Мінфін - Курси валют України

Встановити
vkopot
Володимир Копоть
Зарегистрирован:
29 жовтня 2019

Последний раз был на сайте:
9 лютого 2023 о 16:27
https://Monitor.Estate
5 грудня 2019, 18:00

Що таке репутація забудовника, та чи варто їй довіряти?

Сьогодні всі активно обговорюють питання зупинки будівнитцва всіх об'єктів забудовника УКРБУД. Як так, НАДІЙНИЙ забудовник, який збудував… надцять житлових комплексів, ще має ряд будинків в проектах або на початкових стадіях, перестав будувати? Це питання інвесторів, яких хвилює доля їх інвестицій. Для маркетологів цікавий кейс, як за один день можна поховати репутацію, яку будували не один рік. Ну, а для юристів, це час допомагати постраждалим інвесторам повернути проінвестовані кошти.

Тож, даний кейс з УКРБУДОМ яскравий приклад того, що в юридичній сфері не існує поняття «надійний», «з хорошою репутацією», «це ж укрбуд»! Питання репутації не є панацеєю, адже кожен з нас інвестує не у забудовника, а в конкретний об'єкт. Як показує практика, окрім ситуації з УКРБУДОМ, маємо підтвердження цього з Банком Аркада і рядом інших, про які ще всі мовчать, але вже стоять на черзі.

Спитаєте, чому так відбулося?

Перш ніж купувати квартиру, очевидно, що її потрібно знайти. Зазвичай інвестори звертають увагу на розташування житлового комплексу: близькість садочків, шкіл, лікарень, магазинів інших комерційних об’єктів, доступність до транспорту. Коли район обраний далі йде пошук новобудови для інвестицій так, щоб і вікна в парк виходили та щоб поверх не перший чи останній і планування задовільняло очікування. Проте в цих турботах покупці забувають звернути увагу на один дуже невеликий, але важливий чинник: чи добудується будинок?

Однією з найпоширеніших і найбільших помилок, яку допускають покупці нерухомості, є беззаперечна довіра до забудовників, а якщо бути відвертим то довіра до багатообіцяючих рекламних лозунгів, яскравих картинок в буклетах і на сайтах нерухомості, та приємних облич в центрах продажу квартир, які тільки та чекають на підпис в договорі.

Коли справа доходить до купівлі квартири варто оцінювати всі ризики та шукати надійність. Зараз легко перевірити інформацію про забудовника, підрядника будівництва всі необхідні для цього дані — відкриті. Це позитивно впливає на ринок нерухомості: оскільки добре для покупця і водночас погано для несумлінних забудовників.

Немає різниці чи це невелика будівельна компанія, яка зводить поодинокі будинки чи це забудовник, що вже десятки років на ринку і будує цілі мікрорайони, на наш погляд, репутація забудовника — це в першу чергу доведені до ладу теперішні справи.

Якщо забудовник не має будівельної ліцензії, будує на землях з невідповідним цільовим призначенням, має податковий борг і судові справи, варто задуматись чи варто мати з ним справу. Відкритість та публічність — це два ключові параметри, що в даний час створюють репутацію забудовника, якій можна довіряти.

Просмотров: 2066, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі - 6

+
+8
bonv
bonv
6 грудня 2019, 11:44
#
Все вірно - довіряйте не рекламі а перевіряйте інфу.
+
+29
ccc2013
ccc2013
6 грудня 2019, 16:13
#
Тут такое дело..Сегодня репутация есть,а завтра-ее уже нет, А денежки то вложены)))
+
0
yarg
yarg
8 грудня 2019, 20:41
#
Нет никаких инвесторов. Есть покупатели квартир , которых обманом заставили отказатся от защиты прав покупателя. И теперь они потеряют деньги. Такие дела.
+
0
Володимир Копоть
Володимир Копоть
9 грудня 2019, 9:06
#
Справа в тому, що ніхто нікого не заставляв і не обманював. Покупці добровільно несуть кошти забудовникам, не перевіряючи історію та статус документів
+
0
yarg
yarg
9 грудня 2019, 9:27
#
Ни история ни документы ни на что не влияют. Продаваиь можно толькко готовое
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
9 грудня 2019, 14:00
#
Укрбуд: учимся на ошибках и выбираем квартиру в новостройке: https://www.youtube.com/watch?v=OrA4fk5PBBo

Подписывайтесь на youtube-канал Минфина и оставляйте комментарии с вопросами эксперту под видео
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися