Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2020, 12:05

У 2021 році індекс Dow Jones зросте на 35%

Індекс Dow Jones Industrial Average виріс в цьому році більш ніж на 4%. У 2021 році він може злетіти на 35% в порівнянні з поточними рівнями, вважає віце-президент по акціях інвестиційного банку Baird Патрік Спенсер. Які аргументи наводить аналітик, розбирався БКС Світ інвестицій.

Передумови для ралі:

  • У складі індексу більше акцій вартості, ніж акцій росту.
    «Можливо, наступного року там буде 40 000 п., оскільки вага акцій вартості більша», — спрогнозував Спенсер в інтерв'ю CNBC, не розкриваючи при цьому, коли це може статися.
  • На рахунках грошового ринку $6,5 трлн — засоби, інвестовані у короткостроковий борг і готівкові гроші.
  • Попри нещодавні рекордні вкладення в біржові фонди, які відстежують фондові ринки, цього року вихідні грошові потоки ETF перевищують вхідні.
  • Велика кількість інвесторів «ховається в готівці», і акції залишаються не в фаворі.
    Виходячи з сукупності факторів, Спенсер робить висновок, що ринки будуть дивувати інвесторів наступного року, прагнучи до підвищення.

Читайте також: Ринки злетіли після повідомлення про ще одну вакцину

Ріст VS вартість

Акції, що забезпечують ріст (growth stocks) — це компанії, які демонструють зростання вище середньоринкового рівня, часто працюють в інноваційних сегментах, наприклад, в технологічному секторі. Вони більш динамічні, характеризуються ростом доходів, мають сильну бізнес-моделлю.

Акції вартості (value stocks) — це бізнеси таких компаній, які торгуються нижче своєї справжньої вартості і отримають більший прибуток, коли він буде реалізований ринком. Умовно припускають отримання стабільного припливу доходів за рахунок дивідендів.

Показники фондової вартості залежать від показників економіки. Останнім часом на ринках спостерігаються коливання на користь акцій вартості на тлі новин про дві ефективні коронавірусні вакцини, що дають надії на відновлення економіки.

Читайте також: Купувати акції, продавати долар. Morgan Stanley оновив стратегію-2021

Влітку все налагодиться. Слідкуємо за B.E.A.C.H.

В аналітичній записці, опублікованій банком Baird, головний економіст Дон Рісміллер припустив, що розумні зимові блокування, таргетовані стимули і можливе стримування вірусу можуть призвести до «повторного відкриття економік і блокбастеру економічного зростання до середини-кінця 2021».

Експерти Baird, Ніколас Бонсак і Росс Мейфілд, відзначили, що, крім циклічного впливу на промисловий, матеріальний і технологічний сектори, варто стежити за акціями B.E.A.C.H. — бронювання, розваги, авіакомпанії, казино / круїзні лінії і готелі. На їхню думку, ці галузі виграють від появи коронавірусної вакцини і скасування обмежень на блокування.

Проте Патрік Спенсер з Baird визнає, що на ринках зберігатиметься волатильність через пандемію коронавірусу, політичних подій і дебатів навколо пакету економічних стимулів США.

Коментарі - 4

+
+35
bonv
bonv
19 листопада 2020, 14:07
#
Первое правило Биржи: Кто знает – не говорит, кто говорит – не знает. Второе правило Биржи: Если все думают, что цены поднимутся – цены не поднимутся:)
+
0
dele del
dele del
19 листопада 2020, 22:12
#
Оптимистично
+
0
Boombarash
Boombarash
20 листопада 2020, 10:00
#
Каждый раз, читая такие прогнозы, возникает вопрос: в случае повторения истории с а-ля великая депрессия, эти главные экономисты с небоскребов будут прыгать?
+
+15
beornborn
beornborn
20 листопада 2020, 11:42
#
Та врет он.
если хочешь продавать, говори другим, что пора покупать. 
все грохнется очень сильно. 
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися