Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 липня 2023, 18:40

Кабмін розширяє дію електронної черги на легкові авто й пасажирські автобуси

Кабінет Міністрів розширяє дію електронної черги на легкові автомобілі та автобуси, які виконують пасажирські перевезення через кордон. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду.

Кабінет Міністрів розширяє дію електронної черги на легкові автомобілі та автобуси, які виконують пасажирські перевезення через кордон.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Читайте телеграм-канал«Мінфіну»: головні фінансові новини

«Сьогодні підтримали рішення про розширення дії е-черги. Це дозволить зменшити черги на кордоні та зробити його проходження більш комфортним. Раніше ця послуга вже запрацювала для вантажного автомобільного транспорту», — зазначив прем'єр.

За його словами, пілотний проєкт з пропуску пасажирських автобусів розпочинається вже в серпні.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 35

+
+12
matroskin
matroskin
28 липня 2023, 21:00
#
Яким чином це зменшить чергу? Від цього що, менше транспорту буде, чи більше КПП?
Якщо е-черга буде не прив’язана до номеру авто, це просто стане бізнесом як в МРЕО-місця в черзі заняті кимось на місяць наперед, хоч виїхать-вмій порішати.
+
+22
Три літри
Три літри
28 липня 2023, 22:11
#
Яким чином це зменшить чергу?

Ну зараз черга жива. Приїхав, в чергу став: скільки стояти не зрозуміло, умов для того щоб під час перебування черги нормально поїсти, поспати чи сходити в туалет немає - відійдеш і можеш втратити чергу.

Буде електрона черга с записом — вже не треба стояти в черзі постійно, взагалі не обов’язково стояти. Можно від'їхати до готелю чи ресторана і снідаючи чи відпочиваючи спостерігати за просуванням в черзі. Не точний, приблизний час коли треба бути на пропускному пункті - в застосунку показується. Він може змінитись, але все одно це ориєнтир.

Можеш сам спробувати https://echerha.gov.ua/

Якщо е-черга буде не прив’язана до номеру авто, це просто стане бізнесом як в МРЕО-місця в черзі заняті кимось на місяць наперед

Наскільки я знаю то при реєстрації в МРЕО ти вказуєш своє ім'я та номер машини для якої тобі потрібна послуга. І передату таку чергу іншому ніяк не вийде.
+
0
matroskin
matroskin
28 липня 2023, 22:40
#
Наскільки я знаю
Так, але там інша схема, принаймні була 2 роки тому. Ви купили авто на ринку і його треба перевірить та переоформити, але е-черга або «зависла», або все кимось занято на 3 дні наперед.
Законом передбачено, що якщо є можливість (ну хтось з е-черги не прийшов), Вас можуть прийняти і в порядку живої черги. Відповідно вся черга займалась фейковими людьми, а отримати послугу можна тільки через рєшал. Звісно якщо Ви купили машину в сусіда, то можна це оформити і через тиждень, а от коли Ви поїхали з Віниці на авторинок в Рівне, то там попадалово без варіантів.
+
0
Три літри
Три літри
28 липня 2023, 22:14
#
Якщо е-черга буде не прив’язана до номеру авто

Прив’язана до номера авто, зайди на сторінку «Завантаженість», обери пункт переходу і сам побачиш.
+
+30
matroskin
matroskin
28 липня 2023, 22:29
#
Дякую, якщо дійсно буде привязка до номеру авто і місце в черзі не можливо перепродати, то сервіс безумовно корисний.
+
0
matroskin
matroskin
28 липня 2023, 22:58
#
Глянув привязка наче є, але не розкрито головне:
Чи мають право прикордонники пропускати авто поза чергою, якщо так, тоді все це коту під хвіст. Поясню чому:
є е-черга, умовно з номерами 1,2,3,4…154, Ви стаєте в е-чергу 155 чекати 8 годин, все наче круто все Ок, але фізично Ви бачите що стоїте за 152, а перед 152…149, Ви задаєте питання, а чому так, і тут Вам кажуть: ну то люди напевно не підїхали, якщо Ви поспішаєте можу зателефонувать колезі, можливо там є місця між 3 та 5, це 1000 грн, між 50 та 40−500 грн.
Є й інша сторона медалі, Ви ще проїзжаючи Житомир стаєте в е-чергу, потім через пів години знову, і т.д. до Львову. Тобто максимум Ви маєте стояти в черзі 30 хв. :)
+
0
Три літри
Три літри
28 липня 2023, 23:59
#
Там є автомобілі з іконкою блискавки — вони мають пріоритет.
+
0
matroskin
matroskin
29 липня 2023, 0:28
#
Та ще там черга 12 днів !!! От мені й цікаво як це працює ?
Це типу я сьогодні маю стати, а виїзжати через 11 днів, чи 12 днів стояти там ?
Так я за 12 днів можу передумати, виходить черга здвинеться, тоді той хто планував виїзжати за мною теж вже здвигається, в результаті виходить хто зна що, і щоб не прогавити свою чергу треба стояти в живій.
+
+15
BobKickass
BobKickass
29 липня 2023, 0:28
#
що стоїте за 152, а перед 152…149

Немає жодних порядкових номерів, є лише державний номер вашого авто в загальній черзі. Є черга повністю виправдовує свою назву, це і є фактично черга, але з можливістю відстояти її дистанційно. Є сильно орієнтовний час заїзду та можливість цей час дещо відкласти, тобто з черги авто можуть переміщуватись назад, але не вперед. Принаймні у вантажівок це працює саме так. Маніпуляції з вантажівками практично виключені, зважаючи на те що при реєстрації обов’язково вноситься вантажна митна декларація. Як буде з легковими побачимо :)
+
0
matroskin
matroskin
29 липня 2023, 1:15
#
Дякую, якщо Ви вкурсі, прошу поясніть ще.
Ну от дивіться я їду в Польшу з Києва, виїхав і відразу став в е-чергу, їду…під Житомиром пробка, думаю вдруг не встигну, стаю ще раз, тобто я вже в черзі двічі, їду далі, під Рівним пробив колесо, перестрахувався став ще раз. В результаті я підїзжаю до Львова в 19:30, при цьому моя орієнтовна черга аж тричі на 20:00, 21:00 і 22:00. Якщо скажімо там 10 хв. на авто, то я забронював собі 30 хв черги, а використаю лише якісь 10, відповідно на 20 хв черга не зрозуміло коли (бо я можу ж підїхати на 20, 21 або 22) здвинеться.
Я наче встигаю на 21:00, ну тут проблема, таких як я їде ну хай навіть 10 авто, відповідно 10+20=200 хв, тобто вже +/- 3,5 години, але ж там не 10, а сотні авто. То як воно працюватиме?
От зараз дивлюсь черга 12 днів, то ж логічно, що якщо я регулярно їзжу в Польшу, то мені бажано ставати в ту чергу по 10 раз на день, ну щоб мати купу місць, в якесь та й попаду.
+
0
BobKickass
BobKickass
29 липня 2023, 8:52
#
стаю ще раз, тобто я вже в черзі двічі

Двічі чи тричі ставати в чергу не обов’язково, адже є можливість відкласти свій перетин кордону на певний час, аж до 10 год. Принаймні на вантажівки це так працює. Ставати сильно завчасно в чергу чи створювати декілька записів на 1 авто вантажівкам не дає обов’язкове внесення при бронюванні митної декларації, які будуть запобіжники у легкових мені поки що невідомо.Мені здається потрібно просто перед шлагбаумом встановити табло, з першою десяткою черги. А порядок наведуть самі водії, якщо будуть маніпуляції.
+
0
matroskin
matroskin
29 липня 2023, 1:37
#
І ще.
З фурами там в плані черги простіше, фурою ти до КПП так просто не підїдеш.
Легковими це було так: на КПП перед вїздом в Шегені черга, ти її минаєш і кажеш: «мені забрать з пішого», тебе без проблем пускають (бо більшість дійсно їдуть до пішого) і ти мимо черги за 5 хв. доїзжаєш до самого КПП з Польшею а там є люди які тебе відразу ставлять на КПП, ніхто з водіїв будучи вже 1 або 2 в черзі возмущаться перед митником не стане, тому це завжди проходило. І якщо на КПП не заборонять пропускати авто що не були в е-черзі, то сама ця е-черга нічого не міняє.
+
0
Три літри
Три літри
29 липня 2023, 8:22
#
І якщо на КПП не заборонять пропускати авто що не були в е-черзі, то сама ця е-черга нічого не міняє.

Для мене важливіше щоб я не витрачав час на стояння на узбіччі, а міг приїхати на означений час і пройти кордон.

А то що хтось лівий пройде швидче бо в нього кум на митниці — це не так вирішується, для цього є служба внутрішньої безпеки та СБУ.
єЧерга це сервіс для нормальних людей яким не доведеться всі 11 діб (з твого приклада вище) стояти на узбіччі, вони записались за 12 діб, за добу під'їхали ближче до кордону, коли програма сказала що вже можна на перехід швиденько доїхали і пройшли.

Це як візит на СТО. Можно приїхати і чекати під воротами два дні бо є закази, можна приїхати і потрапити на час коли є вільни майстри які прямо зараз все що треба зроблять, а можна записатись на понеділок на 15:00 і приїхати коли будуть чекати саме тебе. Тут звісно є відмінність що 15:00 може перетворитись і на 11:00 і на 23:45, але це все ж краще ніж чекати дві доби в полі.
+
0
matroskin
matroskin
29 липня 2023, 12:18
#
15:00 може перетворитись і на 11:00
а може й на 7:00, всього то для цього потрібно щоб 25 машин що перед Вами в е-черзі не приїхали. Ви виїхали в чергу на 15, з запасом в 6 годин, приїхали в 8:00-а Ваша черга що на 15:00 пройшла. :)
+
0
Три літри
Три літри
29 липня 2023, 12:21
#
може й на 7:00

Ну і, гадає без єЧерги це б було краще опрацьовано?

Ви виїхали в чергу на 15, з запасом в 6 годин, приїхали в 8:00-а Ваша черга що на 15:00 пройшла. :)

Матроскін, ти щось плутаєш. Ніхто і не обіцяв що запис на 15:00 за 12 днів наперед це фіксований час візиту. От тільки в звичайній черзі тобі б довелось 12 діб спати в машині невеликими відрізками бо інакше тебе обʼїдуть ті хто стоїть позаду тебе і 12 днів перетворяться на 14. З єЧергою ти спостерігаєш за цим з дивану і навіть пиво чи ром випити можна, виїзжати на місце треба лише безпосередньо поблизу розрахункового часу переходу.
+
0
matroskin
matroskin
29 липня 2023, 12:28
#
Я думаю, що для запису в е-чергу потрібно передбачити завдаток хоча б в 500 грн, який повертатиматься на кордоні. Бо так кожен підстрахується і стане 5 разів, в результаті черга то наче й на 10 годин, а по суті то на 2. Тобто все що міняється, ти не просто їдеш, а ще підстаюєся під якийсь віртуальний час, хоча насправді це буде така ж жива черга, яка в раельності абсолютно не підвязана до е по часу.
Сама задумка звісно не погана, але реалізація-як і всього іншого у нас. :)
+
0
Три літри
Три літри
29 липня 2023, 12:37
#
Навіга такі складнощі? Як ці 500 гривень проводити і хто буде компенсувати інтерченж?
+
+15
BobKickass
BobKickass
29 липня 2023, 12:51
#
для цього потрібно щоб 25 машин що перед Вами в е-черзі не приїхали

Не тільки не приїхали, достатньо щоб вони просто перенесли свій час. Але ж і ви можете перенести. Є додаток в плеймаркеті, все робиться в 2 кліка, не обов’язково бути на місці.
Недоліки є, вам дуже складно буде підібрати точний час перетину кордону, а інколи ви навіть в день не зможете поцілити. Але ж якщо буде бронюватися конкретний час то це і буде поле для маневру тих, хто буде цей час продавати…
+
0
matroskin
matroskin
29 липня 2023, 19:43
#
Ви наче з 90-х пишите, зайдіть на олх і будите здивовані, це робиться за декілька секунд, повернення взагалі 1 клік і через пару сек. гроші повернуто і вони у Вас.
+
0
Три літри
Три літри
30 липня 2023, 0:54
#
Як раз на олх люди регулярно влітають на комісію за «оплату» кредитними грошима бо насправді це переказ грошей. Тож це мусить бути оплата самая так як в магазині і звісно вона буде мати комісію іетерченжа, але принаймі безпечна для людини яка її виконує.

Пане матроскин, куди ви гроші збираєтесь переводити за декілька секунд, невже на особисту картку інспектора прикордонної служби? 🤣 А якщо він не поверне залог куди звернетесь? Поліція запит не прийме.

ще суто технічне питання: як людині довести що вона щось переказувала? Припереказі з карти на карту на відміну від оплати чи банківського переказу ніякою інформації про відправника немає.
+
0
matroskin
matroskin
30 липня 2023, 1:31
#
Зайдіть на олх виберіть любий товар і нажміть кнопку «купить с олх-доставкой», через 10 секунд нажмите «отменить сделку».
Побачите самі як то все працює. Не переживайте-не втратите і копійки. Відносно «кредитних» грошей, це «ні о чем», я писав про сервіс списання/повернення коштів, а не умови надання карткових кредитів які в різних банках різні.
+
0
matroskin
matroskin
30 липня 2023, 1:45
#
ще суто технічне питання
Віталій, це питання було вирішене принаймні вже в 90-х точно, так для прикладу: бронювання в готелі тільки так і працює.
як людині довести що вона щось переказувала
Думаю точно так же як Ви «доводите на касі» в АТБ, що Ви заплатили за батон хліба. :)
+
0
Три літри
Три літри
30 липня 2023, 2:04
#
Зайдіть на олх виберіть любий товар і нажміть кнопку «купить с олх-доставкой», через 10 секунд нажмите «отменить сделку».

Матроскін, я гроші з карти на карту переказував ще у 00-х.Не треба мені наче дитині розповідати про цю технологію.

Але ти вперто не хочеш дивитись на проблему вцілому: у прикордонників немає карти на яку можна переказати гроші. І ніколи не буде. Це мусить бути оплата, а не переказ з карти на карту бо гроші нікуди відправити.

До слова переказ з карти на карту теж має комісію, хоч і меншу ніж інтерченж.
+
0
matroskin
matroskin
30 липня 2023, 12:51
#
Я Вам ще раз кажу, зайдіть на олх і все побачите на власні очі, зараз не 00-ві, там вже все давно по іншому. Хоча в тій же Розетці навіть в 00-ві, гроші на картку працівнику розетки ніхто не переказував. Ви наче з лісу часів СССР пишите.
+
0
Три літри
Три літри
30 липня 2023, 13:00
#
Я Вам ще раз кажу, зайдіть на олх і все побачите на власні очі, зараз не 00-ві, там вже все давно по іншому

Матросків, я вам скажу те що не казав раніше: з початку року я купив та продав на олх купу різного. Оплату я завжди приймаю на картку, плачу також з картки бо обираю ОЛХ. Тому я знаю як працюють ці перекази з картки на картку. Також я з 2001 року (коли у більшості відвідувачив не було ніяких карт) постійно маю принаймі одну діючу та активно використовуєму карту. Тому я прекрасно знаю як працюють саме оплати картой де іноді можливо блокування частини суми без реального списування грошей з карткового рахунку.

То що працює на ОЛХ — не підходить для прикордонників — вже в котре нагологую що нікуди переказувати гроші, немає у прикордонників картки для отримання грошій. І ще раз наголошую що такий переказ неможливо ідентифікувати, тобто прив’язати до конкретної особи.
Те як це працює в магазинах не підходить до самої ідеї блокування суми оскільки по-перше сама операція не бесплатна і хтось буде мусити за це платит, по-друге строки блокування наперед невідомі і тому неможливо зробити це так як воно працює при наприклад бронюванні готелю.

Це як раз вам, пане Матроскін, треба трохи розібратись в цій темі бо інакше вас може чекати неприемний сюрприз на ОЛХ коли ви спробуєте щось там купити за рахунок кредитних грошей на вашій картці.
+
0
matroskin
matroskin
30 липня 2023, 13:22
#
Віталій, ту залишається 2 варіанта, або Ви ідіот, або в нас різні олх.
В моєму олх, я гроші нікому на картку не перевожу тому що там давно інтернет-еквайринг, де кошти знімаються завжди на рахунок олх, і повертаються з нього. Я не знаю номера карток прикордонників, продавців чи т.п., останніх років 5 на них не перевожу, навіть не довожу продавцю що я оплатив, а він не доводить мені що повернув кошти. В моєму олх це все працює автоматично.
+
0
Три літри
Три літри
30 липня 2023, 14:55
#
В моєму олх, я гроші нікому на картку не перевожу тому що там давно інтернет-еквайринг

Інтернет-еквайрінг там застосовується виключно для оплати послуг доставки і переказу. Сам переказ грошей йде як … (барабанний дріб) переказ грошей. Моя остання покупка 16 липня, дві операції від імені UAPay одна з яких позначена як переказ грошей.

Схоже у вас дійсно свій особливий олх 🤣 Ну або ви впертий ідіот якого я давно знаю і який абсолютно ніколи не визнає своїх помилок та також ніколи не перевіряє інформацію.
+
0
matroskin
matroskin
30 липня 2023, 15:15
#
От бачте, Ви вже розібрались, що для оплати доставки не обов’язково знати № картки листоноші та доводити їй що послугу Ви оплатили.
Думаю ще день два, розберетесь і з остальним.
Обновіть додаток, або заказуйте з сайту-там і за товар на картку грошей переводить нікому не потрібно.
Як то кажуть: тяжело в учении легко в бою.
+
0
Три літри
Три літри
30 липня 2023, 16:21
#
Це ви досі не розібрались що крім оплати труда листоноші яка відбувається на банківський рахунок Укрпошти є ще переказ грошей продавцю якій відбувається на його картку. Те що номер картки для цього не потрібен — новина лише для вас. Монобанк вже років мабуть пʼять дозволяє робити перекази на картку за посиланням. А за межами України ще більший час існує послуга переказу за номером телефону.
+
0
matroskin
matroskin
30 липня 2023, 18:58
#
Ви прогресуєте, але дуже повільно, мені це не цікаво.
Якщо Ви вже дійшли, що не обов’язково перераховувать кошти на карту листоноші, є шанс що відповідь на ваше питання:
« куди ви гроші збираєтесь переводити за декілька секунд, невже на особисту картку інспектора прикордонної служби? «
якось та й дійде до Вас. Працюйте, вникайте, але без мене.
+
0
Три літри
Три літри
30 липня 2023, 23:12
#
Ви прогресуєте, але дуже повільно

не буду брехати, впізнаю старого впертого Матроскіна відомого по спорах за податкову амністію своєю позицією що повністю відкидає будь яку логіку та факти і вірить тількі у власні міфи
+
0
matroskin
matroskin
30 липня 2023, 23:54
#
А Ви старого бутля, який замість того щоб на 10 сек зайти на олх, розетку, prom, буде тиждень розказувати що інтернет-еквайрінг існує тільки в казках, а в житті всі платять виключно переводом на картку.
+
0
Три літри
Три літри
31 липня 2023, 22:12
#
а в житті всі платять виключно переводом на картку.

в житті на ОЛХ всі платять переводами на картку

еквайрінг там використовується лише для оплати послуги з доставки бо вій йде на рахунок Нової пошти, Укрпошти або Meest у яких немає картки для отримання такого переказу
+
0
Три літри
Три літри
31 липня 2023, 22:09
#
Ось враження від реальних водіїв
https://youtu.be/URVKEzkc1b0
+
0
Три літри
Три літри
31 липня 2023, 22:15
#
А тут про легковики
https://youtu.be/rB1Y0VEUwgY
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися