Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2017, 9:23

ЗМІ: Місія МВФ не приїде до призначення глави НБУ

Приїзд основної місії МВФ відкладається через відсутність прогресу в питанні призначення голови НБУ замість Валерії Гонтаревої, яка ще в травні подала у відставку.

ЗМІ: Місія МВФ не приїде до призначення глави НБУ
Фото: vesti-ukr.com

Про це FinClub повідомив в співрозмовник Національний банк.

«Президент пообіцяв МВФ внести узгоджену кандидатуру нового глави НБУ до парламенту, а тепер не хоче навіть говорити на цю тему. Відсутність дати приїзду місії — примус до діалогу», — повідомило джерело.

У МВФ підтвердили цю інформацію.

«Президент обіцяв Лагард (глава МВФ) внести кандидатуру, а тепер його влаштовує Смолій (в статусі в.о.)», — зазначив співрозмовник у фонді.

Перший заступник глави НБУ Яків Смолій зараз є в.о. глави НБУ.

Читайте також: Йоста Люнгман: Україні потрібна визначеність в питанні призначення керівника центробанку

Співрозмовник в Адміністрації президента говорить, що іншого кандидата, крім глави Райффайзен Банку Аваль Володимира Лавренчука, вони не планували вносити в парламент.

Хоча, за інформацією FinClub, на пост глави НБУ розглядаються не тільки кандидатури Лавренчука і Смолія.

«МВФ хоче відкритий процес відбору кандидата», — додало джерело в НБУ.

Раніше «Мінфін» з посиланням на ЗМІ повідомляв, що в Україні протягом місяця буде призначено нового голову Національного банку. Як підтвердили кілька джерел у органах державної влади, ним стане нинішній перший заступник глави НБУ Яків Смолій.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 3

+
+58
Maleficarum
Maleficarum
2 жовтня 2017, 9:45
#
Посмотрим как эта новость скажется на сегодняшних торгах в паре гривна доллар на МБ… И правильно делает МВФ- что не желает более кредитовать рощеновых пройдох… Это- лгуны и балаболы… Брать бабки у МВФ- обещая под этот аванс принять необходимые законы для продвижения (или запуска начального реформ)-затем просто тупо кинуть кредиторов- это «работа» кондитера и его «большинства» в ВР… Кстати- Данилюк косвенно в интервью подтвердил вариант более невозможности получения кредитов от МВФ…
+
+15
zamis
zamis
2 жовтня 2017, 9:49
#
Ага:)уже повсеместно пошли намёки, мол, мы и без мвф можем обойтись:) значит реформам уже можно помахать ручкой.
+
0
Monsam
Monsam
2 жовтня 2017, 11:34
#
Та давно пора было прикрыть лавочку по траншам! Мы же самостоятельное государство, мы имеем думать, а точнее нет так: мы должны думать о том как нам наполнять и тратить. Сейчас же идет пиар гросей и его подобных о дорогах, о реформе пенсии и так далее! Неужели нельзя найти способ???
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися