Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 жовтня 2023, 11:34

Уряд Естонії схвалив законопроєкт про використання російських заморожених активів

Уряд Естонії схвалив і направив до парламенту постанову про використання російських заморожених активів для допомоги Україні. Про це повідомляє пресслужба естонського уряду.

Уряд Естонії схвалив і направив до парламенту постанову про використання російських заморожених активів для допомоги Україні.
Фото: armyinform.com.ua

Читайте телеграмм-канал«Мінфіну»: головні фінансові новини

«Законопроєкт, який ми з урядом сьогодні направили до парламенту, дозволяє використовувати заморожені активи санкціонованих в Естонії осіб для компенсації шкоди від війни в Україні. Ми маємо бути прикладом і стимулом для інших європейських країн у встановленні подібних правил. росія має компенсувати Україні всю завдану війною шкоду», — заявила прем'єр Естонії Кая Каллас.

Вона висловила побажання, щоб Євросоюз якнайшвидше завершив роботу з використання російських заморожених активів і вироблення практичних рішень.

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна привітав ініціативу Естонії щодо використання заморожених активів рф.

«Частиною законопроєкту є ініціатива Естонії щодо використання заморожених активів росії для компенсації збитків, завданих жорстокою війною рф в Україні. Гроші на компенсацію збитків, заподіяних росією Україні, не повинні надходити лише від платників податків інших країн», — заявив він.

Читайте також: Мінфін очікує отримати мільярди доларів від податків на заморожені російські активи в Євросоюзі

Глава МЗС пояснив, що згідно із законопроєктом, заморожені російські активи залишатимуться замороженими доти, доки не буде відшкодовано збитки від війни.

Для застосування цього механізму потрібна міжнародна угода з Україною або міжнародний компенсаційний механізм.

Заморожені активи рф

В Естонії на момент підготовки проєкту на підставі міжнародних санкцій було заморожено російські активи на суму близько 38 млн євро.

Друзі, вже два роки ми робимо подкасти про валютні коливання, а минулого року — запустили освітні подкасти для інвесторів. Нам важливо дізнатись вашу думку про нашу роботу.

Ми хочемо запитати у вас, чи подобаються вам їх слухати, які теми вас цікавлять, та про що саме ви хотіли б отримувати аудіоінформацію.

Пройти опитування

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися