Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 жовтня 2017, 13:47

ЦБ Литви: Безпека криптовалюти — це ілюзія

Центральний банк Литви заявив, що державні банки не будуть працювати з криптовалюта, тому що її використання небезпечно.

Центральний банк Литви заявив, що державні банки не будуть працювати з криптовалюта, тому що її використання небезпечно.
Фото: flickr.com

Заява, випущена 11 жовтня 2017 року головним литовським фінансовим регулятором, говорить, що ні банки, ні платіжні сервіси, ні інші учасники фінансового ринку не повинні надавати послуги, пов'язані з віртуальними валютами, або брати участь в їх випуску, повідомляє Hash Telegraph.

«Віртуальна валюта — фінансовий інструмент високого ризику, а операції з нею можуть привести до значних втрат коштів. Тому для захисту клієнтів діючі в нашій країні і контрольовані Банком Литви фінансові установи повинні максимально дистанціюватися від таких продуктів. Ми не хочемо мати ніякого відношення до створення ілюзії, що віртуальні валюти кимось контролюються і є безпечним платіжним засобом», — зазначив член правління Банку Литви Маріус Юргілас.

Згідно з цим документом, учасники литовського фінансового ринку не повинні продавати криптовалюту, надавати послуги з оплати цифровими активами, здійснювати будь-які транзакції з використанням віртуальних валют, а також брати участь в їх обміні.

Читайте також: НБУ: Криптовалюта — це вкрай ризикована річ

Крім того, ні веб-сайти, ні мобільні додатки учасників фінринку Литви не можуть містити посилань на ресурси, що дають змогу проводити кріптовалютні транзакції і повинні відповідати перерахованим вище стандартам безпеки.

Учасники фінансового ринку, які захочуть надавати споживачам можливість здійснювати операції з віртуальною валютою, повинні забезпечити дотримання вимог щодо запобігання відмивання грошей і фінансування тероризму.

В кінці заяви ЦБ Литви є кілька слів і про ICO:

«Не дивлячись на те, що така діяльність не регулюється, по суті, ICO — це залучення коштів інвесторів, часто непрофесійних. Оскільки ризик втрати коштів дуже високий, наша позиція полягає в тому, що такі пропозиції в певних випадках повинні відповідати інвестиційному законодавству».

Мова про те, що, якщо литовські регулюючі органи виявлять у токенів якогось стартапу ознаки цінних паперів, таке ICO має проходити відповідно до закону про цінні папери.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
15 жовтня 2017, 22:46
#
Полностью соглашусь.
Актив-пустышка, цену которого активно надувают на биржах.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися