Мінфін - Курси валют України

Встановити
Binanceinfo
Crypto INFO BinanceINFO
Зареєстрований:
12 вересня 2024

Останній раз був на сайті:
5 жовтня 2024 о 14:30
Підписчики (2):
bonv
bonv
Калуш
malfar
malfar
Crypto INFO — BinanceINFO
18 вересня 2024, 15:28

Біткоїн різко стрибнув угору на очікуваннях зниження ставки ФРС

Період затишшя для біткойна, схоже, завершується. У вівторок курс флагманської цифрової монети зріс на 6,4% до $61 337, що стало найбільшим внутрішньоденним стрибком з 8 серпня, пише Business Insider. У середу біткоїн стабільний у районі $60 500.
Інвестори очікують зниження ставки ФРС, про яке буде оголошено наприкінці дводенного засідання центрального банку. Ринки все ще не впевнені в тому, наскільки масштабним буде пом'якшення політики. Імовірність зміни ставки на 50 базисних пунктів становить 63%.
Незалежно від розміру зниження, інвестори, які скуповують біткоїни, очікують, що м'якші умови кредитування призведуть до більш спекулятивної поведінки.
Morgan Stanley нещодавно назвав найкращим сценарієм для акцій зниження ставки на 50 базисних пунктів, супроводжуване повідомленнями ФРС про те, що економіка впевнено стоїть на ногах. Ризик за такого сценарію полягає в тому, що інвестори будуть налякані агресивним зниженням ставки, оскільки, на їхню думку, воно сигналізує про стан економіки.
У зв'язку з цим несподівано сильні дані з роздрібних продажів у вівторок відсунули побоювання з приводу спаду і частково сприяли зростанню біткоїна.
«Роздрібні продажі, що перевищили очікування, добре сприйняті ринком, що поки послаблює побоювання з приводу рецесії. Можливо, ми спостерігаємо відновлення апетиту інвесторів до ризикованих активів, таких як криптовалюти, що сприяє збільшенню припливу коштів у спотові біткоїн-ETF», — говорить Ліна ЕльДіб, аналітик з 21Shares.
Відтоді як у березні біткоїн досяг рекордного максимуму майже в 74 000 доларів, криптовалюта не змогла відновити свій імпульс. Сезонні чинники послабили приплив коштів у біткоїн-ETF цього літа, а погіршення макроекономічної ситуації змусило інвесторів звернутися до безпечних, не схильних до ризику активів.

Але ситуація вже, можливо, змінюється. Інвестиції в криптофонди зросли на $436 млн минулого тижня після двох тижнів відтоку, написав старший ринковий аналітик FxPro Алекс Купцикевич, посилаючись на дані CoinShares.
«Різкий приплив коштів наприкінці тижня був викликаний значною зміною ринкових очікувань щодо потенційного зниження ставки ФРС на 50 базисних пунктів після коментарів колишнього президента ФРС Нью-Йорка Білла Дадлі», — сказав він.

Переглядів: 172, сегодня — 1
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися