Мінфін - Курси валют України

Встановити
olegpr
Олег Приходько Все про нерухомість
Зарегистрирован:
17 серпня 2021

Последний раз был на сайте:
8 липня 2024 о 11:26
Олег Приходько — Все про нерухомість
Керівник девелоперської компанії
28 червня 2024, 8:38

Депозити vs Нерухомість

💬 Зниження облікової ставки до 13% та несуттєве скорочення ставки за 3-місячними депозитними сертифікатами на 0,5% (до 16%) особливо не вплинуть на дохідність за гривневими депозитами. Банкіри прогнозують, що до кінця літа 2024 середні ставки за гривневими депозитами залишаться на рівні травня-червня і складуть 13−14% річних.

Проте, чи є шанс у ринку нерухомості отримати заощадження українців, зважаючи на війну, воєнний стан, спад будівництва по країні але на фоні зниження доходів через банківські депозити?

📉 Воєнний стан та невизначеність змушують багато українців все ще вважати нерухомість менш надійною і більш ризикованою інвестицією. Люди можуть віддати перевагу зберіганню коштів у більш ліквідних формах, таких як депозити або іноземна валюта.

🏗️ Спад будівництва призводить до скорочення пропозиції нових житлових об'єктів. Це і не тільки, спричинило зростання цін на вже існуюче житло, роблячи його менш доступним як для середньостатистичного інвестора так і для кінцевого покупця.

💰 Ставки за депозитами у розмірі 13-14% річних роблять депозити привабливішими для заощаджень у порівнянні з нерухомістю, яка має певний рівень ризику під щоденними обстрілами і крихкістю багатьох девелоперів та вимагає значних початкових вкладень.

📊 Економічна ситуація в країні, інфляція, курс валют, стабільність фінансової системи, кредитні програми типу єОселя також впливатимуть на рішення людей щодо інвестування в нерухомість.

Незважаючи на зниження облікової ставки, існують фактори, які можуть утримати українців від активного інвестування в нерухомість. Інвестори віддають перевагу більш стабільним та передбачуваним фінансовим інструментам до тих пір, поки ситуація в країні не стане більш стабільною, а в ідеалі — такою, яку вже зараз називають словом «відбудова».

#нерухомість #інвестиції #економіка #Україна #фінанси #депозити

Просмотров: 118, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися