Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2017, 14:13

У Казахстані випустять криптовалюту

Тепер криптовалюту почнуть виробляти і в Казахстані. Ні національну і не зовсім звичайну: цей актив буде забезпечений фіатнимі грошима.

Тепер криптовалюту почнуть виробляти і в Казахстані.
Фото: pixabay.com

Передбачувана капіталізація нового проекту складе 2-3 млрд євро, повідомляє Hash Telegraph.

Розвивати кріптовалютний ринок Казахстану взялися Міжнародний фінансовий центр «Астана» (AIFC) та інвестиційна компанія Exante, що працює над створенням блокчейна Stasis — емісійного центру нового активу. AIFC ж бере на себе задачу виробити механізми регуляції кріптовалютного ринку країни.

«Даний актив буде виступати як захисний для ринку криптовалют за аналогією з державними облігаціями США для глобального ринку акцій. У технології блокчейна є кілька безперечних переваг: прозорість, незмінність, відносно швидкі транзакції за більш меншу вартість.

Цих факторів більш ніж достатньо для впевненого зростання. Показник глобальної грошової маси зростає на 6% в рік і в даний час знаходиться на рівні приблизно $50 трильйонів (не рахуючи Китаю).

Ринок цифрових активів буде подвоюватися кожні два роки, принаймні, до 2021-го. Ми працюємо над основою блокчейн-світу, який подолає розрив між децентралізованими фінансами, що з'являються, і людьми», — говорить генеральний директор Stasis Григорій Клум.

Читайте також: Китайці хочуть відкрити майнінг-центр в Казахстані

Схоже, блокчейн в Казахстані прописався надовго. Принаймні і президент, і представники AIFC на це недвозначно натякають.

«Блокчейн і криптовалюта вже увійшли в пануючу тенденцію сьогоднішньої економічної дійсності. Більшість провідних фінансових регуляторів Астани вже почали свою роботу і закладають основу Фінтех-екосистеми Казахстану. Ми вважаємо, що AIFC може стати міжнародним центром для блокчейнових операцій, і розвиток цифрового ринку — наш ключовий пріоритет на найближче майбутнє», — заявив керуючий фінцентра «Астана» Кайрат Келімбетов.

Коментарі - 1

+
0
semenvekselberg
semenvekselberg
21 жовтня 2017, 16:31
#
Ну да, факт проституции лучше признать и обложить налогом, чем отрицать…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися