Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
2 липня 2020, 13:05

Як отримати кредит без прописки?

За часів СРСР громадяни повинні були в обов’язковому порядку мати так звану прописку в паспорті. Як правило, в паспорт вписувалися відомості про місце постійного проживання людини.

Без прописки за місцем проживання не було можливості користуватися багатьма громадянськими правами:

  • влаштовуватися на роботу;
  • вступати до середніх та вищих навчальних закладів;
  • брати участь в голосуванні на виборах;
  • проходити лікування в медичних установах;
  • вступити до шлюбу;
  • оформляти декрет по догляду за новонародженим і потім реєструвати його в РАГСі;
  • розраховувати на такі соціальні виплати, як пенсії та інші компенсаційні виплати.

Крім того, не маючи офіційного місця проживання, не можна було розраховувати на позику в касі взаємодопомоги, також неможливий був і банківський кредит без прописки в паспорті.

Навіть після того, як Україна здобула незалежність і стала суверенною державою, ще ціле десятиліття існував інститут прописки. Тільки в 2001 року прописка трохи поміняла свою сутність і офіційну назву. З того часу прописку замінила реєстрація місця проживання. Реєстрація як і раніше вписується в паспорт, але з того часу дяяреєстрація місця проживання не може обмежувати право людини на її місце розташування, реальне місце проживання, роботу поза місцем зареєстрованого проживання, право голосу і платіжну спроможність. А ще, через 15 років, введена в обіг українських громадян ID-картка, що містить чіп, на який записують реєстрацію місця проживання.

Отже, інститут прописки трохи змінився по суті і змінив назву, але залишився життєво необхідним. Як би не називали фіксоване місце офіційного проживання, пропискою або реєстрацією, українські чиновники, як і раніше вимагають у всіх державних установах пред’явити паспорт з реєстрацією місця проживання. І не тільки в державних службах потрібні відомості про місце проживання. Наприклад, маючи на меті отримати кредит без прописки в банку, якщо у вас немає постійної реєстрації в Україні, ви, ймовірно, отримаєте відмову від адміністрації, яка буде проводити кредитний скоринг по вашій кандидатурі. Та й в тому випадку, якщо ви думаєте, як взяти кредит без прописки не за місцем проживання (наприклад, ви уродженець Чернігова, а споживчий кредит оформляєте в столиці), перевірка вашої кандидатури як надійного потенційного позичальника буде тривалою і скрупульозною.

Чому реєстрація місця проживання так важлива в банках при отриманні позики? Це страховка фінансових ризиків, яка, крім того, підтверджена на законодавчому рівні. Йдеться про той момент, коли, зневірившись отримати оплату за кредит і відсотки по ньому, банк змушений подати на недбайливого позичальника до суду. Судові виконавці зможуть відкрити позов тільки на фізичну особу, за якою є відомості про офіційну реєстрацію місця проживання.

Чи дають без прописки кредит в МФО?

Якщо у вас труднощі з реєстрацією місця проживання (або її немає через зміну житла або переїзду в інше місто для роботи або навчання, ви є тимчасовим переселенцем або віддали на перереєстрацію паспорт), а терміново потрібно взяти кредит, у вас є тільки два способи вирішити питання з отриманням матеріальної допомоги:

  • Здати в ломбард цінності і обміняти їх на гроші. У ломбарді паспорт використовується тільки для фіксації того, хто здає цінні речі в якості застави, щоб в майбутньому при викупі повернути цінності саме їх власнику.
  • Також у вас не буде сумнівів в успішному отриманні позики, якщо ви звернетеся в надійну мікрофінансову організацію, наприклад, в кредитну організацію. Для МФО дані паспорта теж важливі, але тільки не на тій сторінці, де розташовуються дані про реєстрацію місця проживання. Для видачі мікрокредиту потрібні тільки дані паспорта, що засвідчують особу позичальника, індивідуальний податковий номер платника податків, а також коректні банківські дані для зарахування позики на карту.
Переглядів: 543, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися