перспективам офіційного курсу гривні взагалі вичерпався і ми повернули основний поріг прогнозу до рівня у 26,75 гривень. Але навіть при цьому — тільки 10% опитаних вважають, що курс НБУ повернеться нижче порога в 26,75 гривень. 90% вважає, що він надовго закріпився вище 26,76 гривень.

За ринковим курсом думки опитаних розділилися майже навпіл. 47% впевнені в зниженні котирувань на міжбанку нижче рівня 26,75 гривень, 53% — вже припускають його активне подальше зростання вище 26,76 гривень.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 2

+
0
Саша Ник
Саша Ник
26 жовтня 2017, 12:07
#
Странно. На черном рынке доллар дешевле на 9 коп, чем в банке… С чем бы это могло быть связано? НБУ что то знает, чего не знает черный рынок?
+
0
Astronom
Astronom
26 жовтня 2017, 13:09
#
З «чорного ринку» через мережі пастора Шланга валюта продається на міжбанку… у людей скуповують задешево і продають іншим — « задорого»!:)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися