Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
15 листопада 2021, 12:34

Чи варто брати кредит у приватної особи?

У вас є термінові витрати, на які у вас закінчилися гроші? Ви знаєте, що отримаєте гроші через кілька днів, але кошти потрібні зараз. Можна позичити потрібну суму, варто лише вирішити у кого. Хочемо нагадати, що означає поняття «кредит». Кредит — це фінансова угода, відповідно до якої одна зі сторін надає гроші іншій стороні, у той час, як інша сторона зобов’язується повернути кошти на певних умовах.

Приватний кредит: друзі
Приватні кредити — це назва, яка описує кредити, що надані приватними особами. Найчастіше кредитором є приватна фізична особа, але також може бути компанія або організація. Таким чином, приватна позика може бути позикою, наданою члену сім’ї, сусіду, другу, підприємцю тощо.

Теоретично, найбільш зручно позичати гроші у когось, кого ви добре знаєте. Близькі родичі, дуже хороший друг. Ця теорія, однак, може не збігатися з жорстокою реальністю — близькі також можуть страждати від нестачі грошей, особливо якщо потрібна сума більше тисячі гривень. Зрештою, близькі можуть відчути себе зобов’язаними допомогти і починуть шукати когось серед своїх друзів, у кого є необхідна кількість грошових коштів. Таким чином, людина може отримати кредит від незнайомця, готового позичати гроші, тому що він «друг друга».



А позичати гроші у незнайомців не так безпечно, як може здатися. Не всі знають, але запозичення більшої суми грошей вимагає щоразу складання договору у нотаріуса, уточнення, з ким укладено договір, визначення дати повернення, а також можливості дострокового розірвання.

Найбільшою проблемою може бути більш рання дата повернення. Це не буде проблемою, якщо позичальник вирішить погасити борг раніше. Може бути набагато складніше розірвати договір достроково, коли кредитор вимагатиме відшкодування до закінчення терміну. На додаток до очевидної неприємності, викликаної спонуканням людини, яка позичила гроші, також можна очікувати важких розмов з людиною, яка познайомила вас зі своїм фінансово забезпеченим другом. Така, здавалося б, тривіальна ситуація може призвести до значних розбіжностей і розриву соціальних відносин.

Альтернативний кредит від мікрокредитних організацій

Так де ж взяти гроші, коли вони терміново потрібні? Краще взяти безпечний кредит у перевіреній установі, що займається кредитами в розстрочку. Мінімальні формальності дозволяють укласти договір за кілька хвилин. Доброю новиною є низька процентна ставка за таким кредитом у порівнянні з вартістю приватного кредиту, а то й менше.

Щоб взяти кредит у фінансовій установі, вам повинно бути не менше 18 років, у вас повинен бути картковий рахунок в українському банку і паспорт громадянина нашої країни. Крім того, ви повинні мати активний номер мобільного телефону. Кредитна історія, звичайно, перевіряється і враховується, але це тільки один з факторів, що визначають надання кредиту.

Аналізуючи всі плюси і мінуси, легко побачити, що кредит від фінансової установи безпечніший, ніж кредит від приватної особи. Чіткі правила, оптимальний графік погашення, переведення на карту в короткі терміни та, перш за все, гарантія того, що вам не доведеться повертати гроші раніше терміну, рішуче впливає на прийняття рішення.

Стандартні правила оформлення кредиту

Для оформлення кредиту обов'язкова наявність українського паспорта, ідентифікаційного номера, мобільного телефону, банківської карти українського банку, також потрібно мати адресу електронної пошти позичальника.

  1. Для оформлення кредиту необхідно відвідати офіційний сайт компанії, і пройти стандартну процедуру реєстрації, вказавши точні персональні дані. До цього кроку потрібно підійти дуже відповідально, оскільки навіть найменші неточності або помилки стануть причиною відмови в кредитуванні.
  2. Після успішного проходження реєстрації клієнт повинен прив’язати свою банківську карту в персональному кабінеті, який автоматично буде створено по завершенні процедури реєстрації. В обов’язковому порядку карта повинна бути тільки українського банку, і повинна бути оформлена на позичальника, при цьому, на карті повинна бути сума не менше 5 грн, необхідна для верифікації карти.
  3. Коли банківська карта клієнта пройшла верифікацію, можна подавати заявку на отримання онлайн кредиту. У заявці необхідно вказати розмір кредиту (від 100 до 20 000 грн) і термін кредитування (від 5 до 30 днів). Перший кредит зазвичай можна оформити під 0,01%, що є дуже вигідною пропозицією. Подана заявка буде розглянута протягом 15 хвилин, і в разі позитивного рішення (схвалення отримують до 90% поданих заявок), на електронну пошту клієнта прийде електронний кредитний договір, який необхідно підписати, відправивши СМС-повідомлення з кодом, зазначеним в кредитному договорі. Після цього, необхідна сума буде зарахована на банківську карту клієнта.
Переглядів: 1867, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися