Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2023, 9:03

путін підписав указ про можливість обміну заморожених у рф і за кордоном активів

Президент росії володимир путін підписав указ, що дозволяє іноземним інвесторам, чиї кошти заморожені в росії, використовувати їх для купівлі заблокованих активів росіян за кордоном. Про це повідомляє Reuters.

Президент росії володимир путін підписав указ, що дозволяє іноземним інвесторам, чиї кошти заморожені в росії, використовувати їх для купівлі заблокованих активів росіян за кордоном.
Фото: slovoidilo.ua

Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Внаслідок санкцій, введених Заходом через агресію росії проти України, понад 3,5 млн росіянам заморозили активи за кордоном на суму близько 1,5 трлн рублів ($16,3 млрд).

Згідно з указом, росія дозволить громадянам країн, які вона вважає «недружніми», купувати заморожені цінні папери, що знаходяться у росіян за кордоном, використовуючи кошти зі спеціальних рахунків типу «C» у росії, які інакше фактично блокуються.

росія планує на першому етапі розблокувати рахунки на суму близько 100 млрд рублів.

У тексті указу путін говориться, що він виданий у відповідь на дії США та інших країн і організацій, які він називає «недружніми і суперечать міжнародному праву».

Нагадаємо

«Мінфін» писав, що уряд Естонії схвалив законопроект про використання російських заморожених активів.

Запрошуємо на найбільшу конференцію з інвестицій від Мінфіну — Жити на відсотки.

Це унікальний шанс дізнатися про таємниці інвестицій від експертів: найактуальніші стратегії, практичні поради та можливість поповнити свій інвестиційний арсенал. Простими словами про важливе!

Приєднуйся до нас за цим посиланням !

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися