Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2023, 14:26

Ілон Маск припустив покупку збанкрутілого Silicon Valley Bank

Мільярдер Ілон Маск заявив про готовність розглянути можливість придбання закритого владою Silicon Valley Bank (SVB). Про це він написав у твіттер.

Мільярдер Ілон Маск заявив про готовність розглянути можливість придбання закритого владою Silicon Valley Bank (SVB).
Фото: dw.com

► Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Що відомо

Відповідний твіт він опублікував у відповідь на пропозицію співзасновника та CEO Razer Мін-Лян Тана про придбання SVB компанією Twitter та перетворення його на цифровий банк.

«Я відкритий для цієї ідеї», — написав Маск.

У березні на конференції Morgan Stanley глава Twitter розповів про бажання створити «дуже потужний фінансовий продукт», який буде навіть кращим за платіжний гігант PayPal.

«Ви хочете мати можливість легко надсилати гроші за допомогою Twitter на інший обліковий запис одним кліком. Ви хочете мати можливість заробляти відсотки», — заявив мільярдер.

Читайте: Найбільше банкрутство з часів фінкризи: В США закрили банк Кремнієвої долини

Нагадаємо

Раніше «Мінфін» писав, що 10 березня Департамент фінансового захисту та інновацій Каліфорнії закрив SVB через «недолік ліквідності та неплатоспроможності» і перевів під управління Федеральної корпорації зі страхування вкладів США (FDIC).

Згідно з FDIC, станом на 31 грудня 2022 року загальний обсяг активів SVB становив близько $209 млрд, а загальний обсяг депозитів — близько $175,4 млрд.

Автор:
Ярослав Голобородько
Редактор стрічки новин Ярослав Голобородько
Пише на теми: Макроекономіка, фондовий ринок, криптовалюта

Коментарі - 6

+
+15
bonv
bonv
12 березня 2023, 14:57
#
Вилами по воді написано.
+
+45
Moneta ..
Moneta ..
12 березня 2023, 15:59
#
Ему б самому пережить грядущий кризис со своими пузырями. А он еще мусор скупает.
+
0
Три літри
Три літри
12 березня 2023, 16:17
#
А борги на покупку твітера вже повернуті?
+
0
Три літри
Три літри
12 березня 2023, 16:20
#
Який буде навіть кращим за платіжний гігант PayPal.

Цікаво чим зараз Пайпал може бути кращій? Як був створений десь на початку 00-x так і залишається цим самим досі. З того часу пройшло 20 років. Спроби пограти в модну крипту ніякого прориву не принесли.

«Ви хочете мати можливість легко надсилати гроші за допомогою Twitter на інший обліковий запис одним кліком. Ви хочете мати можливість заробляти відсотки», — заявив мільярдер.

Елон не курсі що технології MoneySend, VisaDirect, Google/Apple/younameit Pay існують вже не роками, а майже такі ж старі як і Пейпел на якому він свого часу піднявся. Таке враження що він хоче зліпити з Твітера такий собі американський варіант Дії.
+
+15
SergeyNina
SergeyNina
12 березня 2023, 23:37
#
Отвлекуха чтобы молчали или максимум купит имущество банка на аукционах или непосредственной продажей. Помню так говорили о банке сич и мегабанк что вот мол купят целиком, но уже в это время продавали имущество банка
+
0
94439893086
94439893086
13 березня 2023, 9:23
#
А шо там гіперлуп, вже на марсі?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися