Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 лютого 2023, 18:37

Чорногорія більше не видаватиме «золоті паспорти»

У Чорногорії 31 грудня 2022 року завершилася дія інвестиційної програми, яка дозволяла отримати громадянство цієї країни в обмін на вкладення в її економіку та нерухомість. Про це йдеться у звіті про участь чорногорської делегації у засіданні Комітету стабілізації та асоціації Євросоюзу у Брюсселі.

У Чорногорії 31 грудня 2022 року завершилася дія інвестиційної програми, яка дозволяла отримати громадянство цієї країни в обмін на вкладення в її економіку та нерухомість.
Фото: kidpassage.com

► Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Чорногорія претендує на вступ до Євросоюзу. У 2017 році країна офіційно вступила до НАТО.

Для отримання громадянства Чорногорії потрібно інвестувати в нерухомість у країні від 250 000 євро на півночі та в центрі країни та від 450 000 євро на узбережжі, а також сплатити внесок у розмірі 200 000 євро до чорногорських державних фондів.

Чорногорія була однією з небагатьох країн Європи, яка дозволяє отримати громадянство в обмін на інвестиції. Програму запустили у 2019 році, але паспорти почали видавати лише після зняття карантину через коронавірус у 2020 році.

2022-го паспорти Чорногорії з різних підстав отримали трохи більше 400 осіб. Приблизно у кожного третього (140 осіб) країною походження вказано Росію.

Автор:
Анна Недогибченко
Редактор стрічки новин Анна Недогибченко
Пише на теми: Фінанси, банки, економіка, інвестиції

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися