Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 січня 2023, 11:34

Криптоброкер Genesis оголосив про банкрутство

Один з найбільших криптовалютних кредиторів Genesis подав заяву про банкрутство у суд Манхеттена після того, як крах криптобіржі FTX вдарив по ринку і спричинив проблеми з фінансами для низки компаній. Про це повідомляє CNBC.

Один з найбільших криптовалютних кредиторів Genesis подав заяву про банкрутство у суд Манхеттена після того, як крах криптобіржі FTX вдарив по ринку і спричинив проблеми з фінансами для низки компаній.
Фото: watcher.guru

Читайте «Мінфін»вInstagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Компанія вказала понад 100 тисяч кредиторів у своїй заяві про банкрутство із загальною сумою зобов'язань від $1,2 млрд до $11 млрд, згідно з документами про банкрутство.

Борг кредиторам

Як раніше повідомляло Financial Times, Genesis винна кредиторам понад $3 млрд, в тому числі $900 млн клієнтам Gemini, криптобіржі Кемерона і Тайлера Вінклвоссов, і 280 млн євро голландській біржі Bitvavo.

Три окремі клопотання були подані щодо холдингових компаній Genesis. У своїй заяві компанія зазначила, що йдеться лише про бізнес Genesis з криптокредитування крипто-хедж-фондам і позабіржовим фірмам. Напрямки компанії щодо деривативів і спотової торгівлі функціонуватимуть безперешкодно, так само як і Genesis Global Trading.

Genesis подав заяву про банкрутство після багатомісячних спекуляцій щодо того, чи буде компанія йти на цей крок. Кількома днями раніше Комісія з цінних паперів і бірж подала позов проти неї та колишнього бізнес-партнера компанії Gemini за незареєстрований пропозицію і продаж цінних паперів.

Читайте також: Криптобіржа FTX заявила про прогрес у поверненні активів клієнтів

Наразі Genesis веде переговори зі своїми кредиторами. Банкрутство ставить фірму в один ряд з іншими збанкрутілими криптобіржами, зокрема BlockFi, FTX, Celsius і Voyager.

Падіння FTX у листопаді призвело до заморожування ринку і змусило клієнтів шукати способи виведення коштів. Раніше The Wall Street Journal писав, що після краху FTX компанія Genesis звернулася за екстреною допомогою в розмірі $1 млрд, але не знайшла зацікавлених сторін.

Нагадаємо

Раніше «Мінфін» писав про те, що Genesis готується оголосити про своє банкрутство вже цього тижня.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.