Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 жовтня 2017, 8:27

МВФ виділив 9 найбільших банків світу з проблемами рентабельності

Міжнародний валютний фонд виділив дев'ять найбільших фінансових інститутів світу, яким в найближчі роки буде складно зберегти достатню рентабельність.

Міжнародний валютний фонд виділив дев'ять найбільших фінансових інститутів світу, яким в найближчі роки буде складно зберегти достатню рентабельність.
Фото: rbc.ua

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на піврічну доповідь МВФ про фінансову стабільність.

Банки, на які припадає близько третини активів, можуть відчути проблеми з досягненням стійкої рентабельності, що підкреслює їх поточні проблеми і вразливість в середньостроковій перспективі ", — зазначається там.

На думку експертів фонду, в цю групу входять Citigroup, Societe Generale, UniCredit Group, Deutsche Bank, Barclays, Standard Chartered, Sumitomo Mitsui Financial Group, Mizuho Financial Group і Mitsubishi UFJ Financial Group. МВФ і Світовий банк вкрай рідко критикують кредитно-фінансові організації поіменно.

У 2019 прибутковість власного капіталу кожного з цих банків буде нижче 8%, свідчать галузеві прогнози, раніше МВФ визначив 8% як вартість власного капіталу.

В цілому МВФ розглядав 30 міжнародних банків, які Рада фінансової стабільності (FSB) вважає системно значущими для світової економіки.

У доповіді МВФ попереджає про те, що зростання світової економіки може сповільнитися через надлишкового боргового навантаження і перегріву фінансових ринків.

За оцінками МВФ, процес нормалізації грошово-кредитної політики по всьому світу може сповільнитися.

МВФ оцінив потенційні наслідки триваючого збільшення заборгованості і тривалого зростання цін на ризикові активи і зробив висновок, що до 2020 року кредитні спреди будуть швидко розширюватися в зв'язку з пробиттям критичних рівнів заборгованості. В результаті посилиться тривога інвесторів у зв'язку зі стійкістю боргового навантаження. В такому випадку падіння цін на акції може досягти 15%, а житло може подешевшати на 9%.

Рецесія, яка може стати наслідком цих подій, буде не таким глибоким, як спад після світової фінансової кризи 2008 року. Найбільше, як очікує МВФ, постраждають держави єврозони.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
12 жовтня 2017, 9:51
#
UniCredit Group — в Украине их совместный проэкт с Альфой тонет, УкрСоцБанк с самым большим проблемным портфелем среди комерч. банков.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися