Мінфін - Курси валют України

Встановити
KWP
KWP
Зареєстрований:
30 серпня 2014

Останній раз був на сайті:
13 березня 2023 о 07:00
Підписчики (43):
Alkon
Alkon
Киев
Svetlana1571
ɐнɔɐdʞǝdu qнεиЖ �¡иɯʎdʞ ин ʞɐʞ \'
54 года, НБУ
bilenkon
bilenkon
Запорожье
15336113
15336113
fealin
fealin
vechislavs
vechislavs
lanals
Mary Kay
Киев
tiger1
tiger1
Киев
Savina
Savina
nainapsy
nainapsy
output
output
beretta4555
beretta4555
Киев
всі підписчики
KWP
пенсионер
14 лютого 2015, 2:43

Відповідь ПАО «Дельта Банк» на депутатське звернення

Голова Комітету Верховної ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Рибалка С. В. надіслав депутатське звернення Голові Наглядової Ради банку «Дельта Банк» Лагуну М. І. наступного змісту:

«До мене, як до Голови Комітету Верховної ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності звернувся громадянин KWP, щодо неможливості отримати кошти у відділенні банку «Дельта Банк».

Зважаючи на вищезазначене, прошу Вас:

1.1. ініціювати проведення перевірки щодо можливих порушень:

1.2. в разі виявлення ознак порушення чинного законодавства вжити необхідних

заходів.

Про результати розгляду даного звернення прошу повідомити в термін передбачений законодавством України мене (адреса: 01008, м. Київ, вул. Грушевського, буд. 5), та KWP (адреса: 93411, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, пр. Гвардійський, …).

Додаток:

1. Копія Скарги KWP (4 арк.)».

Докладніше дивіться:

http://minfin.com.ua/users/KWP/

..............................................

З «Дельта Банку» народному депутату надіслана наступна відповідь:

«09.02.2015 року

Шановний Сергію Вікторовичу!

Публічне акціонерне товариство «Дельта Банк», надалі по тексту — «Банк», засвідчує Вам свою повагу, та, у відповідь на Ваш запит за вих. № 23-2301/6 від 23.01.2015 року стосовно звернення гр. KWP щодо взаємовідносин, що склалися між ним та Банком, повідомляє про наступне.

Незалежно від бажання Банку підтримувати тісну та плідну співпрацю з Верховною Радою України та народними депутатами України, інформація, що Вами запитується, не може бути надана в силу обмежень, встановлених Законом України «Про банки і банківську діяльність» (далі -Закон).

Згідно ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність», інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до п. 1 ст. 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» Інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками на письмовий запит або з письмового дозволу власника такої інформації.

Відповідно до Постанови Правління Національного банку України від 14.07.2006 року № 267 «Про затвердження Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці», письмовий запит (дозвіл) фізичної особи — клієнта банку має бути підписаний цією особою. Її підпис має бути засвідчений підписом керівника банку чи вповноваженою ним особою та відбитком печатки банку або нотаріально.

В Банку відсутня письмова згода клієнта, інформація щодо якого Вами запитується, на розкриття інформації, що становить банківську таємницю.

В той же час, спеціальні норми законодавства України, що регулюють питання зберігання та розкриття банківської таємниці, не передбачають окремого статусу народних депутатів України, як суб’єктів, які мають право на отримання інформації, що становить банківську таємницю клієнта Банку.

У зв’язку з наведеним інформуємо, що Банк не має правових підстав для надання запитуваної Вами інформації.

При цьому, дозвольте зауважити, що за результатами розгляду Вашого запиту була сформована відповідь безпосередньо гр. KWP, яка була направлена останньому відповідним листом Банку.

З повагою,

Голова Ради Директорів АТ «Дельта Банк» О. Ю. Попова

Вик. Чистякова M. О. (095) 274 84 73

...............................................

Таким чином, Голова Ради Директорів АТ «Дельта Банк» О. Ю. Попова:

1. Не дала відповідь на прохання Голови Комітету Верховної ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Рибалки С. В.

2. Рибалка С. В. задавав питання в зв'язку з порушеннями чинного законодавства, а для цього не потрібно розкривати банківську таємницю.

Для Попової «проведення перевірки щодо можливих порушень» та«в разі виявлення ознак порушення чинного законодавства вжити необхідних заходів» є розкриттям банківської таємниці.

3. Попова О. Ю., не давши конкретної відповіді на депутатський запит, впевнена в своїй безкарності. Мабуть, має надійний «дах».

4. До цього часу (20.02.15 р.) я не одержав відповідь, яка, як пише Попова, „При цьому, дозвольте зауважити, що за результатами розгляду Вашого запиту була сформована відповідь безпосередньо гр. KWP, яка була направлена останньому відповідним листом Банку“.

............................................................................

21.02.15 р. одержав копію листа.

Нічого конструктивного .

Звичайна бюрократичнам відписка в стилі чиновників «Дельта Банку». Про повернення моїх грошей мову не ведуть.

Переглядів: 1202, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися