Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2023, 11:53

Кабмін вніс зміни до Правил дорожнього руху

Кабінет Міністрів вніс зміни до Правил дорожнього руху, що має на меті наблизити українське законодавство до законодавства Європейського Союзу. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кабінет Міністрів вніс зміни до Правил дорожнього руху, що має на меті наблизити українське законодавство до законодавства Європейського Союзу.
Фото: pixabay.com

Читайте сторінку«Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Що змінили у Правилах дорожнього руху

  • водії поза населеними пунктами повинні вмикати під час руху денні ходові вогні цілий рік (раніше це правило діяло з 1 жовтня до 1 травня). В разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар.
  • заборонили перевозити дітей зростом менше ніж 150 см у транспортних засобах без використання дитячих утримувальних систем, які дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу, і на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім низки випадків;
  • уточнили перелік дорожніх знаків, що позначають спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Нагадаємо

«Мінфін» писав, що українські водії тепер можуть онлайн замовити обмін посвідчення водія з доставкою за межі країни.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 6

+
+30
yarg
yarg
21 жовтня 2023, 15:50
#
И что за дуристика с фарами ?
+
+56
neverice
neverice
21 жовтня 2023, 19:32
#
Мабудь, мало їздите. Машини з ходовими вогнями набагато помітніші, хоч літом, хоч у яскраву сонячну погоду. Власне, саме тому останні 10 років всі машини і оснащують ходовими вогнями.
+
+15
Pumbovik
Pumbovik
21 жовтня 2023, 18:31
#
Бред, зачем это делать летом в яркую погоду? Лучше б дорогами занялись, куча в убитом состоянии с грыжами и это в Киеве, не говоря уже об остальных городах
+
0
Три літри
Три літри
22 жовтня 2023, 5:35
#
Київ вже дуже давно не є містом з кращими дорогами і багато де стан дорог ліпший за столицю. Наприклад у Харкові був до 24.
+
0
Три літри
Три літри
22 жовтня 2023, 5:42
#
водії поза населеними пунктами повинні вмикати під час руху денні ходові вогні цілий рік (раніше це правило діяло з 1 жовтня до 1 травня). В разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу — ближнє світло фар.

ця дебільна фраза про конструкцію кочує з редакції в редакцію і тим самим нівелює всі декларації намірів зробити рух автомобілів безпечніше.

в країнах з більш адекватними чиновниками навпаки створюються умови для того щоб на старих авто (де це можливо) встановлювались додаткові чи переобладнувались існуючи світлові прибори

є купа варіантів у вигляді товарів від відомих виробників, хоч би таких як osram чи Philips, бо часто супротивники пишуть лише про неякісні китайські варіанти. В тому то і проблема що держава замість того щоб стимулювати омологацію на офіційних СТО виштовхує водіїв у гаражі до дядей васей та на аліекспрес
+
0
Три літри
Три літри
22 жовтня 2023, 12:24
#
До слова нагадаю: штрафа за неввімкнене ближне світло як замінни денних ходових вогнів — не існує.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися