Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 вересня 2017, 11:21

На міжбанку «Гра на підвищення»: до якого рівня виросте долар

У середу основними мотиваторами та драйверами розвитку ситуації на валютному ринку будуть — наближення звітної дати (закінчення місяця і кварталу), а також тренд по росту котирувань долара, що триває вже більше тижня.Це психологічно тисне на гривню і стимулює спекулятивні настрої на ринку.

У середу основними мотиваторами та драйверами розвитку ситуації на валютному ринку будуть — наближення звітної дати (закінчення місяця і кварталу), а також тренд по росту котирувань долара, що триває вже більше тижня.
Фото: oligarh.org.ua

Якщо ще в понеділок з ранку на торгах йшла розмова про мету в 26,30 гривень за долар, то вже до початку сьогоднішнього дня багато учасників ринку побоюються закріплення курсу американської валюти до кінця цієї сесії на рівні — близько 26,50 гривень.

Обсяги угод і активність на ринку продовжать залишатися високими. «Мінфін » очікує на середу обсяги операцій в межах 330-370 млн доларів при здійсненні до 600 угод з продовженням активної розгойдування ринку і грою« на підвищення ».

Основними причинами тиску на курс залишаються:

1) Продовження зростання попиту на валюту з боку імпортерів. В першу чергу — покупців нафтопродуктів. Нафта дорожчає і трейдери енергоносіїв закуповуються «наперед», побоюючись подальшого зростання цін;

2) Наближення звітної дати все більше активізує клієнтів банків щодо закриття своїх фінансових зобов'язань, в тому числі і валютних.

3) Продовження зміцнення долара на світових ринках щодо євро (до ранку середи євровалюта знову подешевшала — до рівня, близького до 1,1770).

4) Поступове зростання курсу на готівковому ринку зі збільшенням попиту на валюту. Спекуляції на різниці готівкового і міжбанківського курсів — тривають;

«Мінфін» впевнений у продовженні у середу гри «на підвищення» основними операторами міжбанку з ростом курсових коливань по дню в межах котирувань 26,42-26,50 гривень. Тим більше, що поки Нацбанк в процес не втручається, вважаючи за краще на торгах мати роль спостерігача.

Однак ймовірність виходу на ринок Нацбанку з аукціоном або «запитом кращого курсу» з продажу долара для згладжування перекосів попиту та пропозиції з кожним днем ​​все більше.

Ситуація на готівковому валютному ринку:

Долар продовжує зростати.

Котирування американської валюти в банках на 10 ранку: прийом — 26,20-26,36 і продаж 26,40-26,55 гривень.

В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,30 гривень і продаж 26,50-26,60 гривень.

Про тенденції на торгах за 26 вересня можна прочитати тут, а графік котирувань по долару, євро і рубля — подивитися тут.

Моніторинг настрою валютного ринку:

За офіційним курсом 70% опитаних вірять в те, що курс НБУ не перевищить порога 26,50 гривень. Але вже майже третина -вважає, що він може перевищити позначку 26,51 гривень найближчим часом;

За ринковим курсом ситуація дещо краща для гривні. 63% впевнені в котируваннях на міжбанку нижче 26,50 грівен.37% — все ж впевнені в подальшому зростанні котирувань на торгах вище 26,51 гривень за долар.

Свої прогнози щодо офіційного і ринкового курсів долара ви можете залишити тут:

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Viber

Коментарі - 7

+
0
Саша Ник
Саша Ник
27 вересня 2017, 11:28
#
Вангую, что если регулятор не выйдет с интервенцией 40-50 мн, то перевалит за 26.5-26.6
+
+44
Nekrasov
Nekrasov
27 вересня 2017, 11:49
#
Думаю, конечно, все упрется в два фактора: 1) на наличном рынке -в «потолок» платежеспособности граждан, у которых гривны при таких ценах особо и нет; 2) на межбанке — в 26,60-26,65 к концу недели. Больше вряд-ли — так за неделю скачок уже большой, у бизнеса оборотных после уплаты налогов итак немного, НДС возмещения уже почти полностью съели… Так что нет особой подпитки для спроса, ну разве что опять — бросят порцию компенсаций по НДС большую. А так — как по мне -опять попытка разогреть рынок и нагреться за счет паники.
+
+27
Саша Ник
Саша Ник
27 вересня 2017, 12:03
#
Так простые граждане рынок и не подогревали никогда. У них денег если бы были какие суммы, то на уровне погрешности + прожить.
Рынок всегда грели чинуши-взяточники, которые обменивали гривну чемоданами.
А уж поверьте, там прибыль не уменьшилась. Наоборот — возросла.
+
+15
Maleficarum
Maleficarum
27 вересня 2017, 12:00
#
«Думаю, конечно, все упрется в два фактора: 1) на наличном рынке -в «потолок» платежеспособности граждан,» Вы мыслите неверно… Платежеспособность граждан на рынок налички-влияет мало… ПОВ практически не продают «населению» зелень… Не на них тот спрос расчитан… Если курсы налички будут ниже нежели курсы на МБ- то включится обратный арбитраж… Эт значит что «прокладки» станут пылесосить наличный доллар и выходить после «отмывки» с ним на МБ… А может и ещё проще… Уполномоченные от НБУ «банки» займутся скупкой нала- для НБУ- дабы он «подножным кормом» делал заливки а не жёг резервы… Кстати НБУ частенько выкупает зелень наличную с рынка таким образом… Это в принципе для него-норма…
+
+65
Dmitrik7
Dmitrik7
27 вересня 2017, 12:18
#
Христом богом заклинаю. Используйте абзацы в своих текстах.
Вроде что то умное пишете, но блин, отыскивать, где начинается Ваши мысли всё труднее!!!
+
+10
AleksandrBank
AleksandrBank
27 вересня 2017, 12:23
#
Скорее всего не выйдет на НБУ на рынок. Его устраивает рост 10 коп, так как его вливания не дают эффекта, потому рынок будет сам по себе искать нишу.
+
0
Александр Молченко
Александр Молченко
27 вересня 2017, 15:20
#
Американцы сняли в свое время игру на понижение, думаю у нас можно каждую осень снимать уже сериал. Как минимум уже третий год подряд доллар осенью растет и все удивляются почему, пора уже привыкнуть к этому. Вспомните предыдущие годы. С тех пор, как перестали тратить ЗВР на сдерживание курса, гривна ушла в пике и теперь зависит полностью от рыночных условий. Да и не выгодна правительству дорогая гривна.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися