Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2017, 20:42

Ми повинні зупинити епідемію силового тиску на бізнес, — Гройсман

Кабмін опрацьовує проект закону про відповідальність співробітників правоохоронних органів за неправомірні й надмірні силові дії проти підприємців.

Кабмін опрацьовує проект закону про відповідальність співробітників правоохоронних органів за неправомірні й надмірні силові дії проти підприємців.
Фото: kmu.gov.ua

Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку.

Глава Уряду нагадав, що у вересні також під головуванням Президента пройшла велика зустріч з бізнесом, одним з питань якої стали випадки тиску на бізнес.

Саме тоді було анонсовано та підтримано ініціативу «Маски-шоу-стоп». Доручення про припинення невмотивованих силових дій під час санкціонованих судом обшуків вже видані керівниками МВС, ДФС та Генеральної прокуратури.

«Я зустрічаюсь з бізнесом, і ми маємо на місцях сигнали шаленого тиску правоохоронної системи (на бізнес, — ред.)», — сказав Гройсман.

Він підкреслив, що на рівні центральної влади – уряду, президента – завжди виголошуються рішення про захист бізнесу. Проте на місця цей посил доходить погано.

Так, за даними веб-порталу «Судова влада України», кількість скарг на дії слідчих та прокуратури минулого року становила понад 86 тис., а за перше півріччя поточного року вже зросла до понад 47 тис.

Минулого року кількість клопотань слідчих про обшуки становила понад 94 тис., з початку цього року – вже майже 60 тис. Клопотань про арешт майна минулого року було понад 38 тис., з початку цього року – вже 30,5 тис.

«З цим не маємо права миритися, у цьому потрібно поставити крапку. Ми маємо зупинити епідемію силового тиску на бізнес. Одна з головних вимог сьогодні до місцевої влади, контролюючих структур — залишити бізнес і економіку у спокої», — зазначив Гройсман.

Запропонований Урядом проект закону про відповідальність правоохоронців за надмірний тиск на підприємців – одна з ініціатив на цьому шляху.

Як підкреслив глава уряду, документ визначатиме межі пропорційності дій посадових осіб правоохоронних органів під час проведення обшуків, встановлюватиме відповідальність посадових осіб правоохоронних органів за неправомірну діяльність під час проведення слідчих дій та інших процесуальних заходів, запроваджуватиме обов’язковість відеозапису здійснення слідчих дій, визначатиме чіткі строки досудового розслідування та інших процесуальних строків у кримінальних провадженнях тощо.

Коментарі - 4

+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
24 жовтня 2017, 20:49
#
Предложенный правительством проект закона об ответственности правоохранителей за чрезмерное давление на предпринимателей — одна из инициатив на этом пути.

Очередные «благие намерения» правительства.
+
0
ballistic
ballistic
25 жовтня 2017, 7:26
#
Бджоли проти меду.
+
0
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
25 жовтня 2017, 11:08
#
Имеем на местах сигналы сильного давления кортавой правоохранительной системы
+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
25 жовтня 2017, 12:14
#
У меня одного ощущение, что вешают лапшу?
Это как вообще может быть? Одна рука гладит, а другая бьет? На шизофрению похоже, точнее — раздвоение личности.
Чего министр пишет письма в адрес «МВД, ГФС и Генеральной прокуратуры»? Он позвонить что ли не может и сказать: «Фу! Нельзя! Выплюнь!».
Или практикует творческое начало и развивает в себе писателя?! :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися