Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 вересня 2017, 19:40

Визначено кандидата на місце глави НБУ

В Україні протягом місяця буде призначено нового голову Національного банку. Як підтвердили кілька джерел у органах державної влади, ним стане нинішній перший заступник глави НБУ Яків Смолій, передають Українські новини.

В Україні протягом місяця буде призначено нового голову Національного банку.
Фото: 112.ua

Його кандидатура на цей пост погоджена вже мінімум місяць тому. Затягування зі звільненням Валерії Гонтаревої, за словами джерел агентства, пов'язане з небажанням Валерії Олексіївни вступати перед депутатам з доповіддю про результати виконаної за три роки роботи.

У свою чергу, в НБУ запевняють, що Гонтарева готова вийти до депутатів зі звітом. Якщо такого не станеться, звільнення може бути оскаржене в суді, оскільки буде порушено ст. 18 закону «Про національний банк України»

Рішення про відставку голови Національного банку Валерія Гонтаревої і призначення її наступника може статися у Верховній Раді вже через три тижні. Про це днями заявив заступник глави фракції «Блок Петра Порошенко» Ігор Кононенко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна». «Можливо, через пленарний тиждень на порядку денному буде так званий кадровий день. І це підтримує спікер парламенту. У рамках компромісу між політичними партіями та депутатськими групами може відбутися голосування протягом одного дня за все кадрового пакету», — сказав він. Він не виключив, що в цей день можуть бути призначені також члени Центральної виборчої комісії, керівник Рахункової палати, омбудсмен і деякі міністри.

«Моя думка: якщо ми робимо кадровий пакет, то треба заповнювати всі вакансії. Тому що продовжувати далі бути» країною виконуючих обов'язки «неправильно», — сказав Кононенко.

Непрямим підтвердженням того, що кандидатура Смолія на посаду глави НБУ узгоджена і з міжнародними партнерами може служити і фото з ним посла США Мері Йованович, опубліковане в Твіттері дипломата.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 3

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
29 вересня 2017, 22:53
#
Яков Васильевич Смолий (56 лет) — ныне и.о. а в будущем — глава НБУ.

Чем это назначение аукнется банковской системе страны — пока не понятно.
+
+15
vit555z
vit555z
1 жовтня 2017, 9:39
#
Правильно сказано — приемник. Всё будет так как и прежде.
(И при этом, главное для них, деятельность НБУ при Гонтаревой никто ворошиить не будет, все потихоньку забудется, спустится на тормозах.)
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 жовтня 2017, 20:06
#
преемник.

С днём учителя… :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися