Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 березня 2023, 11:27

Ціни на газ у Європі впали до мінімуму з липня 2021 року

Ціни на газ у Європі на торгах у четвер уперше з 27 липня 2021 року опустилися нижче за $450 за тисячу кубометрів. Про це свідчать дані лондонської біржі ICE, пише enkorr.

Ціни на газ у Європі на торгах у четвер уперше з 27 липня 2021 року опустилися нижче за $450 за тисячу кубометрів.
Фото: depositphotos.com

► Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Торги на біржі

Квітневі (найближчі) ф'ючерси за індексом TTF (найбільшого в Європі хаба, розташованого в Нідерландах) відкрили торги біля позначки $447,3/тис. кубометрів (-3,2%).

Динаміка котирувань наводиться від розрахункової ціни попереднього торговельного дня — $461,9/тис. кубометрів.

Біржові ціни на газ демонструють стійке зниження з кінця минулого року і 3 березня вперше за півтора року — з 23 серпня 2021 року — опустилися нижче за $500 за тисячу кубометрів.

Експерти зазначали, що вартість газу на європейській біржі знижується через достатні запаси у підземних газосховищах у Євросоюзі, а також теплу вітряну погоду і заходи економії, які дозволили значно скоротити споживання газу.

Коментарі - 4

+
0
neverice
neverice
9 березня 2023, 11:52
#
Ціну газу на рівні липня 2021 року можна вважати стартовою точкою маніпуляцій рашистів на газовому ринку. Іншими словами — весь ефект від газового шантажу рашистів нівельовано.
А враховуючи, що зараз лише початок березня, то можна очікувати на подальше сезонне зниження ціни. Аж до рівня $300 і навіть нижче в липні. А це вже буде рівень довготривалих контрактів з газпромом.
Найцікавіше буде, якщо ціна впаде нижче контрактної…
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
9 березня 2023, 15:12
#
І то ще в сховищах в Європі геть не нулі, як перед стартом минулого сезону. Але москалі кажуть, що ну вже в 2024му точно Європа замерзне. Ущербні не розуміють, що підхід росгідромєта тут не працює, прогнозуючи на завтра дощ, хоч колись та вгадаєш, а от з економічними факторами іншими методами працюють. Але ж то москаль… ніхто не дивується. Лаптьом щі хльолбать, бліни з лопати, брага… вже навіть на балалайці ніхто не грає. До речі, головна причина, чому є балалайка на московії це фізіологія алкаша… чим більше п'єш, тим сильніше руки трясуться, тим веселіше звучить балалайка.
+
0
mantis05
mantis05
9 березня 2023, 17:00
#
Вот про балалайку и лапти- не надо врать: балалайку у тюркютов переняли, а лапти у финно-угров. Да и брагу не делали, а квасуру. В общем- они умеют только воровать.
+
0
mantis05
mantis05
9 березня 2023, 12:30
#
Где-то грустит один обнищавший пукен. Кстати, когда там его дочку из ЕС погонят *** тряпками? Не может дочь диктатора жить на ворованные миллиарды припеваючи, пока её папка разрушает инфраструктуру другой страны. Нужна конфискация.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.