Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 січня 2023, 19:23

Україна почала імпорт електроенергії із Європи — голова Міненерго

З початку нового року розпочався імпорт електроенергії до України з Європи. Поки що він відбувається у невеликих обсягах, але Міністерство енергетики розраховує на його збільшення. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

З початку нового року розпочався імпорт електроенергії до України з Європи.
Фото: pixabay.com

Читайте сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Деталі

«Наразі імпорт невеликий, але він триває з 1 січня. Мало того, ми зробили можливість для підприємств закуповувати, і це відповідно впливатиме на постачання та їхнє можливе обмеження у постачаннях», — Галущенко журналістам у Києві в середу.

Коментуючи можливі обсяги імпорту, глава Міненерго зазначив, що вони залежатимуть від ситуації з ремонтами та входження в роботу енергосистеми блоків найближчими днями.

Читайте також: Бізнесу, який імпортує електроенергію з ЄС, забезпечать безперервне електропостачання

«Багато залежатиме від майбутніх обстрілів енергосистеми, які пошкодження будуть, але, безумовно, на імпорт ми також розраховуємо», — додав Галущенко.

За його словами, питанням імпорту сьогодні займаються багато трейдерів — не лише державний «ЕКУ», а й приватні «ЕРВ», група «ДТЕК».

Нагадаємо

Раніше «Мінфін» писав про те, що в кінці листопада «Енергетична компанія України» (ЕКУ) здійснила тестовий імпорт електроенергії з Румунії.

Коментарі - 1

+
+30
bonv
bonv
11 січня 2023, 20:01
#
Перетоки на нашу користь…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися