Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2023, 13:34

ЄС введе збір для українців та громадян інших країн із безвізовим в’їздом

З 2024 року громадяни 60 країн, у яких діє безвізовий режим з Європейським Союзом, мають отримати спеціальний дозвіл на в'їзд ETIAS, реєстрація коштуватиме 7 євро з особи. Про це повідомляє Бізнес Цензор з посиланням на Інтерфакс-Україна.

З 2024 року громадяни 60 країн, у яких діє безвізовий режим з Європейським Союзом, мають отримати спеціальний дозвіл на в'їзд ETIAS, реєстрація коштуватиме 7 євро з особи.
Фото: pixabay.com

Читайте сторінку«Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Нова пропускна система для відвідування країн ЄС, так звана «Система авторизації в'їзду до Європи» (ETIAS), має набути чинності у 2024 році.

У рамках цієї програми громадяни країн, які подорожують до Євросоюзу традиційно без віз, мають отримати спеціальний дозвіл на в'їзд або транзит через ЄС.

Реєстрація обійдеться в 7 євро. При цьому дозвіл необхідно оформити не пізніше ніж за 96 годин до поїздки.

До списку країн, які можуть скористатися цією програмою, увійшли Албанія, Аргентина, Бразилія, Канада, Грузія, Ізраїль, Японія, Мексика, Молдова, Чорногорія, Сербія, Південна Корея, Україна, ОАЕ, Великобританія, США та інші.

Туристам не потрібно буде оформлятися і щоразу платити збір. Дозвіл діятиме протягом трьох років або до дати закінчення строку дії паспорта. ETIAS дозволить перебувати у Євросоюзі до 90 днів протягом пів року.

Передбачалося, що нововведення набуде чинності у листопаді 2023 року, але його вирішили відкласти через побоювання країн-членів ЄС щодо реалізації програми.

🕵️ Ми створили невелике опитування, щоб дізнатися більше про наших читачів.

💛💙 Ваші відповіді допоможуть нам стати кращими, приділяти більше уваги темам, які вам цікаві.

🤗 Будемо вдячні, якщо ви знайдете хвилинку, щоб відповісти на наші запитання.

Коментарі - 3

+
0
KValera
KValera
31 травня 2023, 17:07
#
В 2024 можно будет из страны всем выезжать?
+
+10
Три літри
Три літри
31 травня 2023, 17:12
#
А це регулюється законами ЄС? Це вони обмежили виїзд з України чоловіків у віці 18-60?
+
+25
Три літри
Три літри
31 травня 2023, 17:10
#
ETIAS дозволить перебувати у Євросоюзі до 90 днів протягом пів року.

Брехня, ETIAS не надає ніяких дозволів, це лише система реєстрації. Дозвіл на перебування та умови перебування включно з строками зафіксований у договорі про безвіз.

ETIAS це лише додатковий ступінь авторизації на право перебування, щоб прикордонникам було простіше виконувати свою роботу.

В ідеалі це можно довести до автоматизації процесу перетину кордону як це вже робиться в деяких країнах в деяких випадках коли подорожуючий за допомогою свого біометричного паспорта проходить перевірку без участі людини.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися