Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2023, 12:36

В Україні військовим збільшили доплати. Хто буде отримувати по 100 тисяч гривень

Міністерство оборони України збільшує перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду. Серед іншого збільшені виплати пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Міністерство оборони України збільшує перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду.
Фото: slovoidilo.ua

Читайте «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Найближчим часом додаткова винагорода надійде на рахунки наступних категорій військовослужбовців:

100 000 грн — військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000). Нараховується з 29-го вересня;

100 000 грн — військовослужбовці, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000). Нараховується з 29-го вересня;

50 000 грн — військовослужбовці зі складу командування та штабів (у тому числі поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії (раніше вони отримували 30 000). Нараховується з 29-го вересня;

30 000 грн — військовослужбовцям за виконання бойових завдань з розмінування поза районами ведення бойових дій. Нараховується з 29-го вересня.

Поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні понад два місяці та за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби за відповідними посадами, отримуватимуть додатково 20 100 грн. Нараховується з 1-го червня.

Інструктори учбових центрів отримуватимуть додатково від 15 000 до 30 000 грн. Нараховується з 1-го червня.

Строковики — 6 000 грн. Нараховується з 1-го червня.

Курсанти — 2 350 грн. Нараховується з 1-го червня.

Зазначені військовослужбовці отримають відповідні доплати найближчим часом.

Оновлене грошове забезпечення військовослужбовці почнуть отримувати з 29-го вересня.

Виплати бійцям, які воюють на передньому краї, збережені на тому ж рівні — 100 000 грн. Це ж стосується військовослужбовців, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво), пов’язане із захистом Батьківщини, та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також сімей полонених та зниклих безвісти.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 15

+
+175
SkeptikUA
SkeptikUA
3 жовтня 2023, 12:43
#
Правильне рішення, ще би зняли доплати по 30 000 для полюціянтів та ТЦК.
+
0
foma123
foma123
3 жовтня 2023, 13:06
#
С чего ты взял что тцк получают)?
+
+74
Kharakternyk
Kharakternyk
3 жовтня 2023, 13:19
#
Мабуть подумав, що раз купують вілли за кордоном, то значить отримують доплати:)
+
+88
SkeptikUA
SkeptikUA
3 жовтня 2023, 13:47
#
А з чого Ви взяли що не отримують?
+
0
yarg
yarg
3 жовтня 2023, 20:17
#
Всі хто отримують — перелічені.
Поліція сюди взагалі відношення не має.
а ТЦК і справді потрібно доплачувати — мати справу з мажористим бидлом — важка робота…
+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 жовтня 2023, 14:16
#
Ви якщо не орієнтуєтесь — не стверджуйте. Поліція точно отримує, як і ТЦК напевно. До цієї поправки так було, тому цей перелік ні до чого.

«а ТЦК і справді потрібно доплачувати — мати справу з мажористим бидлом — важка робота…»

Ви я бачу геть далекі від світу… і якщо в дебатах по економіці я Вам робив поблажку на вік, то тут оправдань немає. ТЦК ганяють роботяг на зупинках громадського транспорту, до чого тут мажори? Вже різноробочих на будову не знайдеш — всіх ТЦК позабирали «з доставкою». Менше телемарафон дивіться, там мабуть досі розказують про черги добровольців. Нехай ТЦК їдуть на нуль якщо в тилу така важка робота і недоплачують.
+
0
yarg
yarg
4 жовтня 2023, 14:41
#
«ТЦК ганяють роботяг на зупинках громадського транспорту, до чого тут мажори»

серйозно? а я чомусь бачу сотні відосиків по всьому інтернету, де мажори плюють в лице працівникам ТЦК, лають, обзивають, погрожують «папой-депутатом» і т.п. І відразу набігають адвокати і проча срань…
то мабуть роботяги у нас такі.
Якщо ТЦК на нуль підуть — хто мобілізацією буде займатися? ти?

поблажку на вік він мені робив :)
+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 жовтня 2023, 15:58
#
Людина бачить тільки те, що хоче бачити, я абсолютно не здивований.
До ТЦК таке ставлення не просто так, а через те що вони собі дозволяють за мовчазного сприяння влади та правоохоронних органів, бо во «війна все списує», навіть викрадення людей серед білого дня з подальшим увязненням та катуваннями.

«Якщо ТЦК на нуль підуть — хто мобілізацією буде займатися? ти?»

Та хоча б я, точно більше користі з мене буде у цьому ніж на нулі. А цих 32 роки кормили, одягали, обували й забезпечували на випадок війни — війна вже 9 років, а ці далі відправляють людей, які навіть не «служили» замість того щоб відробляти те що у них вклав народ і для чого їх узагалі там тримали. Але ж ніт, вони отримають УБД, навіть не нюхаючи пороху, вийдуть на пенсію в 45−55 і будуть далі сидіти на шиї у держави і народу. А Ви їх захищайте далі! У Вас далі совок, вибачте.
+
0
yarg
yarg
4 жовтня 2023, 16:05
#
У ТЦК э завдання — роздати повістки.
У нас населення за 30 років звикло до безкарності і невиконання ніяких законів. Це сумний факт. Хвилину назад дивився відео в reels — мордатий власник автосервісу кричить що це його земля і він сам тут має право повістки роздавати і ніякий ТЦК йому не указ. Таке ніде в світі і уявити не можна. лише Україна :(
+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 жовтня 2023, 16:34
#
«У ТЦК э завдання — роздати повістки.»

Саме так, роздати повістки у визначений законом спосіб, заздалегідь заповнені та підписані воєнкомом. А не бити та пакувати людей у буси з криками «УХИЛЯНТ» без суду і слідства, а полюціянти їм ще й допомагають цим займатись. А потім ще й утримувати в неналежних умовах, без забезпечення базових прав ЛЮДИНИ! Є норми які прописані в міжнародних угодах, але нашій «правовій європейській» державі байдуже, бо у нас «вільний народ» і робить що хоче якщо феодал дозволив. Це мабуть по стандартах НАТО так проводити могилізацію.

Про які закони Ви тут розказуєте? ПРОКИНЬТЕСЬ!

Бачу у Вас у всіх бідах винуваті ФОПи. Совок головного мозку.
+
0
yarg
yarg
4 жовтня 2023, 17:15
#
А у громадян є обовьязок повістки взяти — і прийти в ТЦК
а на практиці ?

до мене прийшли з военкомату , повістку дали , уточнили коли меня зручно прийти , я сказав дату — вписали саме її, сходив , дані уточнили , сказали що я їм не цікавий поки — і все.
Це мій реальній випадок. рік тому. Ніхто не бив , ніхто не пакував.

А кого били і пакували ? Тих . хто свій обовьязок не виконує , повістку не бере , військовослубдовців у військовий час намагається бити і ображати. Все це на відосиках є.
«по стандартах нато могилізація» — це ви в якому телеграм-каналі вичитали ?

+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 жовтня 2023, 17:57
#
«А у громадян є обовьязок повістки взяти — і прийти в ТЦК
а на практиці ?»


А ще є у громадян є чітко визначена відповідальність передбачена законом, а також процес притягнення до відповідальності у випадку порушення процедури обліку в ТЦК, а не викрадення на зупинці та побиття. Ви ж так «топите» за дотримання законів, але чомусь лише тих яких Вам хочеться.

Ви певно вже «старий і кволий», тому нецікавий =) Ваш особистий досвід не доводить того, що іншого не буває.

Не хочу опускатися в дебатах до банальних лозунгів типу «нехай спочатку Кошовий та 95 квартал їдуть на нуль», але це одна з основних причин чому у нас люди не хочуть йти в ТЦК, бо закон не «один для всіх» ніразу.

«А кого били і пакували? Тих. хто свій обовьязок не виконує, повістку не бере»

О-о-о, от і поліз совок із Вас. Ви мабуть ще й розстріл на місці на очах у дітей полюціянтом в Дніпрі підтримуєте, без суду і слідства, за порушення ПДР. Ось це «порядочєк» про який у нас люди мріють, «сильна рука» і т.д. То для чого тоді воювати? Он у східних сусідів уже все так як Ви хочете.
Певно довбень у Самборі Ваш герой, бо дав по заслузі ухилянту, той ще й кордон перетнути хотів незаконно. Краще б мабуть розстріляли прямо на кордоні?

Дуже легко розказувати про ЧУЖІ обов’яки, або якщо вони Вас особисто не стосуються з якихось причин. Саме тому найбільше прихильників «воювати до останнього українця» не на нулі, а у різни
+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 жовтня 2023, 17:58
#
Саме тому найбільше прихильників «воювати до останнього українця» не на нулі, а у різних кабінетах державних установ.

Гидко навіть продовжувати діалог з Вами, бо саме через таких людей ми зараз у такій ситуації, більше того — саме тому у нас не може бути іншого майбутнього, бо люди самі противляться цивілізації та розвитку.
+
0
yarg
yarg
4 жовтня 2023, 18:07
#
Та ясно.
«але це одна з основних причин чому у нас люди не хочуть йти в ТЦК, бо закон не „один для всіх“ ніразу.»

і це ясно. Аргументи — «я не буду платити податки поки корупціонери не перестануть красти» я чую багато років. звик.
удачі вам.

п.с. «Ви мабуть ще й розстріл на місці на очах у дітей полюціянтом в Дніпрі підтримуєте, без суда і слідства, за порушення ПДР»

А його застрелили за порушення ПДР ? ви впевнені ? Не за те , що він кидався на поліцію і бив поліцейських ?
Ану розкажіть мені - що буде в США якщо хтось так себе вести буде ? не знаєте ? ви ніколи нічого не знаєте…
там поліція викличе підкріпленні і машину з цим розумником , дітьми і всім іншим розстріляють здалеку. І все. Бо напад на поліцію , - «неприпустимий гріх». за нього прощення немає.
Саме тому за кордоном наші бидломажори ніколи не верещать поліції «какая пречіна астановкі». НІКОЛИ.
+
+30
SkeptikUA
SkeptikUA
4 жовтня 2023, 18:39
#
«Аргументи — „я не буду платити податки поки корупціонери не перестануть красти“»

Ще раз Вам пояснюю — за неявку в ТЦК законом передбачена відповідальність, так само як і за несплату податків. Нехай притягують по закону, якщо ми хочемо в Європу, бо зараз це совок в найгіршому його прояві.

Його застрелили саме за порушення ПДР, так. Він керував машиною, нікого не чіпав. І якби полюціянти не включили «биків» і не почали бити його жінку — був би живий здоровий.

Я проти порушень ПДР, але якщо за це будуть розстрілювати людей — нехай краще порушують, я оберу «менше зло». Мій батько теж їздив напідпитку, я не хочу щоб його розстріляли. Ми не на «Дикому Заході» щоб поліцейські так діяли, це не шерифи (які виконували у тому числі і роль судді). «Задвігаєте» оце про США, я навіть не буду це коментувати, бо це себе не поважати. Хай би викликали підкріплення, а не ламали жінці руки.

Далі не буду з Вами вступати у діалог, так я остаточно зрозумів з ким маю справу. Хай щастить.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися