Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2017, 9:28

ВР внесла зміни до Бюджетного кодексу щодо підвищення пенсій

Верховна Рада внесла зміни до Бюджетного кодексу України, які стосуються підвищення пенсій.

ВР внесла зміни до Бюджетного кодексу щодо підвищення пенсій
Фото: vkurse.ua

«За» відповідний законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України, що стосуються підвищення пенсій» (№6617) проголосували 255 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект уточнює перелік витрат, які здійснюються з державного бюджету України на соціальний захист і соціальне забезпечення.

«З держбюджету України здійснюються видатки на компенсацію дефіциту коштів Пенсійного фонду України для фінансування виплати пенсій у солідарній системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (перевищення витрат над доходами, у тому числі з урахуванням резерву коштів Пенсійного фонду)», — йдеться в документі.

Читайте також: Пенсійна реформа прийнята парламентом

З місцевих бюджетів виділяються гроші на державні програми соціального захисту, в тому числі на державну соцдопомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, в тому числі допомога на догляд, щомісячні компенсаційні виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за інвалідом 1-ї групи, а також за людиною, яка досягла 80-річного віку.

Читайте також: Детальний аналіз пенсійної реформи — коли і як українці зможуть вийти на заслужений відпочинок

З місцевого бюджету також виділяються кошти на тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій людині, яка досягла загального пенсійного віку, але не отримала права на пенсійну виплату.

Закон вступає в силу одночасно з законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій».

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися