Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 жовтня 2017, 13:47

Екс-економіст МВФ очікує крах біткоіна

Ще один член міжнародного фінансового істеблішменту, в минулому головний економіст МВФ Кеннет Рогофф спрогнозував крах біткоіна, одночасно з цим високо оцінивши технологію блокчейн і її перспективи. Про це він написав у своїй статті в The Guardian.

Ще один член міжнародного фінансового істеблішменту, в минулому головний економіст МВФ Кеннет Рогофф спрогнозував крах біткоіна, одночасно з цим високо оцінивши технологію блокчейн і її перспективи.
Фото: flickr.com

«Самим правдоподібним розвитком ситуації в довгостроковій перспективі я бачу процвітання технології (розподіленого реєстру — ред.), проте ціна біткоіна впаде», — зазначив Рогофф, передає Forklog.

Економіст вважає, що уряди не дозволять анонімній і безмежній системі розширюватися і надалі.

«Одна справа дозволити невеликі анонімні транзакції в цифровій валюті, але зовсім інше — допустити величезні анонімні платежі без можливості оподаткування», — зазначив Рогофф.

Також він стверджує, що просто «нерозумно» думати про заміну фіатних грошей, які випускаються центробанками біткоінами.

Кеннет Рогофф послідовно виступав за ліквідацію банкнот великого номіналу з метою ускладнити процес ухилення від сплати податків. Криптовалюти ж, на його думку, ще краще підходять для цієї злочинної діяльності, ніж горезвісні сумки з готівкою.

«У готівки хоча б є обсяг», — додав він.

Рогофф різко розкритикував японську владу за визнання біткоіна законним платіжним засобом. Він вважає, що це призведе до широкомасштабного відмиванню грошей, незважаючи на те, що за новими правилами японські кріптовалютні біржі повинні ідентифікувати користувачів.

«Ввозити і вивозити готівку з країни дуже складно, і Японія може стати податковою гаванню на зразок Швейцарії, де банківська таємниця зіллється з новою технологією», — додав Рогофф.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що колишній американський брокер Джордан Белфорт, прообраз якого був узятий за основу для головного героя культового фільму «Вовк з Уолл-Стріт», назвав біткоін «шахрайством».

Коментарі - 5

+
+53
ballistic
ballistic
14 жовтня 2017, 16:13
#
Чим більше надується булька, тим гучніше вона лопне.
+
0
Борис Будяк
Борис Будяк
14 жовтня 2017, 18:08
#
Хотелось бы услышать ваш комментарий о криптостерлинге.Вот видео от его создателя.
+
+14
ballistic
ballistic
14 жовтня 2017, 20:59
#
Стєрлінгов — це взагалі несерйозно
+
0
Борис Будяк
Борис Будяк
14 жовтня 2017, 22:39
#
Вообще я ждал ваш комментарий по поводу самой идеи:)А Стерлягов это не состоявшийся Жириновский:)
+
+14
ballistic
ballistic
15 жовтня 2017, 1:51
#
А який сенс коментувати ймовірні плоди, якщо і так видно, що дерево гниле?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися