Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2017, 10:07

Французьким водіям будуть платити за відмову від авто

У Франції водіям будуть платити за відмову від поїздок на авто. Такий експеримент вирішила провести влада регіону Іль-де-Франс, куди входить і Париж, повідомляє Challenges.

У Франції водіям будуть платити за відмову від поїздок на авто.
Фото: shutterstock.com

Дане рішення продиктоване бажанням зменшити затори на дорогах у години пік. Президент ради Іль-де-Франс Валері Пекресс уточнила, що на робота на власних авто їздять 43% жителів регіону, передає Автоцентр.

Тому водіям пропонують домовлятися з друзями і сусідами, щоб разом їздити на роботу на одному авто. За кожну спільну поїздку з попутниками жителям Іль-де-Франс будуть платити по 2 євро. Ліміт виплат становить 50 тис. євро.

Зараз автомобілі в Парижі і його околицях в середньому перевозять 1,1 людини. Експерти підрахували, що якщо в кожній машині буде хоча б по водієві і одному пасажиру, то затори в Іль-де-Франс зменшаться на третину.

Це вже не перше подібне рішення в Європі. Раніше стимулювати поїздки з попутниками вирішила влада Роттердама.

Коментарі - 2

+
0
VladMe
VladMe
1 жовтня 2017, 1:32
#
Может дешевле построить пару дополнительных дорог на эстакадах?
+
+8
semenvekselberg
semenvekselberg
1 жовтня 2017, 2:05
#
Это противоречит планам давления на Россию и её энергетический сектор.
Кроме того, вмешиваться в жизнь французов уже вошло в норму для государства — то вышел циркуляр о запрете электронной переписки по делам бизнеса в нерабочее время, то автостоп узаконят, то наличные уничтожат, то чеки запретят, то купчую недвижимости затянут на четыре месяца как норма, и т.д. и т.п. И всё это на фоне налогов на прибыль до 75%… Другими словами, Советский Союз показался бы современному французу детским лепетом на лужайке…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися