Мінфін - Курси валют України

Встановити
andreiev
andreiev
Зареєстрований:
15 червня 2021

Останній раз був на сайті:
12 вересня 2022 о 13:03
15 червня 2021, 14:31

Відкритий лист інвесторів ЖК «Варшавський Плюс» до чиновників

Ми, ініціативна група, що представляє інтереси інвесторів будівництва об'єкта «Комплексна забудова мікрорайонів VI, VII, VIII, IX, X, XIII багатофункціонального житлового району (XIII мікрорайон), що розташований у м. Києві по проспекту Правди (навпроти перетину з проспектом Василя Порика) (далі — ЖК «Варшавський плюс»), звертаємося до Вас з наступного приводу.

Ми, громадяни України, платники податків, уклали з юридичним супроводом договори купівлі-продажу майнових прав на квартири у ЖК «Варшавський плюс» у забудовника з повним пакетом дозвільної документації, перевіреної юристами. Додатковим критерієм вибору забудовника було те, що він вже ввів в експлуатацію ЖК «Варшавський мікрорайон», який будувався за тим же договірним механізмом, що і ЖК «Варшавський плюс».

Багато хто з нас продав квартири, якими володів, та вклав особисті кошти для того, щоб покращити умови проживання для наших дітей, батьків та власні умови проживання. Багато хто з нас збирав та заощаджував кошти протягом десятків років, сумлінно працюючи у школах, дитсадках, на заводах, на підприємствах нашої рідної України.

Замовником будівництва зазначеного об'єкту є ДП «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ, ВИРОБНИЧИЙ АГРОКОМБІНАТ „ПУЩА-ВОДИЦЯ“ за інвестиційним договором від 28.10.2014 (нова редакція договору №2811-1-ід/11 від 28.11.2011), кінцевим бенефіціарним власником якого є Фонд державного майна України. Сторонами за цим інвестиційним договором є ДП „НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ, ВИРОБНИЧИЙ АГРОКОМБІНАТ “ПУЩА-ВОДИЦЯ» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Конкорд-ДС-плюс».

Наразі, станом на 07 червня 2021 року ДП «НДВА «Пуща-Водиця» подано позовну заяву до Господарського суду м. Києва про визнання недійсним інвестиційного договору від 28.10.2014 (нова редакція договору №2811-1-ід/11 від 28.11.2011) та заявлено клопотання про поновлення строку позовної давності з приводу суперечності вимогам законодавства, чинного на момент укладення вказаного інвестиційного договору, оскільки начебто його повна реалізація визначає механізм вибуття земельної ділянки та іншого майна, у тому числі, нерухомого, з власності держави та передачу у приватну власність ТОВ «Конкорд-ДС-плюс».

Положеннями вищевказаного інвестиційного договору закріплено, що:

по-перше, ДП «НДВА «Пуща-Водиця» гарантує, що воно має необхідні повноваження на укладання та виконання умов такого договору та укладання договору не порушує будь-які нормативні правові акти та внутрівідомчі процедури ДП «НДВА «Пуща-Водиця»;

по-друге, що при реалізації договору право на земельну ділянку залишається у ДП «НДВА «Пуща-Водиця»;

по-третє, що земельна ділянка не є вкладом ДП «НДВА «Пуща-Водиця» у діяльність договору та укладення такого договору не припиняє права ДП «НДВА «Пуща-Водиця» на земельну ділянку.

За змістом цього договору він не є договором про спільну діяльність, а є договором змішаної інвестиційно-підрядної форми відповідно до ст. 67 Господарського кодексу України та ст.ст. 3, 6 Цивільного кодексу України. Майно (та майнові права), кошти тощо, внесені для реалізації договору, не є об'єднанням вкладів сторін, не є їх спільною частковою власністю, а залишається у власності сторони, що їх внесла. Частини об'єкта, що розподіляються між сторонами, не є спільною частковою власністю сторін, а належать кожній з сторін відповідно до положень договору, на користь чого свідчить науково-правовий висновок від 28.03.2014 №126/35-с Науково-правової експертизи при інституті держави і права ім. В.М. Корецького НАН України. Тому до такого інвестиційного договору не має застосовуватись постанова КМУ від 11.04.2012 року №296.

Раніше, 9 липня 2018 року Апеляційним судом міста Києва винесено ухвалу №757/76782/17-к. За змістом судом підтверджено відсутність фактів незаконного припинення права постійного користування земельними ділянками ДП «НДВА «Пуща-Водиця» на території Подільського району м. Києва та порушень вимог закону при укладанні та виконанні, зокрема, вищевказаного інвестиційного договору між ДП «НДВА «Пуща-Водиця» та ТОВ «Конкорд-ДС-плюс» з огляду на те, що земельні ділянки залишилися у державній власності, в тому числі у постійному користуванні ДП «НДВА «Пуща-Водиця».

З приводу посилань на те, що ДП «НДВА «Пуща-Водиця» було завдано значних збитків, оскільки підприємство втратило можливість використовувати земельні ділянки у Подільському районі м. Києва, слід зазначити, що у відповідності з даними Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру земельна ділянка у Подільському районі м. Києва на пр-ті Правди (навпроти перетину з пр-том В. Порика) площею 80,2877га і надалі продовжує перебувати у постійному користуванні ДП «НДВА «Пуща-Водиця» з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови, що відповідає основним напрямках діяльності ДП «НДВА «Пуща-Водиця», якими згідно з статутом є, серед іншого, будівництво, ремонт, реконструкція нерухомого та іншого індивідуально визначеного майна юридичним та фізичним особам. І в ході досудового розслідування завдання збитків ДП «НДВА «Пуща-Водиця» встановлено не було.

З чого ми робимо висновок, що дії ДП «НДВА «Пуща-Водиця» з затягування здійснення дій щодо прийняття об’єкту в експлуатацію, подальшої його держреєстрації та оформлення прав власності є протиправними, порушують наші права згідно з нормами ЗУ «Про захист прав споживачів» та є умисними, щоб нанести шкоду нам, як інвесторам даного будівництва, та довести нас до особистого банкрутства.

Так у політичному вогнищі гинуть зароблені важкою щоденною працею гроші та багаторічні заощадження громадян України, добросовісних платників податків, виборців, права яких гарантовані вищим законодавчим документом країни — Конституцією України. Гинуть багаторічні іноземні інвестиції для підтримки збиткових державних підприємств України, які вже десятиріччями стоять занедбаними. Погіршується інвестиційний клімат, за покращення якого піклується наш Президент з метою зробити державу конкурентоспроможною та заможною.

Депутатами Верховної ради України на нещодавньому засіданні профільного комітету відверто обговорювалася можлива соціальна напруга у суспільстві при відміні прав власності на квартири у ЖК «Варшавський мікрорайон», «Діброва-парк», відеозапис якого викладений у соціальній мережі Фейсбук депутатом Олександром Юрченко. Визиває скорботу те, що наші здобутки можуть надлегко бути знищені тими, хто опановує державні пости, але має конфлікт інтересів.

Нашим сім’ям загрожує справжня небезпека з боку землерозпорядника, замовника будівництва ДП «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ, ВИРОБНИЧИЙ АГРОКОМБІНАТ „ПУЩА-ВОДИЦЯ“.

Ми сподіваємося на державну підтримку та захист наших інтересів перед окремими державними посадовцями та наполягаємо на виконанні ДП „НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ, ВИРОБНИЧИЙ АГРОКОМБІНАТ “ПУЩА-ВОДИЦЯ» своїх обов’язків згідно з інвестиційним договором від 28.10.2014 (нова редакція договору 2811-1-ід/11 від 28.11.2011).

Враховуючи вищезазначене, вимагаємо:

1. Надати інформацію від ДП «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ, ВИРОБНИЧИЙ АГРОКОМБІНАТ „ПУЩА-ВОДИЦЯ“ про отримання від забудовника документів для подальшої подачі їх до ДАБІ для введення в експлуатацію будинків 13.1, 13.2, 13.3. — дата отримання відповідних документів.

2. Виконання ДП „НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ, ВИРОБНИЧИЙ АГРОКОМБІНАТ “ПУЩА-ВОДИЦЯ» обов’язків по інвестиційному договору від 28.10.2014 (нова редакція договору #2811-1-ід/11 від 28.11.2011), як такому, який є чинним, в частині обов’язку подати документи до відповідних органів для введення в експлуатацію будинків 13.1, 13.2, 13.3.

3. Від Фонду державного майна: зобов’язати ДП «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ, ВИРОБНИЧИЙ АГРОКОМБІНАТ „ПУЩА-ВОДИЦЯ“ виконувати всі умови інвестиційного договору від 28.10.2014 (нова редакція договору #2811-1-ід/11 від 28.11.2011)

У разі неподання відповідних документів до ДАБІ для введення в експлуатацію будинків 13.1, 13.2, 13.3 та подальшого виконання обов’язків відповідно до зазначеного інвестиційного договору ми вимушені будемо перекрити вулиці Хрещатик та Банкову та, у випадку подальших протизаконних дій зі сторони ДП „НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ, ВИРОБНИЧИЙ АГРОКОМБІНАТ “ПУЩА-ВОДИЦЯ» будемо вимушені звернутись до суду.

Переглядів: 4968, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі - 53

+
+107
bonv
bonv
16 червня 2021, 10:04
#
Наскільки важливо все добре перевіряти перед вкладенням своїх коштів. Не майбутні прибутки рахувати, а оцінювати реальні небезпеки інвестування. Особливо в Україні.
+
+59
Анна Максимова
Анна Максимова
16 червня 2021, 10:11
#
Так. Навіть успішні попередні проєкти не є гарантією того, що нові будинки введуть в експлуатацію. Тому що девелопер один, а в документах зовсім інші компанії зазначені.
+
0
Markell
Markell
16 червня 2021, 13:27
#
Не пишите бред, при чем здесь бренд к названию юр лица?
Бонаква же не называеться Бонаква (кока-кола).
По поводу успешных проэктов, кто ж знал что новое руководство нашего гос. предприятия так открыто захочет взятку. А теперь дело набрало новых оборотов, и «Пуща-Водица» не хотят давать заднюю, так как из-за этого последуют встречные иски, допросы и обыски.
+
+30
Анна Максимова
Анна Максимова
16 червня 2021, 14:17
#
Прочитайте уважно ще раз, що написано, бо ви не розібралися. І на повідомлення з таким тоном я більше не відповідатиму.
+
+132
Артур М.
Артур М.
16 червня 2021, 10:44
#
Нічого перевіряти. Не існує в Україні форми будівництва, яка вам щось гарантує. Це завжди ризик. Як раз таки репутація, це основний фактор. Ви довіряєте Ніконову та його КАНу не через документи.
Не буде ризику, буде і дохідність як в країнах заходу 2−3%.
Хочете без ризику, купуйте квартири на етапі здачі або після введенн в експл.
+
0
Zoysia
Zoysia
16 червня 2021, 17:29
#
Дохідність від чого, якщо люди вклали всі свої гроші на куплю свого власного житла? І багато хто купував на етапі здачі, будинки вже рік стоять повністю готові, але блокується видача сертифікату.
+
+30
Артур М.
Артур М.
17 червня 2021, 12:43
#
Пані Зосю. Усі знають, що новострой це ризик. Не хочете ризик — купуйте в зданих об"єктах. Ви ж хотіли взяти на етапі будівництва, бо це дешевше.
Тільки прошу без оцих, про останні гроші, які все життя заробляли.
Ситуація неприємна, буває. Все буде добре.
+
+19
Консультант  з Нерухомості
Консультант з Нерухомості
16 червня 2021, 14:44
#
Як перевірити забудовника, щоб обрати найкращу квартиру
Чекліст, інфографіка, корисні посилання: https://finance.ua/ua/saving/kak-proverit-zastrojshika
+
+1
olgak333
olgak333
16 червня 2021, 17:12
#
Хорошо рассуждать, когда сам не попадаешь в такую ситуацию, где оказались сейчас инвесторы. Каждый из них тщательно проверял документы застройщика, которые были и есть в полном порядке и каждый из инвесторов голосовал за этого застройщика собственным кошельком. И не инвесторы виноваты, что наше государство не может обеспечить законность сделок на землю. Не может — пусть разбираются с чиновниками, которые заключали такие договора, если они вызывают сомнения, а не делает заложниками ситуации простых людей.
+
+1
Zoysia
Zoysia
16 червня 2021, 17:13
#
Я так же как вы говорила несколько лет назад, когда видела ситуации с обманутыми инвесторами. И когда решила покупать себе жильё подошла к этому вопросу очень серьезно, пакет документов на данную стройку проверялся частным юристом, и ещё нашла юриста из КМДА который проверял все разрешения и давал депутатские запросы касательно этой застройки, оба юриста подтвердили, что все документы в порядке. Но в нашей стране ещё нужно учитывать политический фактор и коррупцию. То, что было законно вчера, сегодня любой чиновник с жадными липкими ручонками может признать незаконным и всех оставить в дураках. Не думайте, что такой беспредел не может коснуться вашей собственности, в нашей стране возможно всё!
+
+37
yarg
yarg
16 червня 2021, 17:46
#
Заключайте договор купли-продажи квартиры.
А не «выкупа у псевдозастройщика инвестиционных сертификатов на имущественные права».
и не будет проблем.
+
0
Zoysia
Zoysia
16 червня 2021, 17:56
#
А где гарантия что договор купли-продажи потом не признают незаконным? Если одни договора аннулируют, значит и другие могут. в стране где творится такой беспредел это только вопрос времени. Безнаказанность порождает вседозволенность и мы медленно и уверено туда скатываемся.
+
+22
yarg
yarg
16 червня 2021, 18:21
#
А вот таких случаев — пока небыло. Потому что это на 2 порядка сложнее.
Именно поэтому все и заключают «аквидансы переуступки нематериальных прав на сертификаты».
Чтобы вы не могли даже в суде ничего решить.
Это не беспредел. Это обычный процесс вычищения рынка от хитрожопиков, думающих что всех надули.
+
0
Zoysia
Zoysia
16 червня 2021, 18:38
#
Не было — ещё не значит что не будет. Вы так неистово доказываете свою точку зрения, уверена что так же неистово столкнётесь с реальностью на своём примере, вопрос только во времени и ситуации
+
+10
yarg
yarg
16 червня 2021, 19:10
#
Я с реальностью стыкаюсь регулярно. живу я в ней.
и у меня есть простое понимание — когда я покупаю вещь - мы заключаем договор купли-продажи.
Если мне вместо этого предлагают подписать «афидевит взымания имущественных прав» — это признак того что кто-то кого-то хочет «надурить». наивные думают что дурят государство. Опытные понимают что дурили их. но поздно.
+
0
Zoysia
Zoysia
16 червня 2021, 19:23
#
Удачи вам и сил)
+
0
yarg
yarg
16 червня 2021, 19:38
#
Приберегите и удачу и силы для очередного потока обманутых дольщиков…
+
+12
Анна Максимова
Анна Максимова
16 червня 2021, 10:12
#
Доречі, ось офіційна позиція компанії: https://stolitsagroup.com/ua/news/134/954/988/

Позиція компанії щодо дій ДП «Пуща-Водиця» 2021−05−25

Шановні Інвестори!
У зв`язку із численними публікаціями у ЗМІ щодо взаємовідносин Компаній-Забудовників із ДП «НДВА «Пуща-Водиця» та ініційованих останнім судових процесів хочемо пояснити наступне.
Компанії діяли та діють виключно в рамках існуючих Інвестиційних договорів, що укладені в межах правового поля без жодних порушень норм законодавства України.
Компанія «Столиця Груп» робить все можливе, аби належно виконати зобов`язання з передачі квартир перед Інвесторами. Єдиною перешкодою в цьому є ухилення збоку Державного підприємства від належного виконання договірних зобов`язань та виконання функцій замовника будівництва.
З метою захисту інтересів Компаній та Інвесторів житла, ми здійснюємо підготовку для звернення до суду з позовами про зобов`язання Державного підприємства виконати умови укладених Інвестиційних договорів, про що буде проінформовано додатково.
В будь-якому разі ми покладаємо надії на швидке вирішення ситуації, що склалася без судових рішень, незважаючи на штучно створений конфлікт та відсутність будь-яких аргументованих юридичних підстав для таких дій збоку Державного підприємства.
+
+7
Romaha
Romaha
16 червня 2021, 11:01
#
Сыграло — 13 чёрное
+
0
Maleficarum
Maleficarum
16 червня 2021, 12:22
#
Сочувствую инвесторам Не повезло.
+
+23
Markell
Markell
16 червня 2021, 13:22
#
Точнее не повезло с государством, теперь у нас главный рекетир — это гос. предприятия.
Раньше боялись бандитов, потом мусоров, ну, а теперь государство. Это погоду такой тренд в последнее время у нас и в России с Белоруссией.
+
+41
yarg
yarg
16 червня 2021, 13:51
#
В двадцатый раз говорю — все эти «покупки имущественных прав по договорам о совместной деятельности» — это нелепая отрыжка совка и мутных 90.
во всем мире — люди просто покупают квартиры у застройщика. По договору купли-продажи. И никаких проблем. Одни наши хитропопые застройщики и псевдоинвесторы — хотят сэкономить 5% на налогах, в результате по десять лет ходят на митинги…
+
0
Victy
Victy
16 червня 2021, 16:13
#
Там нет договоров о совместной деятельности. Даже есть решение суда на этот счёт. Все законно. Сыграл такой фактор, как политический риск страны.
+
+38
yarg
yarg
16 червня 2021, 16:16
#
Политический риск? вы уверены?
т. е. вас не смущает, что :
1 — Замовником будівництва зазначеного об'єкту є ДП «НАУКОВО-ДОСЛІДНИЙ, ВИРОБНИЧИЙ АГРОКОМБІНАТ «ПУЩА-ВОДИЦЯ»
вот он заказчик строительства. Причем здесь какеи-то «инвесторы» и их права?
заказчик себе квартиры и заберет. которые заказал.
+
+81
AleksandrBank
AleksandrBank
16 червня 2021, 15:14
#
Ценники в Варшавском на высоте, и сейчас много продают по переуступке на ОЛХ, я так понимаю из-за проблем и судами у Застройщика.

Я вижу проблему в том, что Столица Групп договорилась при одном дир-ре Пуща-Водица с откатом, а тут пришло новое рук-во и те хотят или также откат или видят прямое нарушение когда земел. участок гос. компании используют не по назначению, а точнее тупо забирают и строят незаконно. Там был схематоз, кто-то получил откат, ушел, а новые не хотят принимать такой порядок.

Как итог в «опе» инвесторы.
+
+18
selenaveter
selenaveter
16 червня 2021, 16:20
#
Надеюсь нас услышат. И скоро этот кошмар закончится.
Покупаешь квартиру, отдаешь все, до последней копейки. А остаешься ни с чем.
+
+10
kontrabas74
kontrabas74
16 червня 2021, 16:39
#
Зарубежные инвестиции, добро пожаловать в Украину!
+
+15
bonv
bonv
16 червня 2021, 16:41
#
«Українське економічне диво» не може відбутися через олігархів, — Шмигаль. Чи нелохів з непрофанами?
«Не перший рік політики, експерти та громадськість дискутують про те, що саме заважає Україні стати надзвичайно успішною, економічно просунутою країною у світі. Хтось говорить про занадто велику частку держави в економіці, хтось — про відсутність економічної стратегії, хтось — про високі податки. Кожен по-своєму правий. Але всі сходяться на тому, що система економічних відносин, яка досить давно сформувалася в нашій країні, гальмує наш розвиток і знижує шанси на „українське економічне диво“. Йдеться про олігархічну систему відносин, яка пов’язала економіку, політику», — сказав Шмигаль.
Він заявив, що в останні 10−15 років про існування цієї системи «знали всі, але ніхто нічого не робив, щоб її переламати».
«Для нас така система відносин не має нічого спільного з будівництвом успішної держави на конкурентних засадах», — зазначив Шмигаль і додав, що уряд не може в такій системі «працювати і будувати економічно успішну державу». І-і-і-і??? Бла-бла-бла…
+
+16
Zifa
Zifa
16 червня 2021, 16:47
#
Я реальний інвестор, підписуюсь під кожним словом автора.
+
0
w33
w33
16 червня 2021, 17:07
#
В Украине ничего не стоит покупать — это пропащая страна с коррупционерами на всех уровнях. Я прекрасно знаю ситуацию вокруг Варшавского, Аркады, Столицы из «первых уст» и могу сказать что о плачевной ситуаци. Фги/Пуща будут и дальше кошмарить СГ судами, апелляциями, будут митинги под ЦО СГ от аркадовцев. Пущу ничто не заставит подписать хоть какие-то документы. Данная срежиссированная ситуация в итоге приведет сначала к затормаживанию строительства обьектов, падению продаж, остановке строек и банкротству — процесс уже запущен
+
+23
yarg
yarg
16 червня 2021, 17:45
#
Все так.
но не пропащая страна, а пропащие хитрожопики — псевдоинвесторы.
В других странах они уже вымерли как мамонты. А у нас — доживают еще.
+
+16
Markell
Markell
16 червня 2021, 17:49
#
Когда я читаю такой бред от человека, который в вопросах недвижимости мягко говоря «не разбираеться». хочеться сказать — «живите в своей 60 летней хрушевке и радуйтесь несчастью других».
+
+38
yarg
yarg
16 червня 2021, 18:18
#
Вы самоутешаетесь тем , что считаете что все вокруг живут в 60-летних хрущевках? Это какое-то збочення.
+
0
w33
w33
16 червня 2021, 18:02
#
yarg,
повертье, инветоры реальные, но это им не поможет. СГ так же будет их держать в заложниках до последнего вздоха
+
0
yarg
yarg
16 червня 2021, 18:19
#
Их в заложниках держит собственная тупость.
они у СГ ничего не покупали — потому даже жаловатся не имеют права.
+
0
w33
w33
16 червня 2021, 18:44
#
Просто им не повезло, никто из них не предполагал что СГ будут выдавливать посредством Пущи/Аркады, а они станут потенциальной массовкой в будущем
+
+16
alex987
alex987
16 червня 2021, 18:39
#
Хочется спросить у умников, которые все знают, как еще можно проверить застройщика, или недвижимость перед покупкой, если все документы в норме, строительство законно, застройщик с хорошей репутацией? И юристов нанимали, и форумы смотрели, не к чему придраться. Как еще можно себя подстраховать, если само гоударство не может обеспечить права инвесторов? Не покупать в новостройках? Ну тогда в 2 раза дороже покупать на вторичке.
+
0
w33
w33
16 червня 2021, 19:04
#
Никак — это ж Украина, где вложение в любую стройку всегда риск
+
0
yarg
yarg
16 червня 2021, 19:12
#
Нет у нас понятия «вложение в стройку»
я об этом пишу лет 10 на этом форуме. Ну нет его.
+
0
w33
w33
16 червня 2021, 19:13
#
Ну вы ж понимаете о чем я
+
+1
Markell
Markell
16 червня 2021, 19:16
#
Расскажите поподробнее о своем опыте с недвижимостью. просто интересно узнать квалификацию человека, который пишет 10 лет о недвижимости и не имеет к ней никакого отношения. Это как писать про усурийских тигров из квартиры под Житомиром.
+
+15
yarg
yarg
16 червня 2021, 19:40
#
Я?
первую квартиру покупал в 2006 году у застройщика. по обычному договору. заплатил, получил, разошлись довольные друг-другом.
потом были вторички — там без вариантов. Сейчас опять подыскиваю новострой, но без подвыподвертов с «уступками хз чего». Найду — лично с вами поделюсь.
+
0
Abramon
Abramon
16 червня 2021, 19:16
#
Купуйте «вторичку» і перестаньте баригувати котлованими та переуступками.
+
+10
yarg
yarg
16 червня 2021, 19:41
#
Почему вторичку. Первичку у застройщика. Но без барыженья имущественными правами и переуступками. Как покупает весь мир.
+
0
Abramon
Abramon
16 червня 2021, 19:54
#
Погоджуюсь з Вами.
+
+40
Markell
Markell
16 червня 2021, 21:28
#
Хоть одного застройщика укажите, который работает без «барыженья имущественными правами и переуступкам»? Вы походу далековато от рынка недвижимости находитесь.
+
0
yarg
yarg
16 червня 2021, 23:45
#
Вы так старательно доказывает мне от чего я далеко и от чего близко :). не старайтесь.
попали с этим комплексом? или с предыдущим? и не приобрели ценный опыт? зря…
+
+28
Markell
Markell
17 червня 2021, 0:40
#
Вместо пустого трёпа, лучше бы на вопрос ответили. Хотя какой смысл, если вы не сможете, ведь для этого надо хоть немного разбираться в вопросе.
+
0
yarg
yarg
17 червня 2021, 9:11
#
Я уже на все ответил. и даже больше. учитесь читать.
Ну и да — от количества обвинений их качество не растет. запомните. :) хотя нет, лучше запишите :)
+
+28
Markell
Markell
17 червня 2021, 11:33
#
Вы не ответили на вопрос. Я конкретно спросил Вас назвать хотя бы одного застройщика, который работает по Вами вышеупомянутой схеме.
Уклоняясь от ответа я в очередной раз убедился что Вы — капитальное трепло, эта тенденция сохраняеться уже долгое время. В следующий раз, когда будете всем учасникам дискусии рассказывать какие они дураки, в первую очередь посмотрите в зеркало.
+
0
yarg
yarg
17 червня 2021, 12:30
#
Я конкретно ответил что нахожуст в поиске таких вариантов и как только найду — с вами первым поделюсь.
ну и да, вы банальный лузер, который пытается перейти на личности не имея аргументов. но не получается и вы беситесь.
+
+13
Markell
Markell
17 червня 2021, 13:50
#
-Почему вторичку. Первичку у застройщика. Но без барыженья имущественными правами и переуступками. Как покупает весь мир.
-Хоть одного застройщика укажите, который работает без «барыженья имущественными правами и переуступкам»?
-Я конкретно ответил что нахожуст в поиске таких вариантов и как только найду — с вами первым поделюсь.
Зачем давать советы и называть других (их в заложниках держит собственная тупость) тупыми, если вы абсолютно не разбираетесь в данном вопросе.
По поводу что я бешусь, согласен, я бешусь когда глупые, не владеющие даже крупицами информации и знаний начинают трепатся как базарная бабка, оскорбляя всех участников дискусии тупыми.
+
0
yarg
yarg
17 червня 2021, 14:29
#
Читаем внимательно.
Я написал что в оизбежание проблем аналогичный тем, которые возникли в статье — покупать можно и первичку. но у застройщика оп договору купли-продажи. Как делают во всем мире.
Украинские покупатели и застройщики так работать не очень хотят. Боятся платить налоги. Но многочисленные скандалы приведут к тому, что это останется единственным способом.
теперь дошло ?
или мне повторить?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися