Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 серпня 2024, 5:00

Обговорення валютного ринка 10–11 серпня 2024

Ви можете слідкувати за дискусією за допомогою переговорної .

Серпень 2024
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Коментарі - 162

+
0
Admin
Admin
12 серпня 2024, 5:00
#
Продолжение обсуждения
+
+150
Патріот України
Патріот України
11 серпня 2024, 23:39
#
Пройшло лише 5,5 років, вчора Зеленський знову анонсував гасло порога — Армія, Мова, Віра!
Яке «зміцнить українську духовну незалежність», більше тут:

https://www.radiosvoboda.org/a/news-zelenskyy-moskovskyy-patriarkhat/33073887.html
+
+75
Kозак UA
Kозак UA
11 серпня 2024, 22:24
#
Sledopitgrom, дякую за увагу до моїх колишній коментарів на ВФ, мій син навчається на рятувальника України, тому у майбутньому у нього буде бронювання!

От, якби Ви раніше не злити мене на ВФ, то отрималиб плюс понад 100+ у кожному коментарі сьогодні:)
Карма, вона злопамята❗
(⁠•⁠‿⁠•⁠)
+
+60
Nostradamus 24
Nostradamus 24
11 серпня 2024, 16:24
#
Невже немає варіантів, Га?
10 августа 2024, 14:48#
З операцією на Курщині потребуватиме додаткового фінсування, також людських ресурсів і озброєння, щоб утримати нові позиції на території ворога і вже по лінії фронту! Фактично додалася ділянка активних бойових дій вздовж північно-східного кордону!
Як знаємо грошей бракує на військові потреби з доходів Бюджету, що далі?
Один з варіантів, випуск емісійних ОВДП на 400 млрд грн, 200 млрд грн відразу у вересні, а потім по 50 млрд.грн кожного місяця до кінця року!
Провести різку девальвацію у вересні до 45, до Нового року вийти на 50/$!
Другий варіант, це просити Захід фінансувати не тільки соціалку і армію держслужбовців, а ще й військових, що поки недозволено із зовнішнього покриття дефіциту!
Третій варіант, оголосити дефолт, та направити весь капітал, який накопичився у банківській системі на потреби Держави! Простими словами, на деякий час 6 місяців-1рік ввести мораторій на вклади, депозити, ОВДП, рахунки з мінімальним добовим лімітом на зняття, для необхідного існування, тобто забрати гроші пересічних і бізнесу! Воєнний стан, це дозволяє.
Який варіант вам подобається більше?
Або додайте свій, де брати гроші на УСЕ!
+
+89
Nostradamus 24
Nostradamus 24
11 серпня 2024, 16:06
#
Гуманітарна, фінансова складова утримання територій покладається на тих, хто контролює територію! Чи є для цього ресурси? Потрібно завозити гривню в обіг на Курщину, пенсіі виплачувати, соціальні виплати, утворення місцевих Адміністрацій, громад ітд!
Надіюсь над цим вже міркують, якщо серйозно вирішили шмат відкусити у ворога, а не «поматросіл і бросіл», бо грошей і своїм немає!
За місяць, це вже може бути нагальним питанням!
+
+60
bonv
bonv
11 серпня 2024, 16:01
#
Ще один податковий сюрприз для українців, рішення про який можуть ухвалити до кінця серпня — введення авансового платежу податку на прибуток АЗС, який розраховуватимуть залежно від місткості резервуарів для пального. Експерти вважають, що це змусить частину продавців пального піти у тінь, а ті, хто продовжить працювати легально, зменшать кількість резервуарів на заправках наполовину та, ймовірно, підвищать ціни.
Кабмін схвалив пакет змін до Податкового кодексу. Зокрема передбачено введення військового збору в розмірі 15% від ціни транспортного засобу, який вперше реєструється в Україні.
На думку міністра фінансів Сергія Марченка це рішення є виправданим, оскільки перед державою стоїть одна нагальна потреба — забезпечення армії. І у такій ситуації купівля автомобіля може почекати. А якщо ні — платіть податки на оборону.
Це нововведення викликало критику і занепокоєння серед автодилерів. На їхню думку, додаткові 15% податків можуть обвалити ринок нових автомобілів, що призведе до ефекту зворотного очікуваному — відрахування у держбюджет не тільки не збільшаться, а скоріш за все зменшаться.
За підрахунками експертів, введення військового збору на першу реєстрацію авто збільшить витрати покупців автомобілів середнього класу на 150−250 тисяч гривень.
За словами автодилерів, продажі нових автомобілів можуть знизитися у три рази або більше, а кількість реєстрацій вживаних автівок зменшиться щонайменше на третину. ЗЕ-ЗДОБУЛИ!
+
+45
bonv
bonv
11 серпня 2024, 16:00
#
Вже наступного місяця українські автомобілісти відчують наслідки цілої низки податкових нововведень. Уряд планує підвищити податки та збори, що вплине на ціни на автомобілі та пальне.
Про це пише Центр громадського моніторингу та контролю.
З 1 вересня очікується перший етап підвищення акцизних зборів на різні види пального, щоб поступово привести їх у відповідність європейським. Надалі акцизи зростатимуть впродовж ще чотирьох років.
За прогнозом НБУ, після підвищення акцизів і до кінця року ціни на пальне зростуть на понад 9%. Натомість експерт з ринку пального Сергій Куюн вважає, що автомобілісти «навіть не помітять» збільшення акцизів.
«З 1 вересня акциз на бензин зростає на 1,5 грн, на дизель менш ніж на 2 грн. Більше зростання, близько 5 грн, буде на скраплений газ. По бензину та дизелю взагалі не факт, що ми побачимо якісь зростання, оскільки 1,5−2 грн — це є такі буденні ринкові коливання, які зазвичай споживач навіть не помічає», — заявив Сергій Куюн.
Експерт додав, що зниження світових цін на нафту, яке спостерігається з кінця липня, може взагалі компенсувати збільшення акцизу. До того ж збільшення акцизів дозволить протягом року зменшити дефіцит держбюджету приблизно на 30 мільярдів гривень.
+
+30
bonv
bonv
11 серпня 2024, 15:46
#
Заходи впливу на військовозобов'язаних та резервістів, які ухиляються від призову та порушують правила військового обліку, передбачають обмеження права на керування авто. Однак ухвалити таке рішення може тільки суд, до якого ТЦК звертається з відповідним позовом.
На цьому наголосили експерти ГО «Юридична сотня» в коментарі виданню «Фокус».
При цьому представник ТЦК повинен подати позов до суду першої інстанції протягом 30 днів з дня виникнення підстав. Питання про відкриття провадження в адміністративній справі суд вирішує протягом 5 днів з дня надходження позовної заяви.
Протягом 30 днів з дня відкриття провадження суд може розглянути позов у письмовому провадженні або з проведенням судового засідання (за ініціативою суду або за клопотанням сторони).
Військовозобов'язаний, якого хочуть обмежити у праві керування транспортним засобом, може оскаржити рішення суду протягом 15 днів з дня його оголошення.
Однак апеляційна скарга не перешкоджає виконанню рішення суду.
Тимчасове обмеження керування транспортним засобом встановлюється строком до виконання або відкликання вимоги.
Як пояснили юристи, тимчасове обмеження керування транспортним засобом здійснюється через виконавчу службу, яка на наступний робочий день після відкриття провадження відправляє його в Нацполіцію.
+
+15
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
11 серпня 2024, 15:36
#
Фінансовий аналітик Олексій Кущ пише на своїй сторінці у Фейсбуці:

Чому населення і бізнес в Україні не поспішають купувати військові облігації?

Із загального портфеля держоблігацій, фізичним особам належить облігацій на 64 млрд грн з 1,7 трлн або 3,8%.
У юридичних осіб у кілька разів більше — 169 млрд грн або 10,2% від загального портфеля емісії.

Може у населення і бізнесу немає грошей?

Є. На рахунках у банках — близько 2,2 трлн грн плюс кошти в готівковій формі.
Тоді чому, на третьому році війни у держави немає робочої та ефективної моделі іммобілізації тимчасово вільних коштів населення.
А також, чому немає доступного набору якісних фінансових інструментів для інвестування коштів населення в проєкти у сфері енергетики, логістики, транспорту, ВПК, експорту ресурсів?
Чому населення і бізнес не хочуть фінансувати свою державу під час війни?

Відповідь дуже проста. У нас працює розполовинена як кінь Мюнхгаузена модель економіки в умовах війни. Вона спирається лише на бажання уряду «брати», але позбавлена другої опори у вигляді дій уряду щось «дати».
А якщо нічого не посіяв, то нічого й не пожнеш.
+
+60
bonv
bonv
11 серпня 2024, 15:20
#
З наближенням президентських виборів у США, коли кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп погрожує припинити американську допомогу Україні, Марченко висловив занепокоєння щодо затримок після літніх канікул: «Вони не готові прийняти це як невідкладну допомогу для України», — сказав він про ЄС і 50 млрд доларів.
Києву терміново потрібен сигнал від західних союзників про те, що план заморожування активів буде продовжено. Це покаже МВФ, що Україна перебуває на міцному бюджетному ґрунті, коли кредитор почне перевірку державних фінансів у вересні.
Міністерство фінансів України також має до середини вересня подати свій бюджет на 2025 рік: «Ми не можемо поставити цю війну на паузу. Ви не можете припинити воювати. Вам потрібні ці гроші. Тож якщо у вас недостатньо підтримки від ваших партнерів, ви будете намагатися знайти ці гроші у власних ресурсах», — сказав Марченко.
Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила країни «Великої сімки» можуть узгодити умови надання Україні кредиту на 50 млрд доларів з прибутку від заморожених активів Росії вже до жовтня.
То не Україна звинувачує США, а нелохи з непрофанами або зе-великі крадуни!
+
+45
bonv
bonv
11 серпня 2024, 15:18
#
Україна звинувачує США у зростанні «діри» в бюджеті через затримку допомоги, — FT.
У Києві стверджують, що затримки з постачання озброєнь призвели до зростання дефіциту бюджету.
Міністр фінансів України Сергій Марченко закликав західних союзників прискорити виплату кредиту в розмірі 50 млрд доларів. У Києві стверджують, що затримки з поставками озброєнь призвели до зростання дефіциту бюджету, через що Україна змушена шукати гроші на утримання армії, пише Financial Times з посиланням на коментар міністра.
Він підкреслив, що повільне постачання зброї, особливо зі США, призвело до зростання військових витрат на $12 млрд. Це змусило країну зафіксувати дефіцит, який, за оцінками інших урядовців, цього року становитиме трохи менше чверті ВВП, або $43,5 млрд.
Пряма військова допомога США у розмірі $27 млрд була схвалена Конгресом у квітні цього року, але її виділення повільне: «Ми все ще відчуваємо брак необхідної зброї, боєприпасів і снарядів», — підкреслює Марченко.
За його словами, це означає, що країні «не вистачатиме грошей на виплату зарплат нашим військовим». Міністр додав, що затримки з наданням допомоги означають, що зарплатні пакети, зарезервовані на кінець 2024 року, були використані для «закупівлі необхідного озброєння та боєприпасів» на початку 2024-го.
Журналісти підкреслюють, що західні союзники не фінансують безпосередньо зарплати української армії.
+
+45
bonv
bonv
11 серпня 2024, 15:12
#
РФ вміло обходить санкції: «засвітився» ще один тіньовий газовоз, — Bloomberg.
Другий танкер зі скрапленим природним газом пришвартувався до експортного терміналу на півночі Росії, який підпадає під санкції США, пише Bloomberg з посиланням на супутникові знімки компанії Planet Labs PBC.
Зазначається, що за зовнішнім виглядом і довжиною близько 290 метрів судно збігається з Asya Energy. Його прибуття слідує за очевидним експортом першого вантажу заводу «Арктик СПГ 2» на початку цього місяця на іншому судні, яке також приховувало своє справжнє місцезнаходження і належало тій же індійській компанії.
За словами журналістів, Asya Energy є частиною «темного флоту» суден, який Москва створює для транспортування газу покупцям. Подібний флот танкерів РФ раніше зібрала для перевезення нафти. Трейдери все ще уважно стежать за Pioneer — першим танкером, що пришвартувався до арктичного об'єкту, який намагався розпочати експорт через західні обмеження. Наразі він прямує до Європи.
США запровадили санкції в листопаді, щоб запобігти початку експорту з «Арктик СПГ 2». Хоча виробництво на заводі стартувало у грудні, він не зміг розпочати відвантаження палива через санкції. Обмеження відлякували іноземні компанії і зупинили постачання спеціалізованих суден, готових до роботи в льодових умовах.
Згідно з даними глобальної бази даних про морські перевезення Equasis, Asya Energy управляється компанією Ocean Speedstar Solutions.
+
+30
Вакуленко Павел
Вакуленко Павел
11 серпня 2024, 14:24
#
Друзі, пора уже как-то доллару переходить в наступление, сколько уже можно искусственно топтаться на месте.
+
+150
Q1A2S3W4
Q1A2S3W4
11 серпня 2024, 13:37
#
На територію курської області зайшли польові кухні та польові бані ЗСУ.Смачного всім хлопцям та легкого парку!!! Слава Україні!!!
+
+30
Nostradamus 24
Nostradamus 24
11 серпня 2024, 12:59
#
Аналізуючи міжбанк попередніх трьох місяців, то з 6−7 числа видно, що рух починається висхідний на графіку, тобто відбувається чередування напрямку в декадах місяця! На наступному тижні важливим буде, чи перейдемо рівень Мб 41.30, то відразу відкриється в коливаннях шлях різкого переходу до Мб41.50+!
У випадку незначних рухів міжбанку, тримання НБУ котирувань в коридорі мб41−41.25 і фактично затягування бокового руху, то третя декада серпня може повністю намалювати добрячу гірку на графіку з вершиною вже ближче до Мб42!
Такі керовані коливання міжбанку в періодах місяця під контролем НБУ потребують врівноваження, в даному випадку, якщо два тижні товчемось на міжбанку мб41−41.30, то потім дуже швидко йде перехід вище Мб41.55−41.85, для усереднення позначки інтервенцій!
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
11 серпня 2024, 12:07
#
Податкові надходження від грального бізнесу збільшилися майже втричі — Гетманцев.

За сім місяців 2024 року податкові надходження від грального бізнесу становили 9,8 млрд грн, що у 2,9 раза більше, ніж за аналогічний період 2023 року
+
+120
Arthur77
Arthur77
11 серпня 2024, 11:03
#
Шановні колеги!Знову точаться бої на форумі:обвал гривні буде чи не буде? Скажу так,два рейтингових агентства оголосили в Україні переддефолтний стан.Почекаємо висновків Moody’s,але не вважаю,що вони будуть радикально відрізнятися.Грощей не чергову мобілізацію 200 тис чоловіків немає. То,що уряд буде доїти з економіки-стимул ще менше платити податків. Війна-це дуже дороге задоволення.Один снаряд 152 мм за час війни подорожчав з 1000 до 6000 долл.Західні кредити дуже обмежені.Тому,ризик вмикання друкарського верстата-величезний. Якщо загонщики в ОВДП типа Сергія Курси ще кажуть:«Будь ласка: ОВДП у гривні чи в валюті»,то твердолобі форумні:«Тільки у гривні!»Тому,ідуть дуже тяжкі часи.Кто хоче ризикнути-будь ласка.Але той,кто вже колись обпалився, буде обережним.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядають 90377074, garik, luktab, mido, python, Q1A2S3W4 и 2 назареєстрованого відвідувача.
Головна / Курс валют 📈 / Обговорення валютного ринку