Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 жовтня 2017, 9:26

В Україні запрацював закон про пенсійну реформу

11 жовтня в Україні набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», давши старт пенсійній реформі.

В Україні запрацював закон про пенсійну реформу
Фото: kp.ua

Днем раніше текст законопроекту був опублікований в газеті Голос України.

Положення закону щодо підвищення пенсій застосовуються з 1 жовтня 2017 року.

Як повідомлялося, 8 жовтня президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Нагадаємо,3 жовтня, народні депутати прийняли в другому читанні і в цілому проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

13 липня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект №6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

Читайте також: Детальний аналіз пенсійної реформи — коли і як українці зможуть вийти на заслужений відпочинок

Крім того, документом пропонується перегляд умов призначення пенсії за віком у 60 років з 1 січня 2018 року. Планується передбачити, що в 60 років будуть виходити на пенсію ті особи, які на 1 січня 2018 року мали 25 років страхового стажу, а діапазон вимоги за страховим стажем щорічно збільшуватимуться на 12 місяців до досягнення 35 років в 2028 році.

Читайте також: Пенсійна реформа. Хто виграв, а хто програв

«Мінфін» раніше повідомляв, що мінімальна гарантована пенсія, у разі прийняття пенсійної реформи Верховною Радою, збільшиться на 11% і складе 1452 грн.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися