Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 жовтня 2017, 14:35

Європейська Multi заморозила будівництво двох ТРЦ в Україні

Компанія Мульті Девелопмент Юкрейн, що входить в Multi Corporation (Нідерланди), заморозила проекти будівництва двох торгово-розважальних центрів в Харкові.

Компанія Мульті Девелопмент Юкрейн, що входить в Multi Corporation (Нідерланди), заморозила проекти будівництва двох торгово-розважальних центрів в Харкові.
Multi заморозила будівництво двох ТРЦ в Україні

Про це йдеться в офіційній відповіді компанії на запит агентства «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні в Україні Multi повністю сфокусована на управлінні ТРЦ Forum Lviv. Раніше Multi мала намір відкрити ще два ТРЦ в Харкові. Що стосується харківських об'єктів — поки розвиток їх будівництва призупинено», — пояснили в компанії Multi Corporation.

Раніше комерційний директор компанії Будхаус Груп (співвласник ТРЦ Forum Lviv) Максим Гаврюшин повідомив, що девелопер Multi Corporation призупинив подальший розвиток в Україні.

«На жаль, Multi поки не готова розвиватися далі в Україні. У кінці 2013 року компанія Multi злилася з американським фондом Blackstone і на сьогоднішній день, наскільки мені відомо, в їх стратегії розвитку Україна відсутня. Сподіваюся, ця стратегія зміниться», — сказав Гаврюшин, відповідаючи на питання, чи не планує Будхаус Груп спільно з Multi Corporation розвивати інші проекти.

Як повідомляється в офіційній відповіді Multi Corporation агентству, за чотири роки з дати придбання фондом Blackstone, Multi перетворилася з суто девелопера в компанію з управління активами і торговими центрами, а також в спеціалізовану ритейл-платформу під прапором Blackstone.

Читайте також: Новобудови Києва: красиво жити не заборониш

«Multi все ще здійснює девелоперську діяльність, але фокус робиться на редевелопмент і розширення торгових площ (extentions). Портфель проектів Multi в даний час оцінюється в 1,3 млрд євро. Він включає 41 тис. кв. м в Дубліні, 20 тис. кв. м у Ризі, 62 тис. кв. м в Гданську, а також Forum Rotterdam площею 64 тис. кв. м. Multi активує комерційний девелопмент тільки в разі сприятливої економічної ситуації», — зазначила компанія.

При цьому на питання, чи планує Multi Corporation повністю покинути ринок України в зв'язку зі зміною стратегії, в компанії відповіли, що таких намірів немає.

«Ні, таких планів немає ні в короткій, ні в довгостроковій перспективі», — резюмує Multi Corporation.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися