Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2024, 13:55

Мінекономіки та НБУ презентували законопроєкт щодо системи страхування воєнних ризиків

Міністерство економіки та Нацбанк презентували законопроєкт про створення загальнодержавної системи страхування від воєнних ризиків для захисту інтересів населення та бізнесу. Про це повідомило Мінекономіки за результатами консультацій з бізнес-спільнотою.

Міністерство економіки та Нацбанк презентували законопроєкт про створення загальнодержавної системи страхування від воєнних ризиків для захисту інтересів населення та бізнесу.
Фото: depositphotos

► Читайте сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Що відомо

Законопроєкт передбачає створення загальнодержавної системи страхування від воєнних ризиків для населення та бізнесу, що забезпечить захист страхових інтересів фізичних та юридичних осіб і відшкодування збитків, спричинених воєнними ризиками в Україні.

Система покриватиме ризики фізичної шкоди, спричинені війною. Зокрема, обов'язковому страхуванню підлягатиме майно, передане в заставу, та об'єкти житлового будівництва.

Читайте: ЕКА почало страхувати український бізнес від воєнних ризиків

«Відсутність покриття воєнних ризиків є суттєвою перепоною для залучення інвесторів для відбудови України та розвитку нашої економіки. Ми хочемо виправити це, створивши єдину систему страхування від воєнних ризиків», — зазначив перший заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Читайте: Голова НБУ про те, яким має бути курс гривні та страхування від воєнних ризиків

Страхування квартир від наслідків воєнних дій

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядають 5 незареєстрованих відвідувачів.