Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2017, 10:13

Блокчейн буде використовуватися для здійснення платежів між банками Канади та США

Найбільший банк Канади Royal Bank of Canada (RBC) очолив експериментальний проект, в рамках якого технологія блокчейн буде задіяна для здійснення міжнародних платежів з банками США. Про це повідомляє Reuters.

Найбільший банк Канади Royal Bank of Canada (RBC) очолив експериментальний проект, в рамках якого технологія блокчейн буде задіяна для здійснення міжнародних платежів з банками США.
Фото: thefinanser.com

За словами Мартіна Уайлдбергера, виконавчого віце-президента RBC з інновацій та технологій, застосування технології розподіленого реєстру прискорить і спростить обробку платежів, а також дозволить знизити витрати на їх обслуговування, передає Forklog.

Дослідницький центр RBC в Торонто займався розробкою системи протягом останніх шести місяців, використовуючи програмні рішення з відкритим вихідним кодом, розроблені міжгалузевим блокчейн-консорціумом Hyperledger.

Читайте також: Кожен п'ятий центробанк запровадить блокчейн в найближчі 2 роки

Кілька тижнів банк інтегрував технологію в існуючі системи, і зараз вона дублює основний реєстр RBC, дозволяючи банку відстежувати платежі між США і Канадою в реальному часі.

«Ми хотіли створити дублюючий реєстр, щоб продемонструвати потенціал цієї технології, яка поки ще перебуває на стадії доопрацювання», — сказав Уайлдбергер.

Цікаво, що в травні Банк Канади заявив, що не використовуватиме блокчейн в якості базової інфраструктури для міжбанківської платіжної системи. Після року вивчення цієї технології регулятор прийшов до висновку, що цей підхід вимагає занадто багато зусиль.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися