Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
9 серпня 2021, 12:11

Як оформити декілька кредитів одночасно?

Інколи в житті виникають труднощі, для вирішення яких потрібна велика сума грошей. Зазвичай в подібних ситуаціях люди звертаються в банки, щоб оформити кредит. Але що робити, якщо вже була отримана велика позика нещодавно? Чи можна повторно підписати договір кредитування в іншій фінансовій установі?

Де можна взяти повторний кредит
Як показує практика, повторні позики можна взяти у будь-якому банку. Головне – грамотний підхід до справи. Для отримання позики необхідно подати заявки в різні фінансові організації. Після цього банки формують запит в бюро кредитних історій, а потім згідно з чинним законодавством отримують досьє на конкретного позичальника. В основній частині досьє міститься інформація про поточні позики клієнта.

При цьому БКІ враховує всі подібні запити банків, вносячи дані в закриту частину кредитних історій позичальників. Тому будь-яка подана кредитна заявка впливає на ваше кредитне досьє. Варто також враховувати, що Національне бюро кредитних історій (НБКІ) на офіційному сайті надає інформацію про конкретного позичальника, завдяки чому співробітники фінансової організації можуть дізнатися, що ви є чинним клієнтом іншого банку. Такий висновок можна зробити, виходячи з таких критеріїв:

  • наявність у клієнта прострочень за кредитними заборгованостями;
  • у позичальника з'явився рахунок в іншому банку з певного дня;
  • чи є запити кредитного звіту з інших організацій.


Які документи потрібні для повторного кредиту
Для оформлення повторних споживчих кредитів потрібен стандартний перелік документів:

  1. паспорт;
  2. документ, що підтверджує вашу трудову діяльність (можна надати копію трудової книжки або витяг з неї, трудовий договір і ін.);
  3. документ, що свідчить про рівень ваших доходів.

Якщо ж було прийнято рішення про рефінансування заборгованостей за декількома позиками, то крім вищевказаних документів, потрібно надати представникам банку:

  • договори про оформлення кредитів;
  • довідки про залишок заборгованості;
  • довідки про виконання боргових зобов'язань, в яких зазначаються наявність / відсутність прострочених платежів, їх розміри та строки виплати;
  • письмову згоду первинних кредиторів на повторну позику (лише у випадку рефінансування іпотечної позики).

Скільки можна взяти одночасно кредитів
Усі ситуації індивідуальні і можливість оформлення кількох позик залежить від певних чинників. Якщо людина має погану кредитну історію, то їй не вдасться підписати жодного договору на отримання кредиту. Якщо ж позичальник має «незаплямовану» хорошу кредитну історію, то надати позитивну відповідь йому можуть відразу в кількох банках. Але фінансові структури можуть відмовити і у випадку, якщо у людини є поточний несплачений кредит.

Досить часто позичальники з діючим товарним кредитом бажає оформити іпотечний договір, але в такому випадку ймовірність позитивної відповіді практично зводиться до нуля. Якщо ж спостерігається зворотна ситуація, коли вже оформлена іпотека, але потрібно отримати позику на споживчі витрати, то шанс отримати кошти є, і досить високий. Річ у тому, що в другому випадку банки менш скрупульозно підходять до перевірки платоспроможності клієнтів.

Що стосується кількості можливих позик, то на практиці бувають випадки, коли один позичальник має до п’яти поточних підписаних договорів перед фінансовими структурами. Якщо передбачені банком ліміти позик були вичерпані, то позичальникам пропонують скористатися можливістю рефінансування заборгованостей. При цьому вони можуть відмовитися від страхових виплат за кредитом, що також здешевлює фінансову складову позики.



Процедура одночасного отримання кількох кредитів
Законність і можливість оформлення відразу декількох позик залежить від обраного варіанту:

  1. Одночасна подача заявок в кілька банків.
  2. Подача двох заявок в різні відділення одного банку. Будь-який клієнт може на законних підставах отримати різні види позик в одній кредитній організації.
  3. Подання повторної заяви на отримання позики. Деякі банки нададуть вам другу позику, якщо будуть впевнені, що ви зможете одночасно і справно сплачувати обидва кредита. На практиці це можливо тільки у випадку, якщо загальна сума щомісячних кредитних платежів не перевищує 70% від заробітної плати позичальника.

Найбільш поширеним варіантом є одночасна подача кредитних заявок в різні банки, розраховуючи отримати позитивну відповідь у кожному з них. Подібні ситуації супроводжуються певним ризиком як для кредитора, так і для позичальника. Так, під час розгляду заявки фінансова організація оцінює платоспроможність клієнта за показником DTI (співвідношення суми позики до рівня доходів). Для видачі позик на споживчі витрати максимальний показник DTI повинен бути 40-45%. Якщо ж ви берете відразу декілька кредитів, для виплати яких буде витрачатись понад 75-80% від загального розміру заробітної плати, то в найближчі місяці є ризик виникнення прострочень. Тому вкрай важливо тверезо оцінювати свої можливості, щоб не стати боржником і зберегти свою кредитну історію чистою.

Для підвищення шансів на видачу декількох кредитів, рекомендується представити співробітникам банку свого поручителя (або декількох – для кожної позики). У будь-якому випадку, незалежно від кількості оформлених кредитів, вам все одно доведеться їх виплачувати. Тож вкрай важливо оцінювати свою спроможність вчасно вносити щомісячний платіж з урахуванням можливих змін свого фінансового становища.

Переглядів: 1057, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися