Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 серпня 2023, 19:20

НАЗК внесло власника китайського маркетплейсу AliExpress до переліку спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську групу компаній Alibaba Group Holding Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це йдеться у повідомленні НАЗК.

► Читайте сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

У пресслужбі НАЗК пояснили це рішення тим, що Alibaba Group продовжує працювати в рф і надає свої платформи для продажу товарів з вивезеної з окупованих територій України міді.

Зокрема, на території Росії найбільшого поширення набула платформа онлайн-комерції AliExpress, якою керує дочірня російська компанія з групи Alibaba — ТОВ «Алибаба.КОМ (РУ)». Власником ТОВ «Алибаба.КОМ (РУ)» є зареєстрована у Сінгапурі компанія Aliexpress Russia Holding Private Ltd.

Станом на 2023 рік компанія продовжує бізнес у росії, надаючи міжнародний майданчик для продажів закордонних товарів. Прибуток ТОВ «Алибаба.КОМ (РУ)» за 2022 рік склав 16,3 млрд рублів (близько $160 млн).

«Варто зауважити, що Alibaba вдається й до цензурування українського контенту на своїх платформах, пов’язаного з російською війною. У березні 2022 року Alibaba заблокувала профіль українського стрімера, який мав на AliExpress понад 268 тисяч підписників, за допис про війну. Водночас проросійські дописи на платформі не видаляються», — зазначається у повідомленні.

Ці факти можуть свідчити про те, що компанія підтримує російську агресію не тільки фінансово, сплачуючи податки, але й ідеологічно, вважає НАЗК.

Коментарі - 13

+
+90
matroskin
matroskin
17 серпня 2023, 19:41
#
То що тепер, дрони усьо, комплектуючі більше там купувать нізя?
НАЗК готове займатися чим завгодно, головне аби не тим ради чого його створили. :)
При нульовій профільній еффективності, скажуть: то ми ж ось список 3 роки складали, часу на коррупціонерів не було.
+
+15
SamBB
SamBB
18 серпня 2023, 9:01
#
Це внесення нічого не означає, просто звучить «голосно». Звідти можна купувати як і раніше.
+
+15
matroskin
matroskin
18 серпня 2023, 13:03
#
Ну для нас з Вами то так, а от для НАЗК це стаж, гарні з/п та премії, в головне «відсутність часу» на боротьбу з коррупцією.
+
0
SamBB
SamBB
18 серпня 2023, 13:34
#
Ну наші в європи там вимагають санкції і тд., а самі внесли, гарний заголовок в марафоні зробили і на тому фсьо, канторка далі може працювати в країні.
+
0
matroskin
matroskin
18 серпня 2023, 13:46
#
«Конторка» люди й без конторки були не бідні, якось виживуть. А от чи зможете Ви без газу і бензину, велике питання і що Ви тоді будите писати ?
А вимагать від інших того що не робимо самі, звісно не гарно, я про це не раз писав.
+
0
SamBB
SamBB
18 серпня 2023, 16:18
#
Без газу і бензину Ми не залишемось як не залишилась Європа, — ринок працює, питання лише в ціні.
+
0
matroskin
matroskin
18 серпня 2023, 17:06
#
Ну так причина та ж-недосанкції. Нагадаю Вам що газопроводи в Європу через Україну ніхто не зупиняв, так що як мінімум пів Європи (в т.ч. Україна) купує газ в рф, а ми його туди транспортуємо. Просто про це не зручно говорити, але насправді це так, ніякого газу в Словаччині нема і ніколи не було. Аналогічна ситуація з нафтою, Україна її транспортує нафторпрводом «Дружба» в Угорщину, там з цієї нафти роблять пальне і ми в т. ч. його купуємо.
Спиляти гілку на якій сидимо звісно можна, впадемо всі, тільки у «конторки» є «матрас» тому вони переживуть, а чи є він у Вас і мільйонів українців.
+
0
SamBB
SamBB
21 серпня 2023, 8:16
#
Від нашої труби вже мало що залежить, Європа знайшла і газ і нафту.Чи Ви в серйоз думаєте що така країна як Німеччина надіється на нашу трубу яка в любий момент може бути пошкоджена?
+
0
matroskin
matroskin
21 серпня 2023, 13:23
#
До чого тут що я думаю, чи на шо надіється Німеччина?
Є прості елементарні речі:
1. Необхідних ЕС обсягів газу просто нема на континенті, і їх неможливо завести кораблями, фурами і т.п., газогону з Саудівської Аравії теж не існує.
2. Російський газ транспортований через Україну-є набагато дешевше ніж інші варіанти.
І ГОЛОВНЕ, це ФАКТИ:
«Транзит російського газу через Україну збільшився до максимуму«
https://minfin.com.ua/2023/02/20/101082807/
А от Ви думаєте, вірніше не думаєте, а чи то вірите казкам, чи то мрієте щоб так було. Але насправді сплачені податки з доходу «Алибаба.КОМ (РУ), що працює в рф, це 0,0000001% від того що отримує рф за газ що транспортується Україною.
+
0
SamBB
SamBB
22 серпня 2023, 13:39
#
Та Ви що? Самі Європейці навіть не знають що для них немає газу на цілій планеті окрім рашки))
Якщо пошукати інформацію у відкритих джерелах то не все так печально — станом на 21 рік частка споживання російського газу в Європі складала 36−40%, а вже на кінець 22-го вона становила 9−10%.
витягнути лінк за лютий 23 року і доказувати цифрами за якийсь проміжок у тиждень-два це такий собі аргумент.Хоча в тій же статті пише, що за весь 22 рік росасія прокачала самий менший обсяг з 91 року.
+
0
matroskin
matroskin
22 серпня 2023, 13:49
#
Ну значить рф территорією України качає в нікуди. А податки «Алибаба.РУ» (сплачені в рублях з грошей самих же росіян що користуються сервісом) є основним джерелом надходження валюти в рф.
:)
+
0
SamBB
SamBB
23 серпня 2023, 9:35
#
Ну якщо Ви взялись коментувати про газ то хоч би почитали трохи перед тим, що в структурі експорту россосії газ займав лише 11% (2013−2021рр).
Європа подолала залежність, так не на 100%, але як мінімум на 70% і це за не повних 2 роки просто шикарний результат і ляпас по рилу росіянам, враховуючи скільки ресурсів москалі вклали в Європу, зокрема в Німеччину щоби вибудувати таку монополію.І тут Ваше — «Необхідних ЕС обсягів газу просто нема на континенті» виглядає смішно.
На сім цю дискусію закінчую бо далі вона немає сенсу.
+
0
matroskin
matroskin
23 серпня 2023, 14:03
#
виглядає смішно
Головне аби не виглядало смішно, що газогон територією України жене газ в нікуди. :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися