Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 жовтня 2017, 11:50

Рева розповів, якою має бути накопичувальна пенсійна система

Накопичувальна загальнообов'язкова пенсійна система повинна бути недержавною, а внески в неї повинні платити працівники, а не роботодавці.

Накопичувальна загальнообов'язкова пенсійна система повинна бути недержавною, а внески в неї повинні платити працівники, а не роботодавці.
Накопичувальна загальнообов'язкова пенсійна система повинна бути недержавною/ Фото: rbc.ua

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, в сьогоднішньому законі передбачено, що загальнообов'язкова державна пенсійна система повинна бути державною.

«Якщо залишається норма цього закону, то люди, які повинні платити внески, вони повинні потрапляти в цей державний накопичувальний фонд, хоча багато експертів і народних депутатів, і особисто я вважаю, що це повинні бути недержавні фонди», — сказав Рева.

Читайте також: Реформа: осучаснення пенсій почалося

Він підкреслив, що накопичувальна система повинна бути обов'язковою, однак громадянин повинен сам обирати недержавний пенсійний фонд, пише «Інтерфакс-Україна».

Міністр зазначив, що солідарна пенсійна система є питанням соціального забезпечення, а накопичувальна пенсійна система залежить від фінансових можливостей, оскільки акумульовані в ній кошти необхідно вигідно вкладати.

Читайте також: Пенсійна реформа: коли і як українці зможуть отримати по заслугам

«Якщо це будуть недержавні фонди, виникає питання, хто повинен платити. Сьогодні в солідарну систему роботодавець платить ЄСВ (єдиний соціальний внесок). Якщо ми говоримо про накопичення, то я думаю — хоча тут можуть бути різні думки — що повинен платити сам працівник, зі свого заробітку, тому що це його кошти, які він повинен накопичити», — сказав він.

Рева відзначив, що це його особиста думка, а остаточний варіант моделі накопичувальної пенсійної системи буде представлений у відповідному законопроекті.

Нагадаємо, як повідомляв «Мінфін», 11 жовтня в Україні запрацював закон про пенсійну реформу.

Коментарі - 3

+
+25
correspondent
correspondent
12 жовтня 2017, 14:18
#
Ага. накопления. Куда делись те тысячи, которые люди при СССР собирали? У кого-то 3-5 тысяч пропало, у кого — 20. А это цена от одной до 5 квартир, нескольких Жигулей новых на тот момент.
Где гарантии, что НПФ не распадутся, набрав 2-3 миллиона евро?
И вообще… Сейчас у людей такая апатия… Нищета, голод, драконовские коммунальные тарифы…
Кто не уехал, тот покорно ждет смерти… Пенсионеры иной раз горько иронизируют: «Скоро соберут всех тех, кто не может работать, и отправят в газваген или на мыловарню».
+
+10
Маргарита Горбунова
Маргарита Горбунова
12 жовтня 2017, 16:24
#
Накопительная система должны быть по желанию, хочу коплю, а хочу нет.
+
+14
Astute
Astute
12 жовтня 2017, 23:20
#
О! Обязательная накопительная система! Придумали ещё один ло… отрон) очередная обдираловка поданная под предлогом будущих благ в виде пенсии) к тому времени попридумывают кучу всяких поправок, недозаконов, попереиначивают всё и денег тех люди и не увидят) Я понимаю так — если хочешь пенсию, плати взносы Добровольно, не хочешь пенсию не плати взносы) и вообще 1/3 экономики находится в тени, т.е. люди работают неофициально, потому что просто им жить хочется и кушать и одеваться… Не человек виноват, что работает неофициально, а недоналоговая, которая обязана проверять работодателей. Естественно, что при таком раскладе трети населения пенсии не видать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися