Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 серпня 2019, 8:06

«Мінфін» VS Приватбанк: де українці шукають депозити

У «Мінфіну» амбітні плани — зробити наш депозитний каталог найбільш зручним і популярним сервісом підбору банківських депозитів. Ми сподіваємося стати для вкладників брендом №1. І вже зуміли серйозно наблизитися до мети.

У лютому цього року на «Мінфіні» запрацював депозитний каталог — простий і зручний сервіс підбору банківських вкладів за заданими параметрами.

До його появи розділ «Депозити» на нашому сайті щодня відвідували близько 10 тис. осіб. Після запуску нового сервісу ми поставили собі нове завдання — залучити якомога більше людей, які планують розмістити вклад у банку, і дати їм максимум потрібних відомостей.

Багато українців шукають інформацію в інтернеті, але переважна більшість все ще використовує для цього телебачення. Тому ми вирішили розповісти на центральних телеканалах про можливості каталогу від «Мінфіну». В ефір вийшло два ролика, ось один з них:

Ми хотіли, щоб всі дізналися, що:

  • обрати відповідний внесок на «Мінфіні» — легко та швидко;
  • порівнювати депозитні пропозиції різних банків на «Мінфіні» дуже зручно.

Ну і, звичайно, для нас було важливо, щоб при виборі депозита люди в першу чергу згадували про «Мінфін».

Результати порадували: виріс і трафік, і знання про бренд

Після показу відеороликів учасники опитування стали частіше згадувати «Мінфін», коли мова йшла про пошук інформації про вклади.

Нові користувачі стали розміщувати гроші на депозити через наш сервіс. Депозитний портфель, який «Мінфін» залучив до банків у січні-червні 2019 року, виріс у півтора рази порівняно з першим півріччам 2018-го.

Опитування показало: громадяни, які планують оформити вклад, продовжують вивчати сайти різних банків. Найчастіше першим згадують Приватбанк. Але кількість тих, хто згадує «Мінфін» першим у пошуках депозиту, зросла з 7,8% до 12,7%.

Серед головних джерел інформації про депозити користувачі назвали кілька великих банків – Приватбанк, Ощадбанк та Райффайзен Банк Аваль. Ще кілька місяців тому «Мінфін» займав 9-е місце в списку впізнаваних сайтів для вибору депозитів. Після показу рекламних роликів, сайт продемонстрував найкращу динаміку зростання і піднявся на 2 рядки вгору. Він випередив monobank та Credit Agricole, і скоротив розрив з Приватбанком майже на 10%.

Реклама добре спонукала аудиторію до дії: 70,6% тих, хто переглянув ролик, зайшли на депозитний каталог «Мінфіну» або розповіли про сервіс друзям. Це помітно і з даних аналітики сайту: значно зріс прямий трафік на сайт. Крім того, в Google активніше використовують пошуковий запит: «депозитний сервіс мінфін».

Методика дослідження

Роллінгове опитування регулярно проводилося серед невеликої (400 осіб), але репрезентативної вибірки: мешканці міст з населенням понад 100 тис. осіб, вік — 25-60 років, рівень заробітку — «середній+». Це активні користувачі інтернету і банківських послуг, які регулярно відкривають депозити.

Роллінговий метод гарний тим, що показує динаміку змін і охоплює важкодоступні категорії респондентів, а отже, дає більш точні результати.

Для чистоти експерименту не опитувалися люди, зайняті в банківській сфері, маркетингу, рекламі, журналістиці, дослідницьких компаніях.

Перейти до каталогу та вибрати депозит 

Коментарі - 7

+
+80
investor13
investor13
1 серпня 2019, 9:04
#
Привет. Ваш депозитный каталог ещё очень сырой. Мало банков в списке. Расчёт дохода по некоторым банкам некорректный!!!

Например, берём Идея Банк. Срок 3 мес, сумма вклада 100 000 грн. Нам показывает депозит «Динамический» - вклад с растущей процентной ставкой (до 19,00% годовых).

Доход за 3 мес рассчитывает 4 156 грн. Это неверно!!! Так как, в этом депозите указана растущая ставка - на 1-ый месяц - 10%, 2-ой месяц - 15%, 3-ий месяц - 19,00% годовых. А рассчитывает ваш калькулятор как 19,00% годовых за весь период.
Т.е. - обман, так как доход рассчитан неверно. А потом ещё появляются статьи о том, что население страны финансово не грамотное. Сами то обманываете.
+
+18
Тетяна Делл
Тетяна Делл
1 серпня 2019, 9:47
#
Спасибо большое за отзыв. Мы работаем над тем, чтобы устранить неточности и сделать информацию в каталоге более корректной и удобной в использовании. Уже совсем скоро все подобные недоразумения должны исчезнуть
+
+19
Буква Ґ
Буква Ґ
1 серпня 2019, 9:04
#
И половины банков нету. Не вижу ничего удобного
+
+41
Toxa David
Toxa David
1 серпня 2019, 9:26
#
Ставки по депозитам не вовремя обновляются. Например прихожу в Мегабанк и спрашиваю ставку по депозиту в гривне сроком на год, ставка утвержденная в банке отличается от указанной на сайте минфина на 1,5% в меньшую сторону. Показываю в банке сайт минфина и слышу «так эта акция закончилась месяц назад и таких ставок больше нет, мы могли бы предложить вам повышенную ставку на 0,5% если бы вы предварительно зарегистрировались на сайте банка и заказали открытие депозита». Вывод: перед походом в банк всегда проверяю ставки на сайте банка.
+
+18
Тетяна Делл
Тетяна Делл
1 серпня 2019, 9:51
#
Спасибо большое. Мы будем благодарны, если Вы будете сообщать нам о подобных случаях, — когда ставки на Минфине не совпадают с актуальными. Но если Вы имеете в виду наши еженедельные депозитные обзоры, то в них указываются именно МАКСИМАЛЬНЫЕ ставки по депозитам в банке — с учетом надбавок за открытие онлайн, размещение значительной суммы (но до 200 тыс грн) и т.д. Все эти нюансы описаны в методике https://minfin.com.ua/deposit/methods-max/
https://minfin.com.ua/deposits/articles/skolko-banki-gotovy-platit-vkladchikam/
+
+21
bonv
bonv
1 серпня 2019, 12:51
#
- Скажите, вы случайно не купили акции ВТБ?
- Купил. А откуда вы знаете, что это вышло случайно?:)
+
0
Gabonec
Gabonec
1 серпня 2019, 19:59
#
Нет ничего более эффективного, чем ногами топать в банк и там узнавать на месте. Зачастую, после переговоров и вопросов, можно получить неплохую прибавку % к депо.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися